In uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul. Amestecam ocazional pana legumele incep sa se inmoaie.
Stingem cu apa calda pana acoperim carnea, adaugam cimbru, foile de dafin si fierbem la foc mic, acoperit cu un capac pana carnea se inmoaie.
Intre timp pregatim galustele. Din faina, oua, sare si putina apa rece pregatim un aluat din care rupem bucati mici si formam bile in maini. Fierbem galustele 10 minute in apa cu sare.
Adaugam la tocana pasta de gogosari, conservele de rosii, apa calda daca mai este nevoie, sare si piper. Fierbem 5 minute, apoi adaugam galustele. Mai fierbem 15-20 de minute, pana zeama scade si galustele sunt moi.
Servim tocana cu patrunjel verde tocat deasupra langa o salata verde.