Tarta de branza napoletana

de cristeena20 in Prajituri, 22 Apr 2014 | 3519 vizualizari

 

Aceasta reteta am luat-o de la Poliana si vreua sa ii multumesc deoarece este cea mai buna prajitura cu branza mancata si facuta vreodata in viata mea. Nu e deloc dulce si este atat de buna!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr faina,
  • 1/2 lta sare,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smantana grasa.,
  • 80 gr margarina (sau unt)
  • Umplutura:
  • 700 gr branza moale de vaci
  • 200 gr smantana grasa
  • 150 ml lapte
  • 6 lingurite de gris
  • 4 oua
  • 120 gr miere de albine
  • 150 gr fructe confiate
  • stafide inmuiate in rom sau lapte
  • vanilie
  • coaja de portocala rasa/ sau coaja de lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de branza napoletana:

- Aluatul pentru baza il framantam bine si , impachetat in folie alimentara , il punem la rece in frigider pentru cca 1/2 ora-1 ora.

- Pregatim umplutura: fierbem laptele intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie- batem cu telul si dam deoparte cand se ingroasa. Adaugam mierea amestecand bine , apoi ouale pe rand , amestecand cu telul . Se pune deoparte sa se raceasca.

- Branza se amesteca cu smantana, fructele confiate, stafidele, vanilia, coaja si sucul de lamaie  si amestecam cu restul compozitiei de gris cu lapte. 

- Incalzim cuptorul la 160 grade si scoatem aluatul de tarta din frigider: tava de tarta o ungem cu margarina si pe fund punem hartie de copt. Intindem o foaie potrivit de groasa cu sucitorul , rotunda si tapetam peretii formei de tort cu peretii detasabili.

- Turnam crema si dam la cuptorul incalzit pt cca o ora, cand prince o culoare deasupra . Lasam sa se raceasca. E buna a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de branza napoletana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta dulce cu branza si stafide