Tarta cu dovlecei si piept de pui

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2011 | 9876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 2 lg apa rece
  • 1 varf de lgt sare
  • Pt.umplutura:
  • 1 dovlecel de 500g
  • 500g piept de pui fara os
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 lg ulei masline
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri + 1 ou
  • 100g cascaval
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lgt de oregano si busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si piept de pui:

Aluatul: Se cerne faina intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si apa si se framanta pana devine un aluat elastic. Se lasa la rece pt 30 minute.

Umplutura: Se taie dovlecelul cubulete, ceapa se taie rondele iar pieptul de pui se taie fasiute subtiri. Intr-o cratita se pune uleiul la incins impreuna cu pieptul de pui. Amestecam si lasam sa se caleasca pana se albeste bine de tot carnea. Se adauga dovlecelul si ceapa, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc 2 minute amestecand din cand in cand. Se pune si oregano si busuiocul si se mai amesteca putin dupa care se ia de pe foc.

Aluatul se intinde in foaie si se imbraca o forma de tarta inclusiv peretii. Se inteapa aluatul cu o furculita. Se da la cuptor pt 10 minute.

Smatana se bate bine cu ouale, se adauga usturoiul taiat feliute, cascavalul ras si frunzele de cimbru taiate mai marunt. Se omogenizeaza.

Se pune amestecul de dovlecel si carne peste aluat dupa care se toarna amestecul de smatana. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 40-45 minute. Se decoreaza dupa preferinte si se serveste calduta. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Degetele" din dovlecei