publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Paste cu sos
Fierbem pastele conform intructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert le punem sa se scurga de apa. Intre timp pregatim sosul-calim in ulei ceapa curatata si taiata marunt.Adaugam lingurile de bulion si zarzavatul.Dupa punem lingurile de faina si le calim putin impreuna amestecand...
Paine cu mac
Amestecam drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Cernem faina si in mijloc adaugam ouale batute, untul topit si racit. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Am impartit coca in 2, in una am adaugat macul si am framantat putin si in cealalta am adaugat 2 linguri de susan. Am acoperit...
Chifle pufoase
Amestecam drojdia cu putin apa calduta. Amestecam smantana cu sarea si mierea de albine, margarina. Am cernut faina intr-un vas, am facut gaura la mijloc si am adaugat amestecul de ou si drojdia. Framantam adaugand treptat apa calduta (daca este nevoie). Impartim coca un 8 bucati pe care le-am...
Negresa
Amestecam zaharul, untul, cacao, laptele si le punem pe foc si lasam sa fiarba 3 minute. Dupa care le lasam sa se raceasca. Faina o amestecam cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare dupa care adaugam galbenusurile cate unul amestecand dupa fiecare. Adaugam amestecul de unt...
Pilaf la cuptor
Se curata ceapa si se caleste in putin ulei, adaugam morcovul, ardeii tocati marunt si rosiile tocate cu tot cu suc. Dupa adaugam dovlecelul si telina data prin razatoare. Adaugam apa si orezul spalat si scurs. Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam si dam oala la cuptor pana este fiert...
Tocana exotica
Carnea de pui o spalam si o condimentam cu sare si piper. In cratita in care vom face tocana adaugam putin ulei si prajim carnea pe ambele parti. O scoatem intr-o farfurie si o acoperim. Adaugam ceapa tocata in uleiul in care am prajit carnea, un ardei tocat marunt, pasta de tomate, usturoiul,...
Tort cu inimi
Blat - Mixam albusurile spuma. Separat amestecam bine galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam plicurile de zahar vanilat si esenta de vanilie.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam bine compozitia de galbenusuri. Rasturnam albusurile batute spuma peste...
Tort cu visine
Blat 1 - scoatem samburii din visine si le punem la scurs. Albusurile le batem spuma cu zaharul si cu praful de sare. Treptat adaugam galbenusurile (unu cate unu) si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul. Amestecam bine. Intr-o tava tapetata cu...
Paine cu branza
Cernem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Pe margine adaugam zaharul si sarea. Adaugam branza, oul, galbenusul si margarina si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. La final am framantat coca cca 5 minute cu ulei. Acoperim si...
Pulpe de pui marinate
Carnea o spalam si o stergem cu un prosop si o crestam. Foaia de dafin si usturoiul il pisam. Amestecam mustarul cu pasta de tomate,semintele de susan,uleiul,sarea,piperul boabe,mierea si cimbrul. Adaugam amestecul de usturoi si paharul de vin la inceput. Adaugam carnea si acoperim vasul...
Gulas cu carne de porc
Carnea o taiem felii si o condimentam cu sare si piper. In cratita in care vom face gulasul prajim carnea pe ambele parti. Adaugam ceapa tocata si amestecam din cand in cand pana se inmoaie putin. Adaugam ardeii tocati, rosiile din conserva tocate, condimentele, pasta de tomate si sucul de...
Placinta cu mere si nuci
Cernem faina intr-un vas, facem o gaura la mijloc, adaugam sarea si zaharul pe margine. Adaugam drojdia dizolvata in putina lapte caldut, untura, ouale batute bine, coaja rasa de la o lamaie si treptat laptele. Framantam o coca elastica si nelipicioasa. Acoperim si lasam la dospit cca 1 ora....
Pulpe de pui prajite
Curatam pulpele si le spalam bine. Le stergem cu un prosop de bucatarie si le crestam. Amestecam zeama de lamaie cu sarea, piperul, boiaua de ardei, usturoiul pisat si un pic de ulei Asezam pulpele in tava si turnam amestecul de condimente peste pulpe. Acoperim cu folie alimenatara si dam la...
Chifle
Cernem faina intr-un vas mai adanc si adaugam sarea si zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa si lasam la dospit 10 minute. Incalzim laptele care il turnam peste oul batut putin. Turnam compozitia peste drojdie si incepem sa framantam. Daca mai este...
Lasagna
Sosul de carne - Calim ceapa in uleiul incalzit putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeiul tocat. Adaugam 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa scada apa adaugam carnea tocata si amestecam. Adaugam vinul si condimentele dupa gust, sare, piper si busuioc....
Pandispan cu inima
Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva zaharul. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat peste albusurile batute spuma. Dulceata de capsuni o amestecam cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si cu esenta de...
Tort cu crema de ciocolata
Blatul- Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam zaharul, esenta, plicurile de zahar vanilat si laptele. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dam la rece 2-3...
Gris cu lapte
Punem laptele la fiert, cand se incalzeste un pic adaugam plicul de zahar vanilat,lingurile de zahar si esenta. Amestecam pana se topeste zaharul. Cand incepe sa fiarba adaugam usor grisul amestecand continuu cu telul sa nu se formeze cocoloase. Terminam de pus grisul si amestecam continuu pana...
Pasca cu ciocolata
Pregatim aluatul -cernem faina, facem in mijloc o gaura, adaugam zaharul,margarina,sarea,oul si drojdia dizolvata cu putina apa calduta. Amestecam si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana se formeaza o coca nelipicioasa. Dam la dospit 20 min. Umplutura- Batem albusurile spuma cu...
Muffins cu branza
Intr-un vas adaugam faina, la mijloc adaugam drojdia, galbenusul, esenta, zaharul amestecat cu untul topit si omogenizam. Adaugam plicurile de zahar vanilat, laptele si apa si incepem sa framantam pana devine o coca nelipicioasa. Dam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Umplutura -...
Fursecuri bicolore
Amestecam bine margarina cu zaharul vanilat si zaharul pudra. Adaugam lingurile de lapte si esenta, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Impartim coca in 2 iar intr-una punem cacao. Intindem aluatul alb intr-o foaie iar separat intindem foaia de cacao. Foaia alba o punem peste cea de...
Cornuri cu visine
Aluatul -Intr-un bol adaugam faina iar in mijloc facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata cu laptele caldut. Adaugam treptat sarea, esenta, zaharul si plicurile de zahar vanilat. La sfarsit adaugam uleiul si framantam pana devine o coca nelipicioasa. Dam aluatul la dospit pana isi dubleaza...
Cozonac cu nuca
Cernem faina intr-un vas. Adaugam zaharul si sarea si amestecam. Facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,amestecam cu un pic de faina si lasam la dospit. Adaugam ouale batute,uleiul,faina si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios(daca este nevoie se...
Musaca
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert,cand au fiert ii scurgem de apa si ii pisam. Adaugam untul,sare,piper,lapte si 1 ou batut si amestecam. Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata,adaugam morcovul dat prin razatoare,ardeiul tocat marunt si lasam sa se caleasca putin impreuna. Adaugam 2...
Mini tarte cu mar si portocala
Aluatul -Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare,smantana si la final faina amestecata cu praful de copt. Eu am tapetat formele cu hartie de copt si nu au iesit asa frumoase. Turnam compozitia in forme de tarta. Le...
Chec simplu
Ouale le mixam impreuna cu zaharul si praful de sare pana se topeste zaharul. Adaugam treptat untul topit si racit,laptele,smantana,esenta de rom. Amestecam 1 cana de faina cu praful de copt si adaugam peste compozitia de oua si omogenizam bine. Dupa adaugam si restul de faina pana...
Pizza din felii de paine
Ungem o tava cu unt si asezam feliile de paine. Topim restul de unt si turnam peste feliile de paine. Dam tava la cuptor cca 10 minute. Dam cascavalul prin razatoare. Taiem felii ciupercile (eu le-am tocat marunt), sunca si maslinele pe jumatate. Scoatem tava din cuptor si adaugam Ketchup, sunca,...
Placinta cu branza
Aluatul -ouale se mixeaza cu zaharul, adaugam laptele batut si untura si amestecam. Amestecam faina cernuta cu sarea si facem o gaura la mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam amestecul de ou si framantam un aluat elastic. Umplutura -branza o amestecam cu ouale batute,...
Chiftele de cartofi
Curatam cartofii si ii spalam bine. Ii dam prin razatoare (sau cu robotul cum am folosit eu). Ii scurgem bine si adaugam morcovul dat prin razatoare. Ceapa data prin razatoare si scursa bine, adaugam usturoiul pisat si restul de ingrediente si amestecam bine. Acoperim si dam la frigider cca 30...
Tochitura
Carnea se taie bucatele si se condimenteaza dupa gust. Le punem la prajit cu putin ulei iar cand carnea incepe sa se prajeasca adaugam pasta de tomate, vinul si 2 catei de usturoi intregi. Se amesteca si se lasa sa se prajeasca pana se formeaza un sos. La final adaugam gusa si se mai lasa sa se...