Pune la fiert 400 ml lapte ,separat bate bine galbenusurile impreuna cu zaharul si praful de sare.
Se adauga amidonul amestecand bine, adauga cei 100 ml lapte rece amestecand energic sa nu faca cocoloase .
Cand laptele fierbe pune compozitia de galbenusuri in fir subtire amestecand...
1.Amestecam ouale cu zaharul ,vanilia si praful de sare
2.Adaugam untura/untul si omogenizam
3.Punem faina impreuna cu praful de copt (ambele cernute) si framantam un aluat relativ tare
4.Il impartim in 3, in una din parti adaugam colorantul rosu si framantam pana se amesteca cu tot...
Punem cartofii la fiert,dupa ce au fiert si s-au racit ii pasam si ii amestecam cu margarina amestecata bine cu zaharul ,adaugam uleiul ,faina si praful de copt si framantam un aluat fraged ,pe care il impartim in 3 ,in una din parti adaugam cacaua.
Lasam la rece pt aprox 30 min
Luam...
Pt blat: Se bat cu mixerul la viteza mica untul taiat cubulete cu oul si zaharul,adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat nelipicios pe care il lasam la rece pt 1 h
Crema: Punem 500 ml lapte la fiert ,galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana se albesc...
Batem ouale cu zaharul,adaugam untura zaharul vanilat,coaja de lamaie,amoniacul si faina .framantam un aluat nelipicios si dam la rece pt 15 min
Pe masa infainata intindem o foaie si o decupam cu formele de floricele,le dam la cuptor pt cca 15 min foc mic le lasam sa se raceasca si le lipim...
Batem spuma tare albusurile cu zaharul,adaugam nuca de cocos si omogenizam .
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor (foc mic)pana se aureste deasupra.
Lasam sa se raceasca si rasturnam,scoatem cu grija hartia de copt deoarece blatul e foarte casant.
Punem...
Blat: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn NU MIXER , adaugam treptat faina omogenizam, punem uleiul treptat amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de...
Aluat :cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc ,punem laptele caldut si dizolvam drojdia ,adaugam oul batut bine cu zaharul si sarea ,framantam pana obtinem un aluat elastic ce il lasam la dospit in loc cald pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut intindem o foaie din...
Pt foi : batem ouale cu zaharul pana se topeste, punem laptele uleiul si amoniacul amesteca bine si punem faina framantam un aluat elastic fraged pe care il lasam 15 minute la frigider apoi coacem foi pe dosul tavii
Crema: amidonul il amestecam cu 200 ml lapte, caramelizam zaharul si il...
Blatul: se separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul amstecand cu lingura de lemn. Adaugam uleiul amestecand usor, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaua si praful de sare. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (Diam...
Blatul:
Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul, 60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se aseaza in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (diam 26).
Separam ouale, batem albusurile...
1.Dam biscuitii prin razatoarea mare si ii amestecam cu untul topit,intindem pe fundul tavii cu inel detasabil
2.Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa aprox 10 min
3.Urda o sfaramam bine si apoi o mixam cu zaharul si laptele pana devine ca o crema adaugam lichiorul,esenta de rom si...
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, adaugam untul (la temperatura camerei), zaharul si galbenusul. Framantam pana obtinem un aluat maleabil pe care il impartim in 2 si il introducem la congelator pentru 10 minute
Crema: separam ouale, batem albusurile spuma, adaugam urda faramitata...
Cernem faina o punem intr-un castron incapator si ii facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut si dizolvam drojdia. Punem untul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si ouale batute. Framantam un aluat nelipicos pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul
Curatam merele le...
Punem laptele la fiert cand fierbe adaugam orezul si mai lasam pt cca 25 de minute la foc mic
Dupa ce s-a racit adaugam orezul in branza de vaci, amestecam, adaugam ouale si amestecam bine,adaugam sarea,zaharul si romul
Punem amestecul la cuptor, in tava unsa cu putin unt pentru cca...
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga galbenusurile,vanilia, praful de copt ,sarea si faina in ploaie,compozitia se toarna in tava si se coace in cuptorul incins
Crema:laptele si untul se pun la fiert intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul si...
Spalam merele,le curatam de coja si le radem.
Intr-o tava intindem un rand de biscuiti(jumatate din cantitatea de biscuiti)si peste ei punem jumatate din cantitatea de mere ,peste stratul de mere intindem si un strat de frisca apoi incepem din nou stratul de biscuiti mere si...
Gelatina se pune pe bain- marine impreuna cu 200 g de sirop si se amesteca pana se topeste.
Se adauga apoi in restul de sirop si se pune la rece pana se incheaga.
Toate ingredientele se bat impreuna dupa care se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se adauga visinele din dulceata.
Se pune la copt pt aprox 30 de minute la foc mediu.
Pentru blat: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta. Separat se bat galbenusurile, apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor, praful de copt si vanilia....
Pt blat: se separa ouale,albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta.Separat se bat galbenusurile ,apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor,praful de copt si vanilia....
FOILE :se bat ouale cu zaharul,zaharul vanilat si sarea se adauga uleiul si amoniacul apoi se adauga faina in ploaie.Se va obtine un aluat fraged pe care il lasam la rece aprox 60
Din acest aluat vor iesi 4 foi pe care le coacem aprox 15 min (fiecare)
CREMA :se pune laptele la...
In faina cernuta se face o gaura in mijloc se adauga untura(calduta)si borsul se dizolva drojdia si bicarbonatul de sodiu si si apoi se adauga zaharul,sarea ,ouale ,coaja de lamaie si vanilia.
Se framanta un aluat fraged si elastic pe care il dam la rece pt max 1 h.
Dupa ce aluatul s-a...
Pt blat:se separa ouale.Se bat albusurile cu 40 g zahar.Galbenusurile se bat cu 4 linguri de apa fierbinte si 85 g zahar.Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si apoi albusul se adauga si praful de sare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 12-15 min.
Blatul se...
Budinca "Paula"
Pune la fiert 400 ml lapte ,separat bate bine galbenusurile impreuna cu zaharul si praful de sare. Se adauga amidonul amestecand bine, adauga cei 100 ml lapte rece amestecand energic sa nu faca cocoloase . Cand laptele fierbe pune compozitia de galbenusuri in fir subtire amestecand...
Fursecuri trandafir
1.Amestecam ouale cu zaharul ,vanilia si praful de sare 2.Adaugam untura/untul si omogenizam 3.Punem faina impreuna cu praful de copt (ambele cernute) si framantam un aluat relativ tare 4.Il impartim in 3, in una din parti adaugam colorantul rosu si framantam pana se amesteca cu tot...
Prajitura Greta Garbo (de post)
Punem cartofii la fiert,dupa ce au fiert si s-au racit ii pasam si ii amestecam cu margarina amestecata bine cu zaharul ,adaugam uleiul ,faina si praful de copt si framantam un aluat fraged ,pe care il impartim in 3 ,in una din parti adaugam cacaua. Lasam la rece pt aprox 30 min Luam...
Tarta cu mere si crema de vanilie
Pt blat: Se bat cu mixerul la viteza mica untul taiat cubulete cu oul si zaharul,adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat nelipicios pe care il lasam la rece pt 1 h Crema: Punem 500 ml lapte la fiert ,galbenusurile le mixam bine cu zaharul pana se albesc...
Floricele cu gem
Batem ouale cu zaharul,adaugam untura zaharul vanilat,coaja de lamaie,amoniacul si faina .framantam un aluat nelipicios si dam la rece pt 15 min Pe masa infainata intindem o foaie si o decupam cu formele de floricele,le dam la cuptor pt cca 15 min foc mic le lasam sa se raceasca si le lipim...
Prajitura cu blat de cocos,crema de ciocolata si frisca
Batem spuma tare albusurile cu zaharul,adaugam nuca de cocos si omogenizam . Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor (foc mic)pana se aureste deasupra. Lasam sa se raceasca si rasturnam,scoatem cu grija hartia de copt deoarece blatul e foarte casant. Punem...
Tort cu ciocolata
Blat: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn NU MIXER , adaugam treptat faina omogenizam, punem uleiul treptat amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de...
Placinta cu dovleac
Aluat :cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc ,punem laptele caldut si dizolvam drojdia ,adaugam oul batut bine cu zaharul si sarea ,framantam pana obtinem un aluat elastic ce il lasam la dospit in loc cald pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut intindem o foaie din...
Foi cu crema caramel
Pt foi : batem ouale cu zaharul pana se topeste, punem laptele uleiul si amoniacul amesteca bine si punem faina framantam un aluat elastic fraged pe care il lasam 15 minute la frigider apoi coacem foi pe dosul tavii Crema: amidonul il amestecam cu 200 ml lapte, caramelizam zaharul si il...
Tort Bounty
Blatul: se separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul amstecand cu lingura de lemn. Adaugam uleiul amestecand usor, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaua si praful de sare. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (Diam...
Tort cu branza si ciocolata
Blatul: Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul, 60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se aseaza in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (diam 26). Separam ouale, batem albusurile...
Cheesecake cu urda,ciocolata si cocos
1.Dam biscuitii prin razatoarea mare si ii amestecam cu untul topit,intindem pe fundul tavii cu inel detasabil 2.Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa aprox 10 min 3.Urda o sfaramam bine si apoi o mixam cu zaharul si laptele pana devine ca o crema adaugam lichiorul,esenta de rom si...
Prajitura Rudy cu urda
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, adaugam untul (la temperatura camerei), zaharul si galbenusul. Framantam pana obtinem un aluat maleabil pe care il impartim in 2 si il introducem la congelator pentru 10 minute Crema: separam ouale, batem albusurile spuma, adaugam urda faramitata...
Strudel cu mere
Cernem faina o punem intr-un castron incapator si ii facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut si dizolvam drojdia. Punem untul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si ouale batute. Framantam un aluat nelipicos pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul Curatam merele le...
Budinca de branza de vaci cu orez
Punem laptele la fiert cand fierbe adaugam orezul si mai lasam pt cca 25 de minute la foc mic Dupa ce s-a racit adaugam orezul in branza de vaci, amestecam, adaugam ouale si amestecam bine,adaugam sarea,zaharul si romul Punem amestecul la cuptor, in tava unsa cu putin unt pentru cca...
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga galbenusurile,vanilia, praful de copt ,sarea si faina in ploaie,compozitia se toarna in tava si se coace in cuptorul incins Crema:laptele si untul se pun la fiert intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul si...
Prajitura cu mere
Spalam merele,le curatam de coja si le radem. Intr-o tava intindem un rand de biscuiti(jumatate din cantitatea de biscuiti)si peste ei punem jumatate din cantitatea de mere ,peste stratul de mere intindem si un strat de frisca apoi incepem din nou stratul de biscuiti mere si...
Jeleu de visine
Gelatina se pune pe bain- marine impreuna cu 200 g de sirop si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi in restul de sirop si se pune la rece pana se incheaga.
Chec cu visine
Toate ingredientele se bat impreuna dupa care se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se adauga visinele din dulceata. Se pune la copt pt aprox 30 de minute la foc mediu.
Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie
Pentru blat: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta. Separat se bat galbenusurile, apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor, praful de copt si vanilia....
Tort
Pt blat: se separa ouale,albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta.Separat se bat galbenusurile ,apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor,praful de copt si vanilia....
Prajitura cu crema de ciocolată
FOILE :se bat ouale cu zaharul,zaharul vanilat si sarea se adauga uleiul si amoniacul apoi se adauga faina in ploaie.Se va obtine un aluat fraged pe care il lasam la rece aprox 60 Din acest aluat vor iesi 4 foi pe care le coacem aprox 15 min (fiecare) CREMA :se pune laptele la...
Cornulete fragede
In faina cernuta se face o gaura in mijloc se adauga untura(calduta)si borsul se dizolva drojdia si bicarbonatul de sodiu si si apoi se adauga zaharul,sarea ,ouale ,coaja de lamaie si vanilia. Se framanta un aluat fraged si elastic pe care il dam la rece pt max 1 h. Dupa ce aluatul s-a...
Rulada''buturuga''
Pt blat:se separa ouale.Se bat albusurile cu 40 g zahar.Galbenusurile se bat cu 4 linguri de apa fierbinte si 85 g zahar.Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si apoi albusul se adauga si praful de sare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 12-15 min. Blatul se...