Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci

de botcrina in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2014 | 5001 vizualizari

 

Gustos, rapid şi saţios...

 

INGREDIENTE

Tocăniţa din carne de porc

  • 200 g carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • jumătate dintr-un ardei gras roşu
  • 1 lingură boia
  • sare, piper după gust
  • 1 linguriţă delikat cu gust de legume

Mămăliguţa

  • 500 g făină mălai
  • 1,5 l apă
  • 1 praf de sare

Ciulamaua de ciuperci

  • 200 ciuperci
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 100 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • 1 cubuleţ de unt
  • sare,piper după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci:

Pregătim tocăniţa astfel: tăiem legumele cubuleţe, apoi le sotăm puţin în ulei încins.

Tăiem carnea în bucăţi măricele (ca sa nu se topeasca prea tare), apoi o punem în tigaie alături de legume şi o sotăm puţin, adăugăm boiaua şi stingem totul cu apă, lăsăm la fiert.

Când este aproape gata asezonăm cu sare, piper şi delikat .

Între timp punem apa  cu sare pentru mămăligă la fiert.

Pregătim ciulamaua astfel: spălăm ciupercile bine şi le curăţăm, apoi le tăiem felii şi le sotăm puţin în unt.

Într-un bol amestecăm  smântâna, laptele, făina şi usturoiul zdrobit, apoi turnăm această compoziţie peste ciuperci şi amestecăm încontinuu pentru ca să nu se lipească. Potrivim de sare şi piper după gust şi lăsam să fiarbă până se îngroaşă bine.

Când apa pentru mămăligă fierbe, încorporăm  făina de mălai şi amestecăm până obţinem o mămăligă de consistenţă potrivită.

La final, pe un platou montăm cele trei feluri: mîmîliguţa cu tocăniţa şi cu ciulamaua de ciuperci.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci