Pentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie).
Intr-o tigaie larga incalzim uleiul. Cand s-a incins, punem untul (scuturam tigaia de cateva ori), avand grija sa...
Pentru început, tăiem carnea în cuburi mai mici pentru a fierbe ușor.
Într-o tigaie, încingem uleiul și punem carnea la fript.
Carnea va lasa destulă zeamă și o lăsăm să fiarbă acoperit, până se pătrunde.
Între timp, pregătim legumele. Le...
Pentru început, am tăiat bucățile de carne rămasă în cuburi potrivite.
Într-o tigaie adăncă, am încins uleiul și am pus bucățelele de carne. Am mai rumenit-o un pic căt să prindă din nou culoare.
Cât timp sfărâia tigaia, am tocat mărunt...
Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă în sucul lăsat, întorcînd-o de câteva ori pe ambele părți; în acest...
Tăiem carnea cuburi potrivite (eu le tai mai mici ca să se pătrundă mai repede și mai ușor).
Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm carnea. O lăsăm să se rumenească pe toate parțile, învârtind- destul de des până își lasă sucul....
Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă).
Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu faceți această operațiune înainte crezând că salvați timp; carnea va face o crustă...
Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede).
Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se albească pe toate părțile, întorcând-o ușor. Carnea va lăsa și suc propriu dar o...
Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură.
Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se înăbușe uniform, învartind ocazional în tigaie. Carnea va lăsa suc propriu pe care...
Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper.
Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă mai este nevoie adăugăm şi uleiul. Lasăm să se încălzească, după care punem...
Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă).
Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm cubuleţul de unt şi când s-a topit punem ficăţeii cu atenţie (să nu sară ulei din...
Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite.
Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem uleiul. Punem cubuleţele de carne şi lăsăm la foc iute, până se evaporă toată apa lăsată şi...
Cum se prepara Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa
Pentru început încingem cuptorul la 150 de grade C.
Într-o tavă de copt unsă cu ulei se pune carnea bucăţi într-un singur strat. Se dă la cuptor. După 10 minute se scoate tava şi se...
Într-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile.
După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa tocată mărunt. Călim aproximativ 10 minute. Dacă este nevoie, se adaugă câteva linguri de supă...
Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură).
Într-o tigaie înaltă punem uleiul. După ce s-a încălzit, topim uşor bucăţica de unt. Adăugăm carnea cu atenţie şi o...
Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe (atenţie, înlăturaţi uşor şi eventualele pungi cu fiere) şi îi lăsăm la scurs.
Într-o tigaie destul de adâncă punem 2-3 linguri de ulei la înfierbântat şi cubuleţul de unt la topit.
Adăugăm...
Curăţăm carnea de pieliţe si vinişoare şi o tăiem în bucăţi potrivite (la frigere oricum se mai strânge).
Într-o tigaie încălzim 2-3 linguri de ulei şi rumenim carnea uşor, invârtind-o pe toate părţile.
Curăţăm cepele şi morcovul. Tăiem ceapa...
Pregătim legumele.
Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe).
Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi...
Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi.
Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm treptat în tigaie.
Curăţăm ceapa, o clătim cu apă şi o tăiem rondele (sau mărunt, în...
Taiati carnea in cubulete potrivite.
Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au rumenit usor pe toate partile. Acoperiti si lasati la foc mic, spre mediu, pana cand scade apa lasata de...
Ficatei de pui cu praz si sos de rosii
Pentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie). Intr-o tigaie larga incalzim uleiul. Cand s-a incins, punem untul (scuturam tigaia de cateva ori), avand grija sa...
Mancarica din carne de vita cu legume si verdeata
Pentru început, tăiem carnea în cuburi mai mici pentru a fierbe ușor. Într-o tigaie, încingem uleiul și punem carnea la fript. Carnea va lasa destulă zeamă și o lăsăm să fiarbă acoperit, până se pătrunde. Între timp, pregătim legumele. Le...
Cotlet de porc in sos de rosii cu usturoi
Pentru început, am tăiat bucățile de carne rămasă în cuburi potrivite. Într-o tigaie adăncă, am încins uleiul și am pus bucățelele de carne. Am mai rumenit-o un pic căt să prindă din nou culoare. Cât timp sfărâia tigaia, am tocat mărunt...
Mancarica de mazare cu cotlet de porc
Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă în sucul lăsat, întorcînd-o de câteva ori pe ambele părți; în acest...
Tocana din carne de porc cu ardei copt
Tăiem carnea cuburi potrivite (eu le tai mai mici ca să se pătrundă mai repede și mai ușor). Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm carnea. O lăsăm să se rumenească pe toate parțile, învârtind- destul de des până își lasă sucul....
Pulpe de pui în sos de lapte
Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă). Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu faceți această operațiune înainte crezând că salvați timp; carnea va face o crustă...
Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar
Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede). Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se albească pe toate părțile, întorcând-o ușor. Carnea va lăsa și suc propriu dar o...
Mâncărică de cartofi cu carne de curcan
Curățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură. Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se înăbușe uniform, învartind ocazional în tigaie. Carnea va lăsa suc propriu pe care...
Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume
Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper. Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă mai este nevoie adăugăm şi uleiul. Lasăm să se încălzească, după care punem...
Tocană de ficaţei de pasăre cu legume
Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă). Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm cubuleţul de unt şi când s-a topit punem ficăţeii cu atenţie (să nu sară ulei din...
Tocăniţă din carne de porc
Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite. Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem uleiul. Punem cubuleţele de carne şi lăsăm la foc iute, până se evaporă toată apa lăsată şi...
Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Friptură de porc la cuptor reteta simpla si delicioasa Pentru început încingem cuptorul la 150 de grade C. Într-o tavă de copt unsă cu ulei se pune carnea bucăţi într-un singur strat. Se dă la cuptor. După 10 minute se scoate tava şi se...
Tocăniţă de ceapă cu carne de pui şi sos de roşii
Într-o tigaie adâncă încălzim uleiul. Punem copănelele şi le rumenim uşor, pe toate părţile. După ce au căpătat culoare aurie, adăugăm în tigaie ceapa tocată mărunt. Călim aproximativ 10 minute. Dacă este nevoie, se adaugă câteva linguri de supă...
Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac
Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură). Într-o tigaie înaltă punem uleiul. După ce s-a încălzit, topim uşor bucăţica de unt. Adăugăm carnea cu atenţie şi o...
Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)
Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe (atenţie, înlăturaţi uşor şi eventualele pungi cu fiere) şi îi lăsăm la scurs. Într-o tigaie destul de adâncă punem 2-3 linguri de ulei la înfierbântat şi cubuleţul de unt la topit. Adăugăm...
Piept de curcan cu sos de roşii şi busuioc
Curăţăm carnea de pieliţe si vinişoare şi o tăiem în bucăţi potrivite (la frigere oricum se mai strânge). Într-o tigaie încălzim 2-3 linguri de ulei şi rumenim carnea uşor, invârtind-o pe toate părţile. Curăţăm cepele şi morcovul. Tăiem ceapa...
Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi
Pregătim legumele. Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe). Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi...
Mâncărică de cartofi cu carne de pui
Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi. Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm treptat în tigaie. Curăţăm ceapa, o clătim cu apă şi o tăiem rondele (sau mărunt, în...
Tocanita din carne de vita
Taiati carnea in cubulete potrivite. Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au rumenit usor pe toate partile. Acoperiti si lasati la foc mic, spre mediu, pana cand scade apa lasata de...