publicat la 05.02.2012
publicat la 29.01.2012
publicat la 29.01.2012
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tocanita de pui exotica, in mamaliga
Carnea de pui sarata si piperata, o portionam si o calim putin(pana se albeste)in 3-4 ling.de ulei.O scoatem si o lasam deoparte. Punem in uleiul ramas ceapa, o calim bine, dupa care adaugam pasta de gogosar, boiaua si ghimbirul, usturoiul tocat marunt. Mai amestecam 1 minut dupa care, punem...
Ceafa de porc,marinata,la punga,cartofi pai si sos de usturoi cu castraveti
Ceafa de porc se sareaza,se pipereaza,picuram putin ulei.otet balsamic pe fiecare felie,cimbru,rozmarin,le masam bine,le punem intr-o punga pentru friptura presaram ceapa si le dam la rece,cel putin 1 ora(eu le-am lasat dimineata pana la pranz) Punem punga...
Pui Shanghai
Punem untr-un castronel,oul,mustarul,sosul de soia,putina sare si piper si batem bine pana se omogenizeaza.Adaugam mararul verde. Pieptul de pui curatat il taiem fasii,il saram,piperam si-l dam prin faina.Scuturam surplusul de faina,il dam prin amestecul de ou si-l punem la prajit in ulei...
Piure de legume cu pulpe
In putin ulei,calim ceapa, punem toate legumele fierte,adaugam putina supa,sare si piper,lasam sa dea in cateva clocote dupa care,punem rosiile(decojite si taiate cubulete)si lasam sa fiarba(fara capac) pana se inmoaie rosiile si scade zeama.Inainte sa oprim focul,punem usturoiul pisat,sare,piper...
Pulpe de pui cu hrean
Pulpele spalate si zvantate,le saram,piperam,le frecam bine cu 2-3 lg.sos soia si le lasam la frigider,cateva ore. Intr-un capac de yena(sau o tava mai mica)punem zeama din punga,pulpele pe care le ungem cu putina miere si hrean ras.Dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand le servim mai...
Mancare cu carne de porc,costita afumata,ghimbir si orez salbatic
Costita o taiem bucatele si o punem la calit intr-o ling.de ulei.Adaugam carnea taiata cubulete.Punem capacul si lasam 15 min.dupa care adaugam ciupercile scurse si mai lasam 10 min,pana mai scade din zeama formata.Adaugam ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete si ghimbirul taiat...
Mancare de varza cu ou si costita afumata
Varza se taie fideluta,se pune intr-un castron si o frecam cu putina sare. Se taie costita bucatele si se pune la calit cu o ling.ulei.Dupa ce s-a calit,punem ceapa,o lasam sa se inmoaie dupa care adaugam boiaua,amestecam si punem varza stoarsa.Punem pasta de rosii diluata cu 200 ml...
Chiftele marinate
Reteta de chiftele o aveti aici Sosul: Pentru ca nu am avut foarte multe chiftele am folosit numai jumate de plic.' Jumate de plic de supa gulas l-am dizolvat in 500 ml apa rece,am pus o frunza de dafin si la foc cu el.Am amestecat mai des sa nu se prinda,dupa ce a inceput...
Chicken nuggets
Pieptul de pui il taiem in bucati patrate sau dreptunghiulare,dupa preferinta,le saram si piperam. Nuggets-urile le-am preperat in doua feluri,dupa cum urmeaza: 1. Cipsurile le punem in blender,le maruntim si le amestecam cu o lingura de boia iute.Bucatelele de pui le dam prin faina,prin...
Tocanita de miel
Se portioneaza carnea,se spala bine,se zvanta de apa si se pune in ulei incins pana se albeste.Se scoate si in ulei se caleste putin ceapa si usturoiul,dupa care se adauga carnea,se pune boiaua,sare,piper si se pune apa sa o acopere.Se fierbe la foc mic iar cand e aproape fiarta se adauga...
Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga
Carnea se taie cuburi marisoare si se pune la calit in cateva ling.de ulei,cu capacul pus,la foc mic. Cand scade zeama se pune ceapa,ardeiul si ciupercile taiate mai mare.Se amesteca si se lasa la fiert,cu capacul pus.Nu trebuie sa adaugati apa deoarece lasa ciupercile destula zeama....
Snitele in ceapa - Reteta gustoasa pentru o mancare satioasa
Cum se prepara Snitele in ceapa - Reteta gustoasa pentru o mancare satioasa Carnea se taie in felii mai groase,se bate,se presara putina sare si piper,se da prin faina si se prajeste putin in ulei incins.Cand e gata se scoate pe un platou si in uleiul ramas se caleste ceapa,cand e aproape gata...
Pulpe de pui marinate cu legume in vasul roman
Pulpele se curata, se spala ff bine,se sareaza,pipereaza,se freaca bine cu cimbru si se pun intr-un castron impreuna cu zeama de la portocale si lamaie.Se lasa la frigider cel putin o ora. Vasul roman se pune in apa(sa-l acopere cel putin 2 ore)se sterge in...
Rasol de vitel cu legume
Curatam legumele,le spalam si le taiem buc.mari ca ptr.supa.Ceapa o lasam intreaga. Intr-o oala de 5l punem apa si legumele la fiert,in afara de cartofi. Pregatim rasolul:punem sare grunjoasa pe maduva ca sa nu se imprastie in apa. Cand apa fierbe punem si buc.de rasol.Spumam cat este...
Snitele de pui cu sos soia
Pieptul de pui il taiem ca pentru snitele.(eu le tai subtiri-in 3 buc- si nu le mai bat) Se pune pe fiecare bucata cativa stropi de sos soia,se sareaza,piperaza si se pun intr-o punga pana a doua zi,la frigi.(dupa ce am pus carnea in punga,"framantam"ca sa se amestece bine toate ingredientele)...
Carne de porc cu mamaliga
Carnea de porc se taie cubulete,se sareaza,se pipereaza,se presara cimbru,se amesteca bine si se lasa la in frigider cat doriti. Intr-un tuci se pun 2 linguri untura,se lasa sa se incinga bine,se pune carnea,se prajeste,dupa care se adauga o cana cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba...
Pulpe de pui cu sos de soia la cuptor
Pulpele se spala,se sterg,se sareaza,se pipereaza,se presara cimbru,se pun 2-3 linguri de sos soia si se freaca bine.Se pun intr-un castron se acopera si se lasa de seara pana dimineata in frigider. A doua zi se aseaza intr-o tava(fara zeama care si-au lasat-o in castron)se mai pune putin sos...
Shaorma cu pui
Se fac cartofii prajiti. De pe pulpe se indeparteaza pielea si carnea se rupe fasiute. Castravetii se taie rondele,iar ardeiul julien. Se ia o lipie ,se incalzeste putin pe o farfurie in cuptorul cu microunde,se pun cativa cartofi pai,carne,castraveti,ardei,sosurile si se ruleaza....
Friptura asortata
Carnea afumata am fiert-o 10 min in apa cu 2 foi de dafin. Am sarat si piperat ceafa,pulpa afumata am piperat-o,am pus cimbru,am asezat carnea in tava,am pus o cana de apa,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul incalzit in prealabil.Am lasat focul mic. Dupa 15...
Iahnie de fasole cu afumatura
Fasolea am spalat-o bine si am pus-o la inmuiat in apa rece,de seara. Carnea afumata(eu am avut pulpa)am taiat-o cubulete si am fiert-o 10-15 min. Intr-o cratita,in 3-4 linguri ulei am pus ceapa si carnatul la calit,dupa care am adaugat carnea afumata(eu am mai avut si un carnat ff...
Tocanita din carne de porc cu merisoare
Ceapa am taiat-o pestisori si am pus-o la calit in 5 ling ulei,am adaugat carnea taiata cubulete(am lasat-o cateva ore cu sare,piper si sos woncester in frigider...ca doar am vrut sa fac snitele din ea)am amestecat pana a devenit alba,am pus 2 lg.de boia iute si apa fierbinte aproape sa acopere...
Pulpe de pui cu sos de merisoare
Pulpele le-am spalat,le-am sarat,piperat,le-am frecat bine cu boia,le-am pus intr-o tava,am presarat cimbru,am pus o canita de apa peste,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptor.30 min.(eu am avut si jumate de conserva de ciuperci pe care le-am pus peste pulpe) sos...
Frigarui de porc
Pentru ca stiam ca a doua zi facem frigarui,am pregatit carnea de cu seara.Am taiat-o felii cam de aceeasi marime si grosime,am pus peste :sare,piper,verdeturi a la provence,sos worcester cam3 lg.le-am amestecat f bine si am dat castronul la rece pana a doua zi. Ceapa am curatat-o,am spalat-o...
Mancare de pui cu smantana, ciuperci si afumatura
Eu am avut pulpele gata fierte ramase de la supa. Am luat pielea si oasele,am taiat carnea bucatele dupa care am prajit-o putin in ulei. Am pus carnea in vasul pentru cuptor. In uleiul in care am prajit carnea,am pus ceapa taiata marunt,am calit-o putin si am adaugat pastrama taiata...
Tocanita de cartofi cu carne
Carnea an spalat-o,am taiat-o cuburi si am pus-o la calit in putin ulei.Cand a devenit alba,am adaugat ceapa.le-am lasat 5 min sa se caleasca impreuna,am pus foaia de dafin,boiaua,am amestecat si am adaugat apa fierbinte,cam o palma peste carne,am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic.Cand...
Pulpe de pui cu plante aromatice si sos gulas
Am taiat pulpele pe jumate,le-am spalat si le-am pus in tava unde le-am sarat,piperat,le-am presarat bine cu ...plantele aromatice...am pus si usturoiul taiat feliute peste ele,am adaugat 200 ml apa,am pus alufolie peste si am bagat tava in cuptor, la foc mic,pentru 40 min. Cum...
Mancare de varza murata cu carne afumata si carnati
Varza se taie fideluta si se spala si se pune la fiert. Carnea afumata se taie cubulete se spala si se pune la fiert(carnea afumata fierbe mai greu) Cand sunt aproape fierte se pune intr-o cratita varza,carnea,varza,carnati gata prajiti si taiati bucati,cimbru,boia,iara...
Tocanita de pipote si inimi
Ceapa taiata cubulete si morcovul la fel,le-am pus la calit in putin ulei,dupa 5 min am pus o ling.boia,usturoiul taiat marunt,ardeiul cubulete,le-am amestecat bine,am pus pipotele si inimile (pe care le-am spalat bine inainte si le-am lasat o juma de ora in apa)si am adaugat apa sa le...
Sarmale in vas de lut
Orezul il punem la inmuiat 30 min dupa care-l spalam bine si il adaugam peste carnea tocata. Ceapa o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam 2 ling.de boia,amestecam si lasam la racit,dupa care punem peste carnea tocata.Amestecam bine,punem sare,piper dupa gust si daca amestecul e mai...
Gusa fiarta in moare
Gusa de porc am sarat-o foarte bibe si am lasat-o vreo 4-5 zile la rece. Intr-o oala am pus 2 l moare,4 foi de dafin,cateva boabe de piper,am spalat gusa de sare,am bagat-o in moare si am lasat-o la fiert pana a intrat furculita usor in ea. Pana a fiert gusa,am pisat vreo 6-7 catei de...