Indepartati primele foi de varza, spalati varza si taiati-o in 4.
Indepartati cotorul si taiati-o apoi fin. Frecati-o cu un pic de sare.
Curatati morcovii, ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa si usturoiul si taiati morcovii in rondele.
Intr-o oala adanca/cocota incalziti pulpele de...
Incalziti cuptorul la 170°C.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-un castronel preparati marinata.
Amestecati ceapa, usturoiul cu untul de arahide, sosul soia, uleiul de sesam.
Pregatiti puiul; puneti peste el sare, piper si boia de ardei.
Ungeti-l peste tot cu...
Spalati si curatati legumele.
Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt.
Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune.
Reveniti carnatii pe toate partile.
Adaugati ceapa, usturoiul si sotati impreuna.
Puneti morcovii taiati rondele si reveniti totul....
Taiati carnea bucati.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Curatati si taiati bucati morcovii.
Intr-o oala incalziti 3 linguri de ulei de masline.
Puneti carnea si colorati-o pe toate partile.
Puneti sare si piper.
Adaugati ceapa, usturoiul si morcovii si reveniti...
Cum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
Puneti cuburile de carne intr-o cocota, oala. Asezonati de sare si piper, acoperiti cu apa carnea, puneti foaia de dafin si cimbrul uscat.
Acoperiti si dati la cuptor timp de 2h -2h30 la 180 °C.
Scoateti din...
Curatati si tocati marunt usturoiul.
Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul.
Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta.
Puneti-l intr-un vas pentru cuptor.
Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andivele.
Taiati-le in 2 daca sunt mari si depuneti-le...
Curatati ceapa si usturoiul.
Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.
Puneti o oala cu apa la fiert si fierbeti carnea de porc 3 minute. Aruncati apa si clatiti rapid carnea sub jet de apa rece.
Eu am pus la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul in uleiul fierbinte.
Adaugati foile...
Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata.
Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi.
Laisati sa se raceasca si presati totul cu o furculita.
Intr-un vas acoperit cu folie de aluminium puneti carnea si inrobati-o pe toate partile cu sosul de...
Pregatiti marinata amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Ungeti bine carnea de pui cu marinata si puneti-o intr-un vas pentru cuptor.
Acoperiti cu film alimentar si dati la rece 2-3 ore sau lasati o noapte.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Indepartati folia alimentara si...
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio.
Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna...
Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul.
Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletii de porc taiati in 2.
Rumeniti carnea 10 minute pe toate partile.
Taiati ardeii bucatele si adaugati-i la carne..
Puneti faina peste...
Portionati puiul. Spalati carnea si indepartati grasimea (si pielea daca doriti).
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Am pastrat o jumatate de ceapa intreaga si am infipt cuisoarele in ea.
Intr-o cocota rumeniti bucatile de pui cu paprika in uleiul incins.
Puneti sare, piper si...
Curatati si spalati legumele.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Dati obrajorii de porc prin faina.
Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o , adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna.
Puneti sare, piper, cimbru uscat si paprika....
Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita).
Curatati si spalati legumele.
Tocati ceapa si usturoiul marunt.
Curatati si spalati ficatul. Taiati ficatul si pieptul de pui bucatele.
Reveniti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit cu pudra de...
Curatati si spalati legumele.
Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele.
Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea.
Intr-o cocota pentru cuptor colorati picioarele de miel 3 cate 3 in uleiul cald.
Puneti-i toti 6 in cocota cu ceapa taiata in 4, cu...
Curatati si spalati legumele.
Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor.
Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat.
Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si dati 20 de minute la cuptorul incalzit la 200°C.
Intre timp pregatiti...
Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat.
Fierbeti la foc potrivit timp de 1 ora. (Dupa o noapte la frigider o puteti consuma ca un preparat de...
Curatati si spalati legumele.
Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.
Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C.
Intre timp pregatiti carnea....
Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini.
Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper.
Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper si rulati-le.
Veti obtine 2 cilindri. Pesarati sare si piper.
Bateti ouale cu un pic de sare....
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii.
Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt.
Gatiti impreuna 10 minute. Puneti cartofii taiati , sare si piper si reveniti-i pe toate partile.
Adăugați...
Se curata ceapa si se taie marunt.
Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare si se lasa cateva minute. Intr-o cratita puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei, caliti jumatate din ceapa si adaugati varza. Puneti piper, paprika, cimbru uscat. Se...
Se curata si se toaca marunt ceapa.
Tăiați baconul bucățele.
Spălați, curatatati ardeii și tăiați-i lamele.
Se prăjește ceapa și baconul într-o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare.
Tăiați pieptul de pui în cuburi....
Incalziti cuptorul la 180°C.
Intr-o tigaie mare, rumeniti muschiuletul bine pe toate partile in uleiul incins.
Puneti sare, piper si paprika.
Scoateti si lasati sa se raceasca.
Desfaceti aluatul pe placa acoperita cu hartie de copt.
Puneti feliile de jambon pe toata suprafata....
Curatati si spalati legumele. Taiati cartofii si napii in 6. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati morcovii in 4.
Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si reveniti ciocanelele de pui. Puneti sare, piper si paprika. Rumeniti puiul, scoateti-l si puneti-l intr-un vas pentru cuptor.
Incalziti...
Puneti carnea pe o placa de cuptor si ungeti-o bine cu sosul barbecue.
Presarati sare si piper.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Taiati ardeiul in lamele.
Puneti legumele peste carne, accoperiti cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180 °C, timp de...
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet.
Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.
O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 minute (buchetelele trebuie sa ramana un...
Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Puneti-o la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu paprika, zaharul si curcuma.
Adaugati orezul si lintea, rumeniti-le impreuna, puneti Kub-ul de pui si acoperiti cu apa.
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 25 de...
Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele.
Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile.
Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de Hawaï si ungeti-o cu sos.
Intr-o tigaie reveniti carnea pe ambele parti in 20g de unt sarat- 4...
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper.
Punem peste cotlet: carnea tocata (sare si piper), 2 felii de cheddar si rosii cherry taiate in 2.
Rulam si legam cu sfoara de bucatarie.
Le presaram cu sare, piper, paprika si le...
Varza cu rata in oala de lut la cuptor
Indepartati primele foi de varza, spalati varza si taiati-o in 4. Indepartati cotorul si taiati-o apoi fin. Frecati-o cu un pic de sare. Curatati morcovii, ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa si usturoiul si taiati morcovii in rondele. Intr-o oala adanca/cocota incalziti pulpele de...
Pui cu unt de arahide la punga la cuptor
Incalziti cuptorul la 170°C. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-un castronel preparati marinata. Amestecati ceapa, usturoiul cu untul de arahide, sosul soia, uleiul de sesam. Pregatiti puiul; puneti peste el sare, piper si boia de ardei. Ungeti-l peste tot cu...
Mancare de varza cu carnati
Spalati si curatati legumele. Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt. Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Reveniti carnatii pe toate partile. Adaugati ceapa, usturoiul si sotati impreuna. Puneti morcovii taiati rondele si reveniti totul....
Mancarica de carne de vita cu morcovi si ciocolata /Estofado de carne
Taiati carnea bucati. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati si taiati bucati morcovii. Intr-o oala incalziti 3 linguri de ulei de masline. Puneti carnea si colorati-o pe toate partile. Puneti sare si piper. Adaugati ceapa, usturoiul si morcovii si reveniti...
Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
Cum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana Puneti cuburile de carne intr-o cocota, oala. Asezonati de sare si piper, acoperiti cu apa carnea, puneti foaia de dafin si cimbrul uscat. Acoperiti si dati la cuptor timp de 2h -2h30 la 180 °C. Scoateti din...
Cocosel cu andive la cuptor
Curatati si tocati marunt usturoiul. Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul. Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andivele. Taiati-le in 2 daca sunt mari si depuneti-le...
Porc Masala
Curatati ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Puneti o oala cu apa la fiert si fierbeti carnea de porc 3 minute. Aruncati apa si clatiti rapid carnea sub jet de apa rece. Eu am pus la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul in uleiul fierbinte. Adaugati foile...
Ficat de pui cu dovlecei
Spalati bine ficatul de pui. Spalati, curatati si taiati felii dovlecelul. Intr-o tigaie puneti la-ncalzit uleiul de masline. Adaugati usturoiul curatat si tocat marunt. Puneti ficattul si feliile de dovlecel. Puneti sare, piper, paprika. Reveniti impreuna 5-8 minute. Diluati...
Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar
Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata. Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi. Laisati sa se raceasca si presati totul cu o furculita. Intr-un vas acoperit cu folie de aluminium puneti carnea si inrobati-o pe toate partile cu sosul de...
Pui condimentat Jerk (Jamaica)
Pregatiti marinata amestecand toate ingredientele intr-un castron. Ungeti bine carnea de pui cu marinata si puneti-o intr-un vas pentru cuptor. Acoperiti cu film alimentar si dati la rece 2-3 ore sau lasati o noapte. Incalziti cuptorul la 180°C. Indepartati folia alimentara si...
Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio. Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna...
Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci
Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletii de porc taiati in 2. Rumeniti carnea 10 minute pe toate partile. Taiati ardeii bucatele si adaugati-i la carne.. Puneti faina peste...
Tocanita de pui cu paprika/ Papricas de pui
Portionati puiul. Spalati carnea si indepartati grasimea (si pielea daca doriti). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Am pastrat o jumatate de ceapa intreaga si am infipt cuisoarele in ea. Intr-o cocota rumeniti bucatile de pui cu paprika in uleiul incins. Puneti sare, piper si...
Obraji de porc in sos de cidru
Curatati si spalati legumele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Dati obrajorii de porc prin faina. Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o , adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna. Puneti sare, piper, cimbru uscat si paprika....
Drob de pui
Fierbeti 3-4 oua timp de 10 minute in apa cu sare (in functie de tava de chec folosita). Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si spalati ficatul. Taiati ficatul si pieptul de pui bucatele. Reveniti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit cu pudra de...
Picior de miel confiat, cu condimente
Curatati si spalati legumele. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele. Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea. Intr-o cocota pentru cuptor colorati picioarele de miel 3 cate 3 in uleiul cald. Puneti-i toti 6 in cocota cu ceapa taiata in 4, cu...
Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor
Curatati si spalati legumele. Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor. Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat. Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si dati 20 de minute la cuptorul incalzit la 200°C. Intre timp pregatiti...
Piept de porc cu fasole boabe
Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat. Fierbeti la foc potrivit timp de 1 ora. (Dupa o noapte la frigider o puteti consuma ca un preparat de...
Cotlete de porc cu legume la cuptor
Curatati si spalati legumele. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei. Acoperiti vasul cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180°C. Intre timp pregatiti carnea....
Snitel sarbesc cu Kajmak / Karađorđeva Steak
Pregatiti carnea, bateti bine cotletele, indepartati osul eventual si grasimea de pe margini. Trebuie sa fie subtiri, puneti sare si piper. Etalati deasupra kajmac-ul, dati un tur de piper si rulati-le. Veti obtine 2 cilindri. Pesarati sare si piper. Bateti ouale cu un pic de sare....
Gratin cu cartofi cu branza Reblochon
Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie in cuburi sau felii. Se pune baconul la prajit in 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Gatiti impreuna 10 minute. Puneti cartofii taiati , sare si piper si reveniti-i pe toate partile. Adăugați...
Varza dulce ca la Cluj
Se curata ceapa si se taie marunt. Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare si se lasa cateva minute. Intr-o cratita puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei, caliti jumatate din ceapa si adaugati varza. Puneti piper, paprika, cimbru uscat. Se...
Pui cu ardei si smantana / Piccata romana
Se curata si se toaca marunt ceapa. Tăiați baconul bucățele. Spălați, curatatati ardeii și tăiați-i lamele. Se prăjește ceapa și baconul într-o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. Tăiați pieptul de pui în cuburi....
Muschiulet de porc in aluat foietaj
Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, rumeniti muschiuletul bine pe toate partile in uleiul incins. Puneti sare, piper si paprika. Scoateti si lasati sa se raceasca. Desfaceti aluatul pe placa acoperita cu hartie de copt. Puneti feliile de jambon pe toata suprafata....
Pui cu legume la cuptor
Curatati si spalati legumele. Taiati cartofii si napii in 6. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati morcovii in 4. Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si reveniti ciocanelele de pui. Puneti sare, piper si paprika. Rumeniti puiul, scoateti-l si puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Incalziti...
Scarita de porc la cuptor
Puneti carnea pe o placa de cuptor si ungeti-o bine cu sosul barbecue. Presarati sare si piper. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul in lamele. Puneti legumele peste carne, accoperiti cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180 °C, timp de...
Tajina tunisiana cu conopida si carne
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 minute (buchetelele trebuie sa ramana un...
Orez cu linte si carne de pui
Curatati ceapa si tocati-o marunt. Puneti-o la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu paprika, zaharul si curcuma. Adaugati orezul si lintea, rumeniti-le impreuna, puneti Kub-ul de pui si acoperiti cu apa. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 25 de...
Piept de rata cu pepene galben
Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile. Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de Hawaï si ungeti-o cu sos. Intr-o tigaie reveniti carnea pe ambele parti in 20g de unt sarat- 4...
Rulada de porc cu branza cheddar
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem peste cotlet: carnea tocata (sare si piper), 2 felii de cheddar si rosii cherry taiate in 2. Rulam si legam cu sfoara de bucatarie. Le presaram cu sare, piper, paprika si le...