Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca.
Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti.
Intre timp, curatati morcovul si taiati-l in rondele fine.
Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Scoateti carnea si puneti la prajit ceapa.
Adaugati rondelele de morcovi si ardeiul taiat...
Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul.
Puneti sare si piper peste carne.
Puneti la prajit muschiuletul intreg sau taiat in 2. Rumeniti-l bine pe toate părțile....
Intr-un bol, amestecati toate ingrediedentele pentru marinada.
Spalati, curatati puiul, parliti-l si despicati-l in 2 pe piept.
Ungeti foarte bine puiul pe toate partile cu marinada.
Intr-o tava, asezati intai o hartie de copt. Puneti sarea (pentru ca se va intari si va fi un bloc de...
Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.
Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime.
Rumeniti pieptul pe ambele parti - prajiti-l 4 minute pe fiecare parte, intorcandu-l de cateva ori.
Cand este bine rumenit,...
Cu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece.
Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece.
Puneti-l la fiert, in apa noua fara sare. Curatati de spuma in mod regulat si lasati sa fiarba la foc potrivit, 1 h - 1 h 15.
Cand...
Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta.
Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca.
Intre timp, pregatiti umplutura.
Taiati...
Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii.
Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte.
Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2.
Se scoate carnea si...
Puneti pe foc, o oala cu apa si cu un pic de sare.
Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri cu un robot sau cu o mandolina.
Cand apa fierbe, luati oala de pe foc, puneti cartofii in oala cu apa, acoperiti si lasati-i 10 minute.
Amestecati carnea tocata de porc cu usturoiul tocat si...
Taiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti.
Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui.
Aruncati grasimea lasata.
Puneti untul de arahide, bulionul de rosii, 2 pahare de apa fiarta, amestecati.
Sarati si piperati.
Lasati sa fiarba...
Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta.
Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte. Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic.
Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul.
Sotati totul cateva...
Intr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul.
In bolul robotului (sau cu mana), amestecati bine carnea tocata cu condimentele, patrunjelul tocat si...
Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte.
Curatati si tocati marunt ceapa.
Colorati ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati carnea tocata si reveniti timp de 5 minute.
Asezonati: sare, piper piment, adaugati...
Se curata si se spala legumele. Infigeţi cuişoarele in ceapa.
Taiati morcovii in lungime, in bastonase.
Puneti carnea la fiert, intr-o oala cu ceapa, morcovii, cimbrul si foaia de dafin.
Acoperiti cu apa si adaugati cubul de pui si piper.
Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba la...
Spalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare.
Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii si lasam pe foc...
Amestecati toate ingredientele pentru marinata.
Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform.
Lasati la rece 1 ora.
Curatati morcovii si ceapa "grelots".
Incalziti cuptorul la 180°C....
Se spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt.
Puneti sare si piper.
Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și apoi în direcția lungimii. Se taie ceapa in 4 si usturoiul in 2.
Atunci când puiul...
Rumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta.
Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele.
Se condimenteaza: sare, piper si un pic de boia iute .
Se fierbe la foc mic acoperit timp de 45 min.
Se serveste cu paste sau...
Spalati legumele.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.
Taiati ardeiul in lamele si rosiile in cubulete.
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati ardeii si rosiile si gatiti timp de 15 minute.
Puneti carnatul curatat de piele si taiat rondele , nautul, sofranul...
Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc.
Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.
Se adaugă ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, usturoiul pisat si se calesc impreuna cateva minute. Adaugam rosia taiata cubulete, mazarea, apa...
Reteta de ghiveci ratatouille este aici (am folosit jumătate din cantitatea iesita) .
Se încălzește uleiul într-o caserolă.
Se adauga catelul de usturoi tocat mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati uleiul si usturoiul.
Puneti sare si piper peste...
Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare.
Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit).
Se scot și se lasa sa se raceasca.
Se taie capacul și se scot semințele. Cu o lingura se colecteaza cat mai...
Curatati si spalati prazul. Taiati carnatul afumat si prazul in rondelele.
Taiati bucatele kaizerul su puneti-l la prajit intr-o tigaie. Adaugati rondelele de carnati si de praz, boia de ardei si reveniti pana sunt bine colorate. Rezervati.
Puneti la fiert laptele amestecat cu apa. Adaugati...
În oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins.
Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.
Punem sare, piper, cimbrul uscat si foaia de dafin si adaugam berea.
Închideți oala sub...
Amestecati mierea cu sosul de soia, uleiul, piperul si boia de ardei.
Ungeti bine coastele de porc cu aceasta marinada.
Presarati deasupra cimbru uscat.
Puneti carnea pe o folie de aluminiu intr-o tava - si dati la cuptor, la 180 de grade pentru 50 de minute.
Trebuie sa fie acoperita...
Fierbeti cartofii intregi în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 30 de minute.
Se spala si se taie vinetele în felii nu prea groase.
Se pune sare si si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline.
Se scot pe hârtie...
Pregatim untul de usturoi.
Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Puneti un pic de sare . Dati la rece.
Pieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea pentru a obtine o felie subtire.
Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se pune deasupra...
Spalati si taiati carnea in bucati.
Preparati marinata.
Amestecati sosul de soia cu ketchup si cu sare si piper.
Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine si lasati la frigider 30 de minute.
Ecrazati chipsurile marunt.
Rulati bucatile de pui in chpsuri si...
Se îndepărtează pielea și se taie chorizo în felii subțiri.
Se curata si se toaca fin ceapa si cateii de usturoi.
Se pun la-ncalzit 2 linguri de ulei.
Se adaugă curry-ul si boia de ardei in ulei și se prăjesc impreuna.
Se adaugă orezul și se coloreaza...
Carnea se va macera in 2 etape .
Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin
Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea si zaharul.
Muschiuletul de porc se spala boine si se pune int-o cratita cu capac.
Turnati...
Se prepară marinata:
Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt.
Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul.
Taiati pulpele de pui in 2 sau 4. Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine astfel...
Osso buco milanez si gremolata
Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca. Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti. Intre timp, curatati morcovul si taiati-l in rondele fine. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Scoateti carnea si puneti la prajit ceapa. Adaugati rondelele de morcovi si ardeiul taiat...
Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume
Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul. Puneti sare si piper peste carne. Puneti la prajit muschiuletul intreg sau taiat in 2. Rumeniti-l bine pe toate părțile....
Pui pe sare la cuptor
Intr-un bol, amestecati toate ingrediedentele pentru marinada. Spalati, curatati puiul, parliti-l si despicati-l in 2 pe piept. Ungeti foarte bine puiul pe toate partile cu marinada. Intr-o tava, asezati intai o hartie de copt. Puneti sarea (pentru ca se va intari si va fi un bloc de...
Piept de rata cu cirese
Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime. Rumeniti pieptul pe ambele parti - prajiti-l 4 minute pe fiecare parte, intorcandu-l de cateva ori. Cand este bine rumenit,...
Tajina cu pui si cartofi
Cu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert, in apa noua fara sare. Curatati de spuma in mod regulat si lasati sa fiarba la foc potrivit, 1 h - 1 h 15. Cand...
Empanadas / Pateuri cu carne
Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca. Intre timp, pregatiti umplutura. Taiati...
Gratin de cartofi si carne argentinian
Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii. Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte. Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2. Se scoate carnea si...
Placinta cu cartofi si carne
Puneti pe foc, o oala cu apa si cu un pic de sare. Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri cu un robot sau cu o mandolina. Cand apa fierbe, luati oala de pe foc, puneti cartofii in oala cu apa, acoperiti si lasati-i 10 minute. Amestecati carnea tocata de porc cu usturoiul tocat si...
Pui cu sos de arahide - reteta africana
Taiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti. Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui. Aruncati grasimea lasata. Puneti untul de arahide, bulionul de rosii, 2 pahare de apa fiarta, amestecati. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba...
Orez pilaf jollof - Ghana
Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta. Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte. Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic. Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul. Sotati totul cateva...
Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Intr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul. In bolul robotului (sau cu mana), amestecati bine carnea tocata cu condimentele, patrunjelul tocat si...
Tacos cu sos de branza
Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Colorati ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati carnea tocata si reveniti timp de 5 minute. Asezonati: sare, piper piment, adaugati...
Pui cu orez si legume la cuptor
Se curata si se spala legumele. Infigeţi cuişoarele in ceapa. Taiati morcovii in lungime, in bastonase. Puneti carnea la fiert, intr-o oala cu ceapa, morcovii, cimbrul si foaia de dafin. Acoperiti cu apa si adaugati cubul de pui si piper. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba la...
Sarmale cu varza murata
Spalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare. Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii si lasam pe foc...
Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor
Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform. Lasati la rece 1 ora. Curatati morcovii si ceapa "grelots". Incalziti cuptorul la 180°C....
Pui in sos de bere neagra
Se spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt. Puneti sare si piper. Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și apoi în direcția lungimii. Se taie ceapa in 4 si usturoiul in 2. Atunci când puiul...
Pui cu langustine
Rumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta. Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele. Se condimenteaza: sare, piper si un pic de boia iute . Se fierbe la foc mic acoperit timp de 45 min. Se serveste cu paste sau...
Mancare de ardei andaluza
Spalati legumele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul in lamele si rosiile in cubulete. Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati ardeii si rosiile si gatiti timp de 15 minute. Puneti carnatul curatat de piele si taiat rondele , nautul, sofranul...
Rulada de curcan cu legume
Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. Se adaugă ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, usturoiul pisat si se calesc impreuna cateva minute. Adaugam rosia taiata cubulete, mazarea, apa...
Muschiulet de porc cu ghiveci de legume
Reteta de ghiveci ratatouille este aici (am folosit jumătate din cantitatea iesita) . Se încălzește uleiul într-o caserolă. Se adauga catelul de usturoi tocat mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati uleiul si usturoiul. Puneti sare si piper peste...
Patison (dovlecel steluta) umplut
Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare. Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit). Se scot și se lasa sa se raceasca. Se taie capacul și se scot semințele. Cu o lingura se colecteaza cat mai...
Bulz moldovenesc
Curatati si spalati prazul. Taiati carnatul afumat si prazul in rondelele. Taiati bucatele kaizerul su puneti-l la prajit intr-o tigaie. Adaugati rondelele de carnati si de praz, boia de ardei si reveniti pana sunt bine colorate. Rezervati. Puneti la fiert laptele amestecat cu apa. Adaugati...
Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade
În oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins. Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand. Punem sare, piper, cimbrul uscat si foaia de dafin si adaugam berea. Închideți oala sub...
Coaste - Ribs de Porc cu miere la cuptor
Amestecati mierea cu sosul de soia, uleiul, piperul si boia de ardei. Ungeti bine coastele de porc cu aceasta marinada. Presarati deasupra cimbru uscat. Puneti carnea pe o folie de aluminiu intr-o tava - si dati la cuptor, la 180 de grade pentru 50 de minute. Trebuie sa fie acoperita...
Musaca balcanica
Fierbeti cartofii intregi în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 30 de minute. Se spala si se taie vinetele în felii nu prea groase. Se pune sare si si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se scot pe hârtie...
Rulada de pui cu mozzarella
Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Puneti un pic de sare . Dati la rece. Pieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea pentru a obtine o felie subtire. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se pune deasupra...
Pui cu chips
Spalati si taiati carnea in bucati. Preparati marinata. Amestecati sosul de soia cu ketchup si cu sare si piper. Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine si lasati la frigider 30 de minute. Ecrazati chipsurile marunt. Rulati bucatile de pui in chpsuri si...
Pilaf de orez cu pui si creveti - Jambalaya
Se îndepărtează pielea și se taie chorizo în felii subțiri. Se curata si se toaca fin ceapa si cateii de usturoi. Se pun la-ncalzit 2 linguri de ulei. Se adaugă curry-ul si boia de ardei in ulei și se prăjesc impreuna. Se adaugă orezul și se coloreaza...
Pastrama din muschiulet de porc
Carnea se va macera in 2 etape . Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea si zaharul. Muschiuletul de porc se spala boine si se pune int-o cratita cu capac. Turnati...
Pui Tandoori
Se prepară marinata: Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt. Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul. Taiati pulpele de pui in 2 sau 4. Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine astfel...