CarmenBlue

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 12.10.2012

RETETE26
PRIETENI99
Retete / Dulciuri

Gogosi a la Motan la Oale

In Dulciuri la 23 Oct 2015

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc calduros. Eu am folosit un plic de drojdie uscata de 7 g asa ca am amestecat-o direct in faina cernuta...

Tort cu crema suhaida

In Torturi la 22 Oct 2015

  Blatul:     Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer si se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor de sus in jos cu o paleta. Se...

Placinta ruseasca cu branza

In Dulciuri la 16 Oct 2015

(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.) Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa deoparte minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema, daca e cazul. Branza...

Placinta dobrogeana (a la Merisor)

In Dulciuri la 16 Oct 2015

Am avut un pachet de foi de placinta cu 14 foi. Le-am impartit in 3, doua grupuri de cate 5 foi si unul de 4 foi. Am uns o tava obisnuita de cuptor cu unt. Restul de unt l-am topit si am pensulat pe rand fiecare foaie din cate un grup. Branza se amesteca cu 350 de grame de iaurt si se...

Negresa cu crema de vanilie

In Prajituri la 13 Oct 2015

Se freaca oul cu zaharul cu lingura de lemn, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Compozitia este destul de moale, dar nu e nicio problema, asa trebuie sa fie, de consistenta unei smantani mai groase....

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 12 Oct 2015

Dovleacul se curata, se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se caleste intr-o cratita neaderenta pana se evapora lichidul. Se lasa sa se raceasca si se prepara aluatul, astfel: Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat...

Placinta frageda cu mere

In Dulciuri la 12 Oct 2015

Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana se albeste compozitia (aproximativ 10 min.) Se adauga uleiul, lingura cu lingura, si se continua omogenizarea. Acum se adauga si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Apoi se...

Cuib de viespi

In Dulciuri la 7 Oct 2015

Se cerne faina intr-un lighean. Se adauga plicul de drojdie. Se dizolva zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ. Se topeste untul si se bat cu o furculita cele doua oua. Amestecaţi făina cu ouă le, untul topit şi laptele. Frământaţi...

Cornulete fragede cu untura reteta veche

In Dulciuri la 24 Iun 2015

Cum se prepara reteta  Cornulete fragede cu untura reteta veche Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500 cu unt. Se amesteca untura cu apa, zaharul, otetul si esenta. Nu va stresati prea tare ca nu se...

Prajitura Tosca

In Dulciuri la 24 Iun 2015

Pornim cuptorul la 180 de grade, Pregatim o tava (25x38 cm, a fost a mea): o ungem cu unt/margarina si o tapetam cu faina. Blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Se adauga zaharul si mixam la viteza mare pana obtinem o bezea tare si lucioasa ca nu cade din vas....

Gogosele pufoase

In Dulciuri la 6 Noi 2014

Se bat ouale bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Apoi se adauga iaurtul si, apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune ulei mai multisor la incins, cu focul dat la mic si se toarna gogosile cu lingurita. Se prajesc destul de repede. Sunt super bune! Pofta buna!

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 21 Mar 2014

Ciocolata razuita se amesteca bine cu faina. zaharul si praful de copt. Untul, la temperatura camerei, se amesteca bine cu oul si apoi se adauga laptele batut. Se amesteca cele doua compozitii si se pun in forma de briosa, unsa cu unt, in cazul meu. Se coc 20 de minute la foc mediu sau pana...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 17 Mar 2014

Am topit untul intr-un ibric si in el am topit ciocolata rupta in bucati. Am lasat  deoparte sa se raceasca usor. Ouale le batem cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie timp de 3 minute la mixer. Peste compozitia de oua , turnam crema de unt si ciocolata si mxam in continuare....

Saseasca cu branza dulce

In Prajituri la 13 Feb 2014

Se pune la fiert laptele. Adaugam grisul si amestecam astfel bine, bine cu un tel ca sa nu se formeze gogoloase (sau dodoloti, cum le zice mama mea :D) . Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. La urma, se adauga 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat. Se...

Prajitura C&C

In Prajituri la 10 Feb 2014

In primul rand, se fierb 300 de gr de zahar cu apa si cacao pe aburi. Se lasa la racit, sa nu fie fierbinte. Apoi se adauga 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se lasa deoparte. Blatul: Se mixeaza 6 albusuri cu un praf de sare si cu o lingura de zahar. Apoi se adauga 5 linguri din...

Rulada cu crema de ciocolata

In Prajituri la 28 Ian 2014

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca usor cu o paleta in compozitia de oua. Se adauga si coaja de la o portocala...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    

Postari recente

publicat la 23.10.2015

Gogosi a la Motan la Oale

publicat la 23.10.2015

Vinete evantai

publicat la 22.10.2015

Tort cu crema suhaida

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]