Supa crema rece de sfecla rosie

de BakeUpArtist in Supe, 28 Oct 2016 | 2726 vizualizari

 

Această rețetă este ideală pentru cei care mananca sanatos; se prepară foarte ușor și poate fi o cină ușoară, cu gust deosebit. În plus, rezistă în frigider zile bune.   

 

INGREDIENTE

  • 500 g sfecla rosie;
  • 2 cartofi medii;
  • 1 morcov;
  • 2 cepe;
  • 1 lingura de ulei;
  • 900 ml de supa de pui, sau apa;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 lingurita de hrean proaspat ras;
  • sare;
  • piper;
  • gelatina (daca doriti textura de piftie, daca nu, o puteti servi in boluri)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema rece de sfecla rosie:

-Curățați legumele și le tocați în cuburi;

-Căliți ceapa în ulei pentru 5 minute, apoi adăugați legumele și mai lăsați încă 5 minute, timp în care amestecați.

-Adăugați apa sau supa de pui;

-Adăugați foile de dafin, sare, piper;

-Când legumele au fiert, adăugați hreanul și mai lăsați pe foc pentru încă 2 minute;

-Închideți focul, scoateți foile de dafin;

-Scoateți legumele și pasați-le până obțineți crema omogenă;

-Adăugați supă în care au fiert în funcție de cât de subțire doriți să fie supa finală;

-Dacă doriți textura gelatinoasă, preparați gelatina după instrucțiunile de pe ambalaj, o incorporați în supă și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.

 

-Serviți supa cremă cu smântână, hrean sau pătrunjel tocat mărunt.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema rece de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

BakeUpArtist 1

28.10.2016, 17:02

Va multumesc mult! Era inca soare si cald afara cand am facut-o, si am zis sa o fac rece, sa fie racoritoare.

Panacris 1

31.10.2016, 09:05

deyutzky 1

31.10.2016, 15:28

Wow, ce prezentare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de vara