Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.
Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.
Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt....
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit.
Adaugati carnea tocata.
Sotati impreuna cateva minute, puneti ghiveciul de legume, bulionul de rosii, cimbrul uscat si 500 ml de apa.
Amestecati si lasati la fiert impreuna 10 minute maximum.
Puneti sare, piper si la sfarsit cascavalul...
Puneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute.
Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati carnea de vita cu marinata pana este pe jumatate gatita.
Puneti piper, scoateti si lasati deoparte....
Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul.
Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletul de porc intreg.
Rumeniti carnea 10 minute pe toate partile.
Taiati ardeiul in bucatele. Adaugati pasta de curry, apa, laptele de cocos,...
Taiati carnea in bucati potrivite.
Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi).
Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc.
Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa...
Puneti la inmuiat paine intr-un pic de lapte.
Mixati ceapa curatata si taiata, cu usturoiul, patrunjel si marar dupa gust,
Intr-un castron amestecati carnea tocata cu oul intreg si legumele mixate.
Puneti sare si piper.
Intr-o farfurie intinsa varsati un pic de pesmet fin....
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Rumeniti ficatul confiat intr-un pic din grasimea lui.
Puneti sare, piper si boia de ardei.
Rumeniti-l pe toate partile, adaugati ceapa si usturoiul.
Rumeniti totul impreuna cateva minute.
Adaugati sosul de rosii si gatiti la foc...
Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.
Adaugati piper proaspat macinat.
Puneti pulpele intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul obtinut. Lasati-le sa marineze 30 de minute la temperatura ambianta.
Intoarceti-le dupa 30 de minute...
Prajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra de curry.
Adaugati mazarea si amestecati.
Puneti carnea si gatiti impreuna cateva minute....
Taiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime.
Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte.
Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt ghimbirul.
In aceeasi tigaie, in grasimea ramasa de la carnati sau intr-un pic de ulei puneti la...
Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8.
A 2-a zi scoateti carnea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor.
Dati deoparte marinata.
Intre timp curatati,...
Puneti la marinat carnea timp de o ora cu ceapa, ghimbirul, usturoiul, pudra de ardei iute, pudra de cumin si de turmeric.
Dupa acest timp incalziti uleiul intr-o cratita cu fundul gros.
Adaugati pudra de cardamom si piperul si rumeniti.
Puneti carnea cu tot cu marinada si sotati timp de...
Am pus la desarat carnea in apa rece timp de 3-4 h si am schimbat apa de 2 ori. Nu era sarata tare, daca este sarata foarte tare, lasati-o o noapte.
Curatati ceapa si morcovii. Infingem cuisoarele in ceapa.
Spalam carnea si piciorul de porc, o punem in oala sub presiune.
Adaugam ceapa si...
Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte.
Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o.
Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile.
Adaugati ceapa și usturoiul tocat si sotati .
Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute.
Se...
Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.
Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.
Adaugati piper proaspat macinat si ungeti bine pieptul cu 2/3 din sosul obtinut.
Dati la rece 1-2 ore si intoarceti si ungeti de 2...
Puneti sare si piper peste carne.
Rumeniti ciocanelele in 2 linguri de ulei incins, impreuna cu curcuma si cu pudra mixed spice.
Scoateti carnea si rumeniti ceapa tocata marunt.
Adaugati piperul alb, foile de dafin, pudra de cardamom si batonul de scortisoara.
Amestecati si gatiti...
Curatati si spalati legumele.
Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline.
Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea.
Se adaugă ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele si usturoiul tocat.
Se rumenesc impreuna timp...
Puneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac.
Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru.
Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita.
Scurgeti stafidele (pastrati coniacul ramas).
Umpleti prepelitele cu stafidele scurse si legati-le cu sfoara de bucatarie....
Pregatiti rougail-ul de rosii:
Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu ulei de masline.
Amesteccati si dati la rece.
Pregatiti mancarea de rata:
Taiati pulpele in...
Spalati si curatati legumele.
Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.
Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un...
Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala.
Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare.
Scoateti si scurgeti.
Curatam si taiem ceapa marunt. Curatati si radeti morcovii pe razatoare.
Calim ceapa si morcovul in uleiul incins, adaugam orezul...
Spalati si curatati legumele. Taiati prazul, morcovii si ceapa in bucati.
Intr-o oala adanca sau sub presiune sotati legumele intr-un pic de unt- 20 g.
Scoateti si puneti deoparte. Puneti carnea la prajit, rumeniti-o pe toate partile. Condimentati : sare, piper si adaugati legumele ....
Taiati carnea de vita in cuburi.
Amestecati ingredientele pentru marinată, adaugati carnea si amestecati bine.
Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori.
Puneti uleiul la-ncalzit intr-un wok sau tigaie. Prajiti ceapa esalota tocata (pastrati o jumatate de ceapa), adaugati...
Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele.
Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor.
Curatam si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam miezul de la dovlecei...
Incalziți cuptorul la 180 ° C.
Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi.
Adăugați în tava ceapa tocată, ardeii tăiați lamele și 1 pahar de apă.
Coaceti timp de 1h 30 minute. Intoarceti spata...
Spalati, curatati si taiati ciupercile felii.
Curatati si tocati ceapa marunt.
Rumeniti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, adaugati carnea si colorati-o pe toate partile.
Adaugati vinul alb si reveniti pana la evaporarea lui.
Intr-o tigaie, sotati ciupercile intr-o lingura de ulei....
Taiati carnea in cuburi de 5 cm. Turnati 1/2 litru de apa intr-o cocota si aduceti la fierbere.
Puneti bucatile de carne timp de 2 minute. Scurgeti si le spalati sub un jet de apa rece.
Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Curatati si...
Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Curatati-i si taiati-i in felii subtiri.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Taiati ardeiul si rosia cubulete.
Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins. Adaugati carnea tocata si lasati sa-si piarda apa.
Puneti rosia,...
Se încălzește uleiul intr-o tigaie adanca.
Puneti carnea si rumeniti-o pe toate partile.
Se adauga ceapa, usturoiul tocat si morcovii taiati rondele.
Adaugati mazarea boabe si sotati timp de 5 minute.
Diluati pudra de fond de vitel si concentratul de rosii intr-un pahar cu apa...
Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron.
Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul.
Amestecati totul bine.
Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca”...
Piure de cartofi cu varza si bacon
Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt....
Fajitas cu carne si ghiveci de legume
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit. Adaugati carnea tocata. Sotati impreuna cateva minute, puneti ghiveciul de legume, bulionul de rosii, cimbrul uscat si 500 ml de apa. Amestecati si lasati la fiert impreuna 10 minute maximum. Puneti sare, piper si la sfarsit cascavalul...
Carne de vita sotata in stil mongolez
Puneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati carnea de vita cu marinata pana este pe jumatate gatita. Puneti piper, scoateti si lasati deoparte....
Muschiulet de porc cu curry verde
Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletul de porc intreg. Rumeniti carnea 10 minute pe toate partile. Taiati ardeiul in bucatele. Adaugati pasta de curry, apa, laptele de cocos,...
Tocana de iepure cu prune uscate si bere
Taiati carnea in bucati potrivite. Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi). Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa...
Parjoale rusesti - Kotlietky
Puneti la inmuiat paine intr-un pic de lapte. Mixati ceapa curatata si taiata, cu usturoiul, patrunjel si marar dupa gust, Intr-un castron amestecati carnea tocata cu oul intreg si legumele mixate. Puneti sare si piper. Intr-o farfurie intinsa varsati un pic de pesmet fin....
Ficat de pasare confiat cu quinoa
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti ficatul confiat intr-un pic din grasimea lui. Puneti sare, piper si boia de ardei. Rumeniti-l pe toate partile, adaugati ceapa si usturoiul. Rumeniti totul impreuna cateva minute. Adaugati sosul de rosii si gatiti la foc...
Pulpe de rata caramelizate
Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat. Puneti pulpele intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul obtinut. Lasati-le sa marineze 30 de minute la temperatura ambianta. Intoarceti-le dupa 30 de minute...
Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale
Prajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra de curry. Adaugati mazarea si amestecati. Puneti carnea si gatiti impreuna cateva minute....
Mancarica de carnati cu rosii
Taiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime. Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt ghimbirul. In aceeasi tigaie, in grasimea ramasa de la carnati sau intr-un pic de ulei puneti la...
Tocanita de pui Yassa
Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8. A 2-a zi scoateti carnea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor. Dati deoparte marinata. Intre timp curatati,...
Curry de carne de vita - Banglades
Puneti la marinat carnea timp de o ora cu ceapa, ghimbirul, usturoiul, pudra de ardei iute, pudra de cumin si de turmeric. Dupa acest timp incalziti uleiul intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati pudra de cardamom si piperul si rumeniti. Puneti carnea cu tot cu marinada si sotati timp de...
Racitura terina franceza / Jambon persille
Am pus la desarat carnea in apa rece timp de 3-4 h si am schimbat apa de 2 ori. Nu era sarata tare, daca este sarata foarte tare, lasati-o o noapte. Curatati ceapa si morcovii. Infingem cuisoarele in ceapa. Spalam carnea si piciorul de porc, o punem in oala sub presiune. Adaugam ceapa si...
Mancare de linte cu carne afumata
Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o. Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile. Adaugati ceapa și usturoiul tocat si sotati . Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute. Se...
Piept de rata caramelizat
Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat si ungeti bine pieptul cu 2/3 din sosul obtinut. Dati la rece 1-2 ore si intoarceti si ungeti de 2...
Machbous - orez cu pui (Kuweit)
Puneti sare si piper peste carne. Rumeniti ciocanelele in 2 linguri de ulei incins, impreuna cu curcuma si cu pudra mixed spice. Scoateti carnea si rumeniti ceapa tocata marunt. Adaugati piperul alb, foile de dafin, pudra de cardamom si batonul de scortisoara. Amestecati si gatiti...
Pulpa de miel gatit cu bere
Curatati si spalati legumele. Intr-o oala cu capac sau in oala minune incalziti 3 linguri de ulei de măsline. Rumeniti pe toate partile picioarele de miel. Sarati si piperati carnea. Se adaugă ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele si usturoiul tocat. Se rumenesc impreuna timp...
Prepelite cu struguri si coniac
Puneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac. Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru. Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita. Scurgeti stafidele (pastrati coniacul ramas). Umpleti prepelitele cu stafidele scurse si legati-le cu sfoara de bucatarie....
Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii
Pregatiti rougail-ul de rosii: Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu ulei de masline. Amesteccati si dati la rece. Pregatiti mancarea de rata: Taiati pulpele in...
Varza dulce cu sunca de porc sarata
Spalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un...
Sarmale cu varza chinezeasca si morcovi violeti
Indepartati foile de varza si curatati-le de cotor - nervura centrala. Puneti-le 5 minute in apa adusa la fierbere cu un pic de sare. Scoateti si scurgeti. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatati si radeti morcovii pe razatoare. Calim ceapa si morcovul in uleiul incins, adaugam orezul...
Mancarica de vitel cu sos din ciuperci si vin
Spalati si curatati legumele. Taiati prazul, morcovii si ceapa in bucati. Intr-o oala adanca sau sub presiune sotati legumele intr-un pic de unt- 20 g. Scoateti si puneti deoparte. Puneti carnea la prajit, rumeniti-o pe toate partile. Condimentati : sare, piper si adaugati legumele ....
Tocana de vita Loc Lac- Cambodgia
Taiati carnea de vita in cuburi. Amestecati ingredientele pentru marinată, adaugati carnea si amestecati bine. Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori. Puneti uleiul la-ncalzit intr-un wok sau tigaie. Prajiti ceapa esalota tocata (pastrati o jumatate de ceapa), adaugati...
Dovlecei si ardei umpluti
Spalati si goliticuratati ardeii de seminte, pastrati capacelele. Spalati dovleceii, taiati un capacel si-i goliti. Pastrati miezul lor. Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam miezul de la dovlecei...
Spata de porc la cuptor cu fasole alba
Incalziți cuptorul la 180 ° C. Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi. Adăugați în tava ceapa tocată, ardeii tăiați lamele și 1 pahar de apă. Coaceti timp de 1h 30 minute. Intoarceti spata...
Vitel cu ciuperci si smantana
Spalati, curatati si taiati ciupercile felii. Curatati si tocati ceapa marunt. Rumeniti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, adaugati carnea si colorati-o pe toate partile. Adaugati vinul alb si reveniti pana la evaporarea lui. Intr-o tigaie, sotati ciupercile intr-o lingura de ulei....
Porc Adobo - reteta filipineza
Taiati carnea in cuburi de 5 cm. Turnati 1/2 litru de apa intr-o cocota si aduceti la fierbere. Puneti bucatile de carne timp de 2 minute. Scurgeti si le spalati sub un jet de apa rece. Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Curatati si...
Byrek albanez- Placinta cu carne
Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Curatati-i si taiati-i in felii subtiri. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul si rosia cubulete. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins. Adaugati carnea tocata si lasati sa-si piarda apa. Puneti rosia,...
Muschi de porc cu legume si otet balsamic
Se încălzește uleiul intr-o tigaie adanca. Puneti carnea si rumeniti-o pe toate partile. Se adauga ceapa, usturoiul tocat si morcovii taiati rondele. Adaugati mazarea boabe si sotati timp de 5 minute. Diluati pudra de fond de vitel si concentratul de rosii intr-un pahar cu apa...
Frigarui balineze - Sate Lilit
Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron. Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul. Amestecati totul bine. Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca”...