Savurează o supă cremă de ciuperci, o combinație delicioasă de arome naturale și textură catifelată. Preparată cu ingrediente proaspete, ideală pentru orice zi din săptămână. Dacă omiți untul, poți avea o supă savuroasă de post.
Pentru această Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos, sunt necesare ingredientele următoare: ciuperci, cartofi, morcovi, păstârnac, usturoi, unt.
Cum se prepara Supa cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos:
Curăță și taie cuburi ceapa, usturoiul, morcovul, păstârnacul și cartofii.
Pune puțin ulei de măsline la încins într-o cratiță, adaugă untul și pune la călit ceapa, usturoiul și morcovul. Lasă puțin să se înmoaie, apoi adaugă pastarnacul și cartofii. Amestecă puțin legumele să se întrepătrundă aromele.
Taie ciupercile și adaugă-le în cratiță, peste celelalte ingrediente și amestecă. Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă apă cât să acopere toate legumele. Acoperă cratița cu un capac și lasă totul la fiert pentru 20-30 minute, să fie bine pătrunse. Toarnă într-o cană puțină zeamă.
Cu ajutorul unui blender vertical, pasează bine toate legumele. În funcție de consistența dorită, poți adăuga din zeama păstrată. Potrivește gustul cu sare și piper și adaugă cimbrișor proaspăt pentru un plus de aromă.
Servește supa crema de ciuperci alături de crutoane aromatizate cu usturoi.
Este fină, cremoasă și îți răsfață papilele gustative cu gustul ei delicios.
Incearca si reteta de Supa de sparanghel, delicioasa sau Supa crema de sparanghel cu usturoi copt.
Iti recomandam si reteta de Risotto cu sparanghel.
Poftă bună!
1
Poți adăuga smântână lichidă pentru un plus de cremozitate și savoare