Carnea de pasare se curata, se portioneaza si se spala temeinic.
Legumele se curata si se spala.
Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare.
Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 45 minute.
Scurgeti carnea si legumele de zeama....
Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi .
Legumele se curata si se spala .
Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza .
Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de...
Spalati si curatati legumele .
Carnatul se opareste in apa clocotita . Se arunca apa .
Ceapa si prazul se toaca marunt .
Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati .
Se pune in cratita pasta de ardei copt si cea de ardei iute .
Adugati , faina alba si...
Costita se tine la desarat in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa.
Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza.
Usturoiul se curata si se toaca.
Se aseaza costita in vasul aparatului de gatit se aduga deasupra...
Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita.
Am transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit.
Am pus in vas legumele si condimentele.
Am adugat zeama de varza si uleiul.
Sarati foarte putin. Zeama de varza este si ea sarata....
Pulpa de de ied se curata si se spala.
Se amesteca ingredientele pentru marinare.
Se maseaza pulpa de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la 24 ore.
Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza .
Curatati ceapa si taiati...
Ficatul se tine in apa rece cateva ore, sa se curete de sange. Din cand in cand se schimba apa.
Curatati, spalati si taiati cepele pestisori [julien ].
Infierbantati o tigaie Wok antiaderenta - eu am un Tefal de incredere .
Puneti uleiul , untul si sotati ceapa ....
Carnea deporc se bate cu batatorul de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si salvie maruntita .
Cartofii se curata si se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari. Se scurg de surplusul de lichid si se amesteca cu sare piper, oua si 1 lingura faina.
Se dau bucatile...
Amestecati carnea tocata cu sare, piper, cimbru, oregano, ketchup, sos Worchester, pesmet si usturoi.
Pentru ca ceapa sa fie mai fina am maruntit-o in vasul atasat blendarului vertical de mana.
Amestecati bine sa se omogenizeze toate ingredientele.
Luati o tava pentru muffins...
Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare.
Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care se incorporeaza si patrunjel verde, seminte de marar, putin ulei, sare si otet de mere.
Se curata...
Legumele se curata si se spala.
Spatele se curata se spala si se taie in jumatate.
Se pune la fiert in multa apa cu sare carnea si legumele.
Eu am fiert 20 minute in oala sub presiune.
Am scos spatele de curcan din zeama.
Nu se arunca apa si legumele in care a...
Sotati usor ceapa in ulei , presarati boiaua si amestecati totul cu bucatile de carne .
Adugati vinul , condimentati cu sare , piper .
Adugati cimbrul , cimbrisorul si busuiocul .
Fierbeti sub capac pana cand carne este moale si se formeaza un sos usor legat...
Costita se spala si se fierbe in apa pana incepe sa se patrunda
Ceapa se prajeste usor impreuna cu carnatul portionat .
Adugati boiau , amestecati si puneticartofii , piperul , cimbrul si foile de dafin .
Turnati deasupra zeama in care a fiert costita , atat...
Portionati felii de carne 4x4 cm aproximativ egale. Bateti usor carnea cu batatorul de snitele .
Puneti pieptul de curcan la macerat in amestecul de oua, sare, mustar, smantana, oregano si chilli .
Dati vasul la rece minimum o ora.
Prajiti usor carnea pe...
Se prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa.
Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa devine sticloasa.
In vasul de lut se pune pe fund putin ulei rezultat de la prajirea carnatilor....
Gaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute .
Zeama de carne rezultata se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe .
Puneti gaturile de curcan intr-o tigaie si presarati deasupra piper , boia , rozmarin si cimbru ....
Usturoiul se curata si slaninuta se taie feliute.
Pulpa de ied se curata si se spala bine.
Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa carnea cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit si se introduce in aceste taieturi usturoi si slanina.
Se...
Legumele se curata si se spala.
Carnea se spala si se taie cuburi mari, asa cat o imbucatura.
Ceapa se taie cubulete.
Se pune ceapa si carnea la sotat. Sarati.
Cand ceapa este sticloasa se pune pasta de kapia si o cana de apa si se fierbe sub capac 30 minute....
Inima de vitel se curata de grasime si partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine cu pa rece. Se taie felii.
Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul...
Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat.
Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca jambonul concav la prajit]
Intr--un wok mare se pune la topit o lingura de unt si bucata de carne. Deasupra se pune ceialalta bucata de unt ....
Am spalat cele trei bucati de piept de pui . Se usuca carnea prin tamponarea cu prosp de hartie .
Se spala legumele si se curata.
Am amestecat prazul si usturoiul tocate cu patrunjel verde , codite de ceapa , sare si oul intreg.
Am despicat fiecare bucata de piept pe...
Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura.
Puneti carnea la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de dafin. Scurgeti carnea de apa.
Intr-un vas cu pereti grosi [de fonta preferabil ] incingeti...
Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari .
Caciulia de usturoi se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ]
Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul .
Se presara deasupra...
Incepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt fragile ] , Se oparesc si foile de varza pana observati ca s-au inmuiat . Se scot frunzele intr-o strecuratoare...
Curatati si spalati pipota
Curatati si spalati legumele .
Tocati si caliti in ulei ceapa si usturoiul .
Adugati pipota si berea
Sarati si puneti oregano , boia si jumatate din rosii tocate marunt .
Fierbeti 30 minute . La nevoie se mai poate aduga apa ....
Pulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame.
Legumele se curata si se spala .
Tocati usturoiul si taiati ceapa julien .
Puneti carnea intr-o tava cu ceapa,usturoiul si rondele de ardei iute pe deasupra .
Sarati , piparati...
Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute.
Am curatat si spalat legumele.
Am prajit usor ceapa cubulete si ardeii feliati in ulei impreuna cu fasolea verde rupta marunt, timp de 2-3 minute.
Sarati si adugati...
Pulpele de ied se spala si se portioneaza in bucati mari de cate 250 grame .
Spalati si curatati legumele.
Taiati morcovul si ardeiul rondele, ceapa pestisori, rosiile felii mari .
Tocati usturoiul curatat.
Intr-o tava mare puneti o parte din legume si...
Carnea de curcan se feliaza si se bate usor cu batatorul de snitele.
Fiecare felie de carne se sareaza, se pipareaza si se unge cu pasta de hrean si mustar pe ambele parti .
Puneti tigaia cu ulei la incins.
Bateti spuma ouale impreuna cu putina sare .
Amestecati faina...
Se pun cartofii bine spalati la fiert in apa cu sare . cand sunt fierti se scurg de apa se curata si se taie in jumatati .
Pulpele de curcan curatate se spala si se portioneaza in bucati mari de 300-400 g.
Se curata si se spala cepele. Verdeata se spala. Ardeiul se curata, se spala...
Mancare taraneasca duminicala
Carnea de pasare se curata, se portioneaza si se spala temeinic. Legumele se curata si se spala. Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare. Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 45 minute. Scurgeti carnea si legumele de zeama....
Ied cu legume- la tuci
Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de...
Tocanita cu carnati de casa
Spalati si curatati legumele . Carnatul se opareste in apa clocotita . Se arunca apa . Ceapa si prazul se toaca marunt . Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati . Se pune in cratita pasta de ardei copt si cea de ardei iute . Adugati , faina alba si...
Costita afumata cu maghiran si cartofi
Costita se tine la desarat in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza. Usturoiul se curata si se toaca. Se aseaza costita in vasul aparatului de gatit se aduga deasupra...
Curcan ardelenesc
Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita. Am transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit. Am pus in vas legumele si condimentele. Am adugat zeama de varza si uleiul. Sarati foarte putin. Zeama de varza este si ea sarata....
Pulpa de ied in stil grecesc
Pulpa de de ied se curata si se spala. Se amesteca ingredientele pentru marinare. Se maseaza pulpa de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la 24 ore. Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza . Curatati ceapa si taiati...
Fegato alla venetiana - ficat venetian
Ficatul se tine in apa rece cateva ore, sa se curete de sange. Din cand in cand se schimba apa. Curatati, spalati si taiati cepele pestisori [julien ]. Infierbantati o tigaie Wok antiaderenta - eu am un Tefal de incredere . Puneti uleiul , untul si sotati ceapa ....
Snitel de porc in crusta de cartofi
Carnea deporc se bate cu batatorul de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si salvie maruntita . Cartofii se curata si se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari. Se scurg de surplusul de lichid si se amesteca cu sare piper, oua si 1 lingura faina. Se dau bucatile...
Muffins de vitel cu legume mexicane
Amestecati carnea tocata cu sare, piper, cimbru, oregano, ketchup, sos Worchester, pesmet si usturoi. Pentru ca ceapa sa fie mai fina am maruntit-o in vasul atasat blendarului vertical de mana. Amestecati bine sa se omogenizeze toate ingredientele. Luati o tava pentru muffins...
Cina boiereasca
Cartofii curatati, spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Varza rosie si cea alba se taie fideluta, morcovul se razuieste. Se prepara din acestea o salata in care se incorporeaza si patrunjel verde, seminte de marar, putin ulei, sare si otet de mere. Se curata...
Spate de curcan copt
Legumele se curata si se spala. Spatele se curata se spala si se taie in jumatate. Se pune la fiert in multa apa cu sare carnea si legumele. Eu am fiert 20 minute in oala sub presiune. Am scos spatele de curcan din zeama. Nu se arunca apa si legumele in care a...
TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA
Sotati usor ceapa in ulei , presarati boiaua si amestecati totul cu bucatile de carne . Adugati vinul , condimentati cu sare , piper . Adugati cimbrul , cimbrisorul si busuiocul . Fierbeti sub capac pana cand carne este moale si se formeaza un sos usor legat...
Tocanita de cartofi cu costita afumata si carnati de casa -la vas de fonta
Costita se spala si se fierbe in apa pana incepe sa se patrunda Ceapa se prajeste usor impreuna cu carnatul portionat . Adugati boiau , amestecati si puneticartofii , piperul , cimbrul si foile de dafin . Turnati deasupra zeama in care a fiert costita , atat...
Felii cu piept de curcan
Portionati felii de carne 4x4 cm aproximativ egale. Bateti usor carnea cu batatorul de snitele . Puneti pieptul de curcan la macerat in amestecul de oua, sare, mustar, smantana, oregano si chilli . Dati vasul la rece minimum o ora. Prajiti usor carnea pe...
Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut
Se prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa devine sticloasa. In vasul de lut se pune pe fund putin ulei rezultat de la prajirea carnatilor....
GATURI DE CURCAN CROCANTE
Gaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute . Zeama de carne rezultata se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe . Puneti gaturile de curcan intr-o tigaie si presarati deasupra piper , boia , rozmarin si cimbru ....
Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!
Usturoiul se curata si slaninuta se taie feliute. Pulpa de ied se curata si se spala bine. Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa carnea cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit si se introduce in aceste taieturi usturoi si slanina. Se...
Vitel cu cartofi si spanac
Legumele se curata si se spala. Carnea se spala si se taie cuburi mari, asa cat o imbucatura. Ceapa se taie cubulete. Se pune ceapa si carnea la sotat. Sarati. Cand ceapa este sticloasa se pune pasta de kapia si o cana de apa si se fierbe sub capac 30 minute....
Inima de vitel cu legume si salvie
Inima de vitel se curata de grasime si partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine cu pa rece. Se taie felii. Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul...
Jambon la tigaie cu varza
Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat. Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca jambonul concav la prajit] Intr--un wok mare se pune la topit o lingura de unt si bucata de carne. Deasupra se pune ceialalta bucata de unt ....
Piept de pui umplut
Am spalat cele trei bucati de piept de pui . Se usuca carnea prin tamponarea cu prosp de hartie . Se spala legumele si se curata. Am amestecat prazul si usturoiul tocate cu patrunjel verde , codite de ceapa , sare si oul intreg. Am despicat fiecare bucata de piept pe...
Gulas de oaie cu fasole boabe
Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura. Puneti carnea la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de dafin. Scurgeti carnea de apa. Intr-un vas cu pereti grosi [de fonta preferabil ] incingeti...
Jambon copt-la cuptor
Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari . Caciulia de usturoi se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ] Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul . Se presara deasupra...
Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral
Incepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt fragile ] , Se oparesc si foile de varza pana observati ca s-au inmuiat . Se scot frunzele intr-o strecuratoare...
Pipote de pui cu cartofi- in sos de bere
Curatati si spalati pipota Curatati si spalati legumele . Tocati si caliti in ulei ceapa si usturoiul . Adugati pipota si berea Sarati si puneti oregano , boia si jumatate din rosii tocate marunt . Fierbeti 30 minute . La nevoie se mai poate aduga apa ....
Curcan cu mazare -la tava
Pulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame. Legumele se curata si se spala . Tocati usturoiul si taiati ceapa julien . Puneti carnea intr-o tava cu ceapa,usturoiul si rondele de ardei iute pe deasupra . Sarati , piparati...
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )
Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute. Am curatat si spalat legumele. Am prajit usor ceapa cubulete si ardeii feliati in ulei impreuna cu fasolea verde rupta marunt, timp de 2-3 minute. Sarati si adugati...
Ied cu cartofi in stil Mallorca
Pulpele de ied se spala si se portioneaza in bucati mari de cate 250 grame . Spalati si curatati legumele. Taiati morcovul si ardeiul rondele, ceapa pestisori, rosiile felii mari . Tocati usturoiul curatat. Intr-o tava mare puneti o parte din legume si...
Snitel de curcan cu mustar si hrean
Carnea de curcan se feliaza si se bate usor cu batatorul de snitele. Fiecare felie de carne se sareaza, se pipareaza si se unge cu pasta de hrean si mustar pe ambele parti . Puneti tigaia cu ulei la incins. Bateti spuma ouale impreuna cu putina sare . Amestecati faina...
Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean
Se pun cartofii bine spalati la fiert in apa cu sare . cand sunt fierti se scurg de apa se curata si se taie in jumatati . Pulpele de curcan curatate se spala si se portioneaza in bucati mari de 300-400 g. Se curata si se spala cepele. Verdeata se spala. Ardeiul se curata, se spala...