Daca tot am jucarie noua m-am ampucat de pregatit ceva destul de rapid ;;)
Pentru inceput se pregatetse aluatul: intr-un bol incapator se amesteca faina cu sare, bicarbonat, zahar vanilat, coaja rasa si zahar, se adauga untul la tempertaura camerei si se amesteca pana devin cocoloase, se adauga apa si oul si se framanta un aluat potrivit, cu consistenta elastica dupa care se da la rece.
Pentru crema: intr-o oala se pune laptele la fiert, intr-un vas se amesteca cu un tel ouale si cu zaharul, esenta de vanilie si faina, pana devine ca o crema, se ia putin din laptele cald si se toarna peste compozitie dupa care se pune totul in oala si se da la foc, se amesteca continu pana devine cremoasa si la consistenta dorita, se pune la racit intr-un bol acoperit cu aluminiu.
Aluatul se imparte in 2-3 parti ,din fiecare parte se intinde cate o foaie subtire, care se aseaza in tava (rotunda, patrata, dreptunghiulara etc.) tapetata cu putin unt si faina,se fixeaza bine dupa care se fac cateva gauri cu ajutorul furculitei, se pune o pucata d ehartie de copt si orez deasupra se da la cuptor, la 180° dupa 8-10 minute se scoate orezul si se continua coptura pana cand devne rumena, se lasa la racit.
Fiecare tarta vine umpluta cu crema de vanilie, decorata cu fructe si frsica dupa gust.
Sa aveti pofta !
1
Daca doriti puteti pune si gelatina deasupra fructelor.
2
Se pot pregati mini portii .