Pushaa

1

Bucataras
incepator

Galati

Bucataras din 14.12.2013

RETETE41
PRIETENI131
Retete

Tort de ciocolata

In Torturi la 26 Mai 2015

BLAT: Separam albusurila de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos....

Prajitura cu mure

In Prajituri la 5 Oct 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei, sare si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 10 Aug 2014

    Cum se face sucul de rosii. Alegem rosiile bine coapte. Le spalam. le curatam de codite si le punem intr-o oala la fiert. Cand incep sa se inmoaie si sa crape coaja le scoatem intr-un vas. Dupa ce se racesc le decojim si le dam prim masina de tocat rosii (pentru a separa...

Clatite din aluat de negresa

In Prajituri la 3 Aug 2014

Amestecam faina cu praful de copt, pudra de cacao, zaharul si sarea. Separat amestecam laptele,esenta si ueiul. Amestecam ingredientele uscate cu cele umede si batem bine aluatul de clatite negrese. Coacem clatitele in stil american. Incalzim tigaia de clatite pe aragaz, o ungem cu o...

Dulceata de soc

In Dulceata / Gem la 27 Iul 2014

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Nu trebuie sa mancam bobitele crude. Desprindem cu grija bobitele de soc de pe ciorchine. Le spalam bine in cateva ape si le punem intr-o sita la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le punem...

Negresa ( II ) cu dulceata de caise si fulgi de ciocolata

In Prajituri la 27 Iul 2014

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, esenta de rom si cacao. Apoi adaugam dulceata uleiul si apa mineral. Amestecam bine. Daca mai e nevoie mai punem putina apa. La final adaugam ciocolata si turnam aluatul in tava in care am pus hartie de copt. Dam la cuptor 30...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 21 Iul 2014

Scoatem samburii de la visine si le lasam la scurs pe servetele de hartie. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei, sare, zahar vanilat si esenta de rom. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam....

Gogosi glazurate

In Dulciuri la 5 Iun 2014

  Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si lasam sa se inmoaie. Amestecam drojdia cu 2 linguri de faina si putin lapte caldut, cam cat sa obtinem o compozitie cu o consistenta asemanatoare celei a iaurtului. Lasam la crescut cam 15 minute. Facemn o gaura in mijlocul fainii si punem...

Dulceata de nuci

In Dulceata / Gem la 2 Iun 2014

 Lasam nucile in apa pana a doua zi. A doua zi le curatam de partea verde. Pentru ca ti se innegresc mainile de la ele folositi manusi si de preferat sa le curatati sub jet de apa. Nucile curatate le punem in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie. Le lasam 2-3 ore in apa cu lamaie....

Peste la cuptor

In Crap / Caras la 2 Iun 2014

Curatam si spalam pestele. Taiem rondele ceapa, morcovul, rosia, usturoiul si lamaia. In tava punem putin ulei si asezam ceapa, morcovul, usturoiul si frunza de dafin. Crestam pestele pe ambele parti si il condimentam. Eu i-am inlaturat capul, dar poate fi folosit si intreg.  In fiecare...

Pizza

In Pizza la 31 Mai 2014

Cernem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si punem oul, sarea, drojdia inmuiata cu putin zaharsi amestecam. Framantamaluatul pana se omogenizeaza bine. Atunci punem uleiul si mai framantampana nu se mai prinde de mana. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30 de minute. Este...

Rulada mozaic cu crema de vanilie

In Prajituri la 30 Mai 2014

 BLAT: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos,...

Cheesecake la rece

In Prajituri la 24 Mai 2014

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaoa, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in...

Fursecuri cu gem

In Prajituri la 4 Mai 2014

Batem ouale separat. Galbenusurile le batem spuma cu sare si sahar. Apoi adaugam uleiul treptat ca la maioneza, praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si esenta. Albusurile le batem spuma si le punem peste galbenusuri. Adaugam faina si framantam bine pana cand obtinem un aluat tare dar...

Legume la cuptor

In Mancaruri de post la 31 Mar 2014

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, ciupercile le taiem in patru(daca sunt mai mici le puteti lasa intregi), morcovii eu i-am taiat fasii dar ii puteti taia si rondele. Ceapa alba o taiem fideluta iar ceapa verde bucatele mai marisoare. Usturoiul verde il taiem marunt....

Fasole batuta cu ceapa

In Mancaruri de post la 18 Mar 2014

Alegem fasolea, o spalam bine si o punem la fiert. Dupa ce da in cateva clocote o scurgem si o punem din nou la fiert in alta apa in care punem sare si 2 linguri de ulei. O lasam sa fiarba pana se inmoaie bobul. O scurgem. Tocam o ceapa marunt. Pasam fasolea impreuna cu ceapa si putin ulei la...

Desert prajitura amandina cu ness

In Prajituri la 8 Mar 2014

Blat :    Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacaua, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam...

Rulada cu crema de cocos

In Prajituri la 24 Feb 2014

  Blat:    Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam laptele si cacaoa apoi faina in care am...

Foietaj cu banane si fineti

In Prajituri la 20 Feb 2014

Dezghetam aluatul de foietaj. Taiem bananele rondele un pic oblice. Pudram masa cu faina, asezam aluatul si il intindem foarte putin. Il taiem in 3 bucati pe lungime si 4 pe latime. Ies 12 patrate. Punem fineti pe jumatate de patrat, dar nu pana la capete, iar deasupra 3 feliutele de banana....

Cabanos in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2014

Lasam aluatul la dezghetat, la tempetatura camerei. Taiem cabanosul in bucati de 7-8cm. Pudram masa cu faina si asezam foaia de aluat. o mai intndem foarte putin cat sa se indrepte si taiem fasii de 1-2 cm latime. Luam cate o fasie de aluat si infasuram cabanosul de jur impejur ca o spirala....

Bezele pufoase

In Dulciuri la 17 Feb 2014

Incigem cuptorul la temperatura mica spre medie. Pregatim un vas adanc din sticla sau metal, nu din plastic. Albusurile se bat spuma tare. Incorporam treptat zaharul pudra. zaharul vanilat si sarea. Apoi adaugam zeama de lamaie si amidonul. Batem bine pana obtinem o spuma groasa. Tapetam o...

Cappuccino Cookies

In Prajituri la 11 Feb 2014

Frecam margarina cu zaharul pudra si un praf de sare, pana devine cremoasa. Adaugam oul si coaja de lamaie si amestecam bine. In faina cernuta punem cacaoa, praful de copt si capucino. Peste margarina punem faina treptat si amestecam continuu cu o lingura, apoi folosim mana pana cand aluatul...

Faguri cu fineti

In Prajituri la 7 Feb 2014

Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul treptat. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, un praf de sare si zahar vanilat. Galbenusurile le punem peste albusurile batute cu zahar. Amestecam bine apoi adaugam laptele, iar la sfarsit faina amestecata...

Snitele din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2014

 Spalam pieptul de pui. Taiem fasii apoi cubulete mici. Intr-un castron batem ouale cu faina, sare si piper. Consistenta trebuie sa fie ca aluatul pentru clatite. In acesta aluat punem pieptul de pui si amestecam. Luam cate o lingura de compozitie si punem in uleiul incins dandu-i forma...

Prajitura Bounty

In Prajituri la 4 Feb 2014

Blat: Se mixeaza margarina cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit 2 forme de chec mai...

Ostropel de pui

In Pui la 4 Feb 2014

Portionam puiul. Folosim doar pulpele taiate in doua, aripile si pieptul taiat in patru. Rumenim usor carnea in putin ulei adaugand din cand in cand putina apa. Condimentam dupa dust cu sare si piper, acoperim cu un capac si lasam carnea sa fiarba la foc mic. Cand e fiarta carnea, punem...

Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci

In Paste la 26 Ian 2014

Pastele se pun la fiert in apa clocotita, cu sare si putin ulei. Se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Dupa aceea, se scot si se pun in sita, sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs. Intr-o tigaie incingem uleiul si punem ceapa. Se caleste 3-4 minute pana cand se inmoaie...

Saramura de macrou

In Peste la 25 Ian 2014

Pestele se curata, se taie capul si coada; se spala in mai multe ape si se taie in 2 sau 3 bucati. Se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina si se prajeste in ulei. Pentru saramura punem apa la fiert cu sare si condimentele dupa gust si lasam sa clocoteasca. Apoi adaugam...

Sote de ciuperci

In Mancaruri de legume la 19 Ian 2014

Ciupercile se spala si se taie, insa nu foarte marunt, ceapa si morcovul se curata si se spala, apoi se taie marunt. Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei calim ceapa si morcovul cateva minute apoi se adauga ciupercile. Le lasam sa fiarba la foc moderat pana scade sucul lasat de...

Paine umpluta

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2014

Spalam si taiem ciupercile feliute. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si punem ceapa verde. Lasam 1 min ceapa la calit apoi adaugam ciupercile si amestecul mexican si mai lasam pe foc pana cand ciupercile devin moi. La sfarsit condimentam dupa gust. Taiem partea de sus a painii, scoatem...

Afisate 1 - 30 din 41 retete    

Postari recente

publicat la 26.05.2015

Tort de ciocolata

publicat la 05.10.2014

Prajitura cu mure

publicat la 31.08.2014

me and my sister...

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]