publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
publicat la 20.03.2024
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de curry de linte rosie cu cartofi dulce
Iata cum se prepara Reteta de curry de linte rosie cu cartofi dulce Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam pe rand ardeiul gras taiat cubulete si ardeiul iute daca va place picant. Lasam sa se caleasca fara a arde ceapa, adaugam apoi rosiile si ele tocate...
Orez cu sparanghel si chiftelute
Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana. Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si in grasimea ramasa aduagam ceapa tocata marunt si o parte din tulpinile sparanghelului tocate marunt...
Tarta cu bacon si sparanghel
Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala desupra-si aceasta gaurita din loc in loc. Am turnat boabe de naut uscate (se poate pune si boabe de fasole uscata).-cam 500...
Orez cremos cu sparanghel si bacon
Intr-un ibric punem apa la fiert, putem adauga putin concentrat de supa de carne de pui sau legume. Intre timp aranjam sparanghelul. Daca are tulpinile mai groase, decojim partile inferioare putin, sa nu fie lemnoase tulpinile. Il taiem apoi in bucati dupa preferinta. Dar partea mai lemnoasa,...
Risotto cu ciuperci
Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul. Spalam ciupercile si le taiem felii; coditele le tocam marunt. Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt sa se caleasca...
Mazare cu ochiuri de ou si carnati
Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta de rosii, sucul de rosii si mazarea. Dupa 2-4 minute turnam supa de carne peste mazare, lasam sa...
Crema de urzici
Alegem urzicile cu manusi!!! ca pisca de mori. Se spala bine si le fierbem in apa clocotita. Se prepara de fapt ca si spanacul. Cand s-au fiert, le scurgem in strecuratoare si le stoarcem bine de surplusul de apa. Le tocam cu cutitul; In cratita punem uleiul la incalzit si adaugam...
Guacamole
Desfacem avocado in doua si scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Trebuie sa folositi avocado bine copt. Daca, atunci cand il cumparati, este foarte dur, lasati-l pentru cateva zile la temperatura camerei. Cu o furculita il pasati si amestecati pana se face o pasta....
Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia
Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15 minute. Tipul asta de varza e mai tare, de aceea cand gatim e bine sa o fierbem bine. Dupa ce am fiert bine o...
Ratatouille
- Ceapa se taie solzisori si se pune in tigaie la calit cu ulei de masline. Intre timp taiem fasii ardeiul si dupa 5 minute cat ceapa se inmoaie usor pe foc adaugam si ardeiul. Punem la foc mic, sa nu se arda si amestecam cu grija. Pregatim restul legumelor: dovlecelul nu il curatam de...
Spanac crema cu ochi de ou
- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu cutitul. - In cratita punem uleiul cu usturoiul pisat la calit si adaugam apoi faina. Prajim...
Spanac cu ochiuri de ou la capac
- Pregatim spanacul Daca folosim spanac proaspat, il alegem si il fierbem cca 5-7 minute. Strecuram si tocam cu cutitul marunt.Eu am folosit congelat. - Intr-o cratita punem ulei cu ustutoi pisat la calit putin si adaugam faina. Lasam putin sa se prajeasca si adauagm laptele rece, amestecand...
Ghiveci traditional
Am taiat ceapa julien , ardeiul fasii potrivite si rosiile le-am oparit si decojit , apoi le-am taiat felii. Intr-o tigaie am pus ulei de masline, ceapa sa se inmoaie putin , apoi am adaugat ardeiul. Se caleste cca 10 min, sa devina moi, apoi adaugam rosiile, mai lasam cca 10 min , adaugam...
Reteta savuroasa de cartofi scazuti ca la bunica
Cum se prepara Reteta savuroasa de cartofi scazuti ca la bunica Se toaca ceapa marunt. La fel procedam cu ardeiul, morcovul, rosia si carnatul, pe care le taiem cubulete (sau dupa preferinta). Intr-o cratita punem ceapa la calit in ulei si adaugam morcovul, ardeiul si cam peste 5...
Vinete umplute
- spalam vinetele si le stergem, le taiem pe lungime in jumatate si scobim interiorul . Mijlocul il taiem cubulete marunte. - curatam si tocam marunt ceapa, ardeiul gras, si adaugam morcovul razuit si rosia taiata cubulete marunte. Intr-o tigaie larga punem la calit cu ulei de masline,...
Mazare cu carnati si oua
- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline in cratita. - carnatul il taiem felii sau cubulete (putem folosi si bacon). Aici depinde de ce aveti in frigider. Eu am folosit carnat afumat de porc negru...mai gras dar mai savuros. - adaugam carnatul peste ceapa , adaugam pasta de...