luminita20_2006

1

Bucataras
incepator

galati

Bucataras din 02.05.2009

RETETE392
PRIETENI127
Retete

Salata cu mazare

In Salate la 14 Dec 2010

Kaizerul se prajeste in putin ulei. se lasa sa se raceasca. Cartofii fierti se taie cuburi mari, se pun intr-un castron se amesteca cu mazarea, ciupercile marinate, kaizerul, baby porumb ulei si sare.

Cosulete din foietaj cu crema de lapte

In Prajituri la 14 Dec 2010

intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. separam galbenusul de albus, galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte. Albusul se bate bine.Se ung...

Chec pufos

In Dulciuri la 14 Dec 2010

Albusurile se bat spuma, se aduga zaharul cate putin, dupa care galbenusurile batute cu putina sare. Se pune faina amestecata cu praf de copt si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Crema: se pun toate ingredientele pe foc pana cand se ingroasa crema. se lasa la racit. Aluatul se...

Aperitiv- gogosele cu icre

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2010

Se pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad pana se incorporeaza bine. Cu ajutorul unei linguri sau pungi se fac betisoare sau cuiburi. Se dau la...

Prajitura cu crema de lamaie

In Prajituri la 8 Dec 2010

Blat: Se separa galbenusuile de albus,albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, dupa care faina, zaharul vanialt. Se coace 30 min. Crema: Se punelaptele la fiert. galbenusurile se bat cu zaharul apoi se adauga amidonul cand laptele e ferbinete se...

Pizza carbonara

In Pizza la 8 Dec 2010

pt aluat: Se pune drojdia la topit cu un pic de apa calduta. Intr-un bol se pune faina apoi se toarna apa calduta , amestecata cu sare si uleiul de masline, apoi se pune drojdia topita si se incepe sa se amestece. Cand s-a legat aluatul se scoate pe masa de lucru si se framanta pana cand...

Aripioare dulci - picante

In Pui la 8 Dec 2010

Se face un amestec din 2 linguri sos picant, 2 linguri sos soia si sos worchester, zahar si vin se pun aripioarele curatate si taiate in acest amestec si se lasa cel putin 3 or la macerat. Se dau la cuptor in acelas sos timp de 40 min la foc mediu( se mai intorc din cand in cand)

Tort aniversar

In Torturi la 4 Dec 2010

Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie sefreaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cualbusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se...

Fripturica de pui cu sos aromat

In Pui la 29 Noi 2010

Pulpele de pui se aseaza in tava se spropesc cu uleise condimenteaza cu sare si piper si un pic de delikat, se toarna deasupra sucul de rosi se taie marunt busuiocul , usturoiul feli si se pun peste pulpe, se pune si rozmarinul . Se da la cuptor acoperit cu o folie de aluminiu timp de 35-40 min.

Painici cu scortisoara

In Piine la 29 Noi 2010

Se topeste drojdia cu un pic de zahar si lapte caldut. Se cerne faina se pune intr-un vas se face o fantana in mijloc se pune laptele sarea drojdia topita, uleiul sau untul topit si zaharul se framnata aluatul apoi se lasa la dospit. 1 h. Dupa ce a crescut aluatul se imparte in patru se...

Salata cu legume congelate

In Salate la 29 Noi 2010

Legumele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, pieptul  de pui se fierbe, la fel si cartofii. Intr-un bol. daca aveti pahare de cocktail puteti aseza in ele, se pune un strat de cartofi taiati cubulete, legume, pieptul de pui taiat fasiisi smantana. Se repeta procedeul pana cand...

Somon in crusta crocanta cu susan

In Somon la 29 Noi 2010

Se face un amestec din pesmet, susan, chili , boia, sare, piper(cantitati in functie de cat de picant sau condimentat vreti sa fie pestele). si ulei de masline. Se trece fiecare bucata de somon prin acest amestec se aseaza in tava se pune restul de amestec ramas peste fiecare bucata busuiocul si...

Bezele

In Dulciuri la 29 Noi 2010

Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, apoi zeama de lamaie si esenta. Cand albusurile nu mai cad din vas atunci cand il intoarcem se pun in tava cu forma sau lingura se coc la foc mic timp de 40 min.(daca incep sa se rumeneasca se acopera)la temperatura cea mai mica,si cu usa...

Orez prajit

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2010

Orezul se prepara cu o zi inainte, daca nu v-ati propus sa faceti cu o zi inainte puteti grabi procedeul fierbandu-l cu apa si sare apoi cand e aproape gata, aldente se trece printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie wok se pune uleiul la incins se aduga kapia taiat...

Ciuperci marinate

In Mancaruri de post la 27 Noi 2010

Ciupercile se pun in apa 20 min .apoi se taie in doua sau trei daca sunt prea mari. Usturoul se piseaza si se pune peste ciuperci(intr-o cratita), apoi sarea , zaharul, otetul si uleiul, eu am pus si 250 gr apa, insa Lalena nu pune apa. Se pune cratita pe aragaz la foc iar cand incepe sa fiarba...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 24 Noi 2010

Se dau merele prin razatoare, se incinge o tigaie se pune untul ~100 gr unt se pun merele si zaharul si se calesc si scortisoara. Foile se impart in trei se pune prima transa de foi se ung cu unt se pune jumatate din cantitatea de mere apoi iarasi foi restul de mere si dupa care restul de pui. Se...

Tort pentru aniversare cu frisca

In Torturi la 19 Noi 2010

Blat: Ouale se bat cu 2 linguri de apa fierbinte, zaharul , coaja si esenta de lamaie pana ce devine o crema.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt apoi se adauga in ploaie peste oua, se pun si fulgii de cocos se amesteca bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt se da...

Pachetele cu urda

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2010

Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min. Umplutura 1: se amesteca urda cu ou , zahar si zahar vanilat. Umplutura 2: se amesteca...

Bavareza cu mar

In Dulciuri la 4 Noi 2010

Merele se curata de seminte si coaja apoi se taie bucati mai mici. Se pun intr-o cratita se toarna apa  cat sa le acopere si se lasa sa fiarba pana cand se imoaie bine, cand sunt aproape gata se pune zaharul. Cand sunt gata se scurge zeama si se paseaza.(folositi un blender daca aveti se...

Briose de Halloween

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma se aduga zaharul treptat. Galbenusurile se amesteca cu un pic se sare, apoi se incorporeaza uleiul, laptele si nuca de cocos. Se adauga toate acestea peste albusuri se pune mierea si faina ; se amesteca usor se adauga si praful de...

Somon pe pat de legume

In Peste la 30 Oct 2010

Mod de preparare Somonul se aseaza pe o farfurie si se stropeste cu zeama de la jumate de lamaie. Legumele se taie pai. Se incinge o tigaie se pune o lingurita de unt si un strop de ulei apoi se adauga legumele si se soateaza atat cat sa le imoaie. Se condimenteaza si se ia de pefoc. Se...

Scrumbie la gratar cu cartofi si sos verde

In Peste la 28 Oct 2010

Scrumbia se curata se spala apoi se indulceste cu sare. Se impacheteaza intr-o folie de aluminiu (fiecare bucata) si se face pe gratar 15 -20 min pe o parte si 15 min pe cealalta. Cartofii se taie felii se pun intr-o tigaie cu un pic de apa si delikat si se fac la foc min. Cand sunt gata se...

Salata cu ton si paste

In Salate la 28 Oct 2010

Se pune apa cu sare la fiert cand da in clocot se adauga pastele.(timp de fierbere indicat pe ambalaj). Salata se pune in apa cu otet si se lasa 15 min apoi se scoate si se mai spala inca intr-o apa sau doua. Se absoarbe excesul de apa cu un servet de bucatarie. Busuiocul se taie marunt apoi se...

Mere la tigaie

In Dulciuri la 25 Oct 2010

Merele se curata de samburi apoi se taie cubulete nu foarte mici. Se pun intr-o tigaie merele cu unt si zahar si se pun la foc timp de 15 min. Se parat se face un caramel din o lingura de zahar care se caramelizeaza apoi se pune frisca si se ia de pe foc. Dupa 15 min merele se iau de pe foc. Se...

Salata de pui cu struguri

In Salate la 25 Oct 2010

Salata  se pune in apa cu otet si se lasa 15 min. apoi se scoate si se mai spala inca intr-o apa. Se elimina apa prin tamponare cu un servet uscat sau de hartie dupa care se rupe. Se fac crutoane din doua felii de paine . Pieptul de pui se taie fileuri se condimenteaza cu sare si piper apoi...

Frigarui cu cartofi umpluti

In Pui la 25 Oct 2010

Pieptul de pui se taie fileuiri, iar ardeiul gras se curata de seminte. Peste pieptul de pui se pun bucati de ardei se condimenteaza cu sare si piper se ruleaza apoi se taie felii groase de 2 degete. Se pun pe betele de frigarui. Se fac la gratar sau la tigaie.(dupa preferinta) Varinata 1...

Gratar aromat cu cartofi Wadges

In Porc la 15 Oct 2010

Gratar aromat. Se dezoseaza pulpele. Se face marinada din amestecul de vin, sos worcester, zeama lamaie si aromele mentionate . Se pune canea la macerat cel putin 4  ore. Dupa care se incinge gratarul se pune carnea. Se unge din cand in cand cu marinada. !!!CARNEA SE INTOARCE NUMAI O...

Supa crema de rosii (reteta rapida)

In Supe la 15 Oct 2010

Se curatate legumele se taie dupa preferinta si se pun la fiertt in 2 l apa. Cand sunt gata legumele, se lasa un pic sa sa raceasca si se pun la blender . Crema obtinuta se pune iarasi la fiert se adauga sucul de rosii, foaia de dafin, codiandru macinat, piper, sare si delicat si ulei de masline....

Rulada cu banana

In Prajituri la 12 Oct 2010

Blat: se separa albusurile de galbenus, albusurile se bat spuma se adauga zaharul, apoi galbenusurile, iar la final faina cu cacao si esenta de vanilie. Se toarna in tava si se coace 10 min. Cand s-a racit se scoate pe un prosop umed si se ruleaza. Crema: Se pune la topit ciocolata...

Pizza cu rosii, sunca si grana padano

In Pizza la 5 Oct 2010

Aluat: Se pune drojdia la topit cu un pic de apa calduta. Intr-un bol se pune faina apoi se toarna apa calduta , amestecata cu sare si uleiul de masline, apoi se pune drojdia topita si se incepe sa se amestece. Cand s-a legat aluatul se scoate pe masa de lucru si se framnta pana cand obtinem un...

Afisate 121 - 150 din 392 retete    

Postari recente

publicat la 16.05.2017

Tabouleth

publicat la 16.05.2017

Creveti la gratar cu ananas

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Retete preferate
Milch Schnitte

Voturi:15

Briose cu carne

Voturi:13

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]