Bruschete cu ton
Postat de: SanatateAcasa in Aperitive / GarnituriFrunzele de rucola se spala cu apa rece si se toaca marunt. Patrunjelul se spala si el si se toaca marunt, la fel si ca oregano. Usturoiul si arpagicul trebuie taiate marunt. Se combina intr-un...Citeste continuarea
Biscuiti vanilati cu fulgi de...
Postat de: dakris in DulciuriUntul se mixeaza bine cu zaharul, apoi adaugam oul batut si amestecat cu esenta de vanilie. Se incorporeaza faina si praful de copt apoi fulgii de ciocoalata. Aluatul astfel...Citeste continuarea
Briose cu branza si stafide
Postat de: ana77 in Prajituri- se maesteca toate ingredientele si se fomeaza un aluat putin mai tare decat cel de chec - se aseaza hartite speciale in formele de briose si se umplu pana la nivelul formei si se coc 20...Citeste continuarea
Borş de miel
Postat de: madi_marin in CiorbeCarnea se spală bine, apoi se pune la fiert în apă rece. Se spumează de câte ori e nevoie. Legumele se curăţă , se spală şi se taie cubuleţe. Când carnea e fiartă se...Citeste continuarea
Bascute cu branza
Postat de: eduard_09 in DulciuriAmestecam faina cu drojdia, sare, zaharul. Oule se amesteca cu uleiul si cca 50-70 ml lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si cu o lingura incepem sa amestecam, apoi continuam sa framantam...Citeste continuarea
Bombite cu cirese
Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri· Se scot samburii de la cirese si se lasa ciresele in visinata · Se dau biscuitii si nuca prin...Citeste continuarea
Budinca de casa cu esenta de vanilie
Postat de: SanatateAcasa in DulciuriSe amesteca zaharul cu amidonul sau faina, se adauga esenta de vanilie, se amesteca bine, astfel incat sa nu se creeze cocoloase. Se adauga laptele. Se amesteca bine, dupa care se pune pe foc...Citeste continuarea
Briose vesele de la Dr. Oetker
Postat de: Oana in PrajituriCutia de muffins include si hartiutele pentru briose, un pachet cu praf pentru briose si un pachet cu fulgi de ciocolata. Mixul de briose se amesteca cu laptele, uleiul si ouale, se mixeaza la...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeSe fierb oasele de miel in apa cu sare, spumanadu-se bine. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Cand carnea este fiarta,...Citeste continuarea
Bulete de cartofi cu leurdă
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCartofii se taie cubuleţe şi se pun la fiert. Când sunt gata se pasează piure şi se amestecă cu oul crud, leurda şi pătrunjelul tocate mărunt, untul moale, sare,...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: mikidaniro in CiorbeIntr-un vas punem 2,5-3 litri de apa sau supa si o lingurita de sare. Lasam sa dea in clocot,apoi punem bucatile de miel spalate si taiate. Cand incepe sa clocoteasca din nou, dam focul mic si...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si stafide
Postat de: Maria68 in PrajituriSe incinge cuptorul la 180grade.Se aseaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru briose. Se bat untul cu zaharul,sarea,zaharul vanilat, coaja de lamaie cu mixerul pana...Citeste continuarea
Branza dulce made home
Postat de: Sim0naWorld in Mancare copiiSe pun 3 litri de lapte la fiert. De preferat se alege un lapte mai gras 3,5%. Eu am avut 2 de 3,5% si 1 de 0,5%. Cand da in clocot se adauga iaurtul. Se lasa sa se aleaga bucatile de branza,...Citeste continuarea
Banane pe bat
Postat de: mikidaniro in DulciuriTaiem bananele felii de 2 cm,punem fiecare bucata pe cate o scobitoare,le pun pe o tava si le punem in congelator pana ingheata.Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul.Scufundam...Citeste continuarea
Budinca de orez
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriMorcovul se curata, se taie in 4 si se firebe in apa cu sare. Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece o ora. Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se pune zeama in care a fiert...Citeste continuarea
Briose vesele
Postat de: Maria68 in DulciuriSe incinge cuptorul la 180grade. Se tapeteaza cu suporturi de hartie , forma de briose. Se amesteca 280g faina cu 2 linguri praf de copt, cu zaharul si praful de sare. Separat se amesteca...Citeste continuarea
Baigli cozonac cu nuca
Postat de: marinicayou10 in DulciuriIn primul rand facem maiaua din 3 linguri de faian cu pliculetul de drojdie si putin lapte incalzit cu o lingura de zahar.Amestecam bine,presaram faina deasupra si lasam 10-15 minute sa creasca la...Citeste continuarea
Biscuiti cu scortisoara
Postat de: alinutzika in DulciuriSe freaca untul cu zaharul spuma,apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, terminand cu faina. Se amesteca bine. Pe masa infainata, se intinde aluatul rezultat, apoi se taie in forma...Citeste continuarea
Budinca de legume cu ton
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumeUngem o tava cu unt si presaram putin pesmet. Prima data punem la fiert cartoful taiat cubulete,cand este aproape fiert il strecuram si il asezam pe fundul unei tavi. Conopida rupta buchetele si...Citeste continuarea
Bilute de cacao (de post)
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem apa cu zaharul pe foc pana se face un sirop si adaugam esentele de vanilie + rom si lasam la racit. Nuca si biscuitii se macina. Intr-un vas mai mare punem siroul de zaharul si adaugam...Citeste continuarea
Briose cu nuca de cocos si ciocolata
Postat de: iri_love in PrajituriPentru inceput separam ouale. Albusurile le batem cu un praf de sare pana se face ca o bezea. Separat galbenusurile la amestecam cu zaharul, iar apoi cu apa rece pana devine o crema deansa. Apoi...Citeste continuarea
Biscuiți cu banane și musli
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriBananele se curăță de coajă, se pun într-un castron și se presează cu o furculiță până se fac piure. Adăugăm zahărul și esența de vanilie și amestecăm bine....Citeste continuarea
Biscuiți din făină integrală,...
Postat de: DinDragostePentruGatit in DulciuriSe amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, semințele de in, uleiul, scorțișoara, praful de copt (stins în zeama de portocală), un praf de sare și se adaugă apă minerală...Citeste continuarea
Briose cu lamaie si mac
Postat de: adela1981 in PrajituriMixam margarina cu mierea, uleiul si zaharul, pana ce se face spuma. Adaugam zeama de la lamaie, coaja de lamaie si apa minerala, amestecam usor. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Batoane energizante
Postat de: mimmi in DulciuriIntr-un bol,amestecam cerealele,fructele goji,smochinele taiate marunt,nuca de cocos,ciocolata. Facem un sirop din zahar,un praf de sare,miere si unt,cand s-a topit untul si zaharul se i-a de pe...Citeste continuarea
Burgeri de casa
Postat de: cristinne in PuiSe amesteca toate ingredientele. Se acopera si se da la congelator pt 30 de minute. Se scoate si se formeaza burgeri cu ajutorul pesmetului (o bila de compozitie aplatizata in pesmet fata verso)....Citeste continuarea
Briose cu merisoare
Postat de: Oana in PrajituriUntul topit si racit se mixeaza cu iaurtul natural, ouale si zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza la viteza mica. Se adauga extractul de vanilie si merisoarele si se...Citeste continuarea
Betisoare de pui cu sunca, sufle de...
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneFile-ul de pui l-am portionat astfel incat am obtinut 4 baghete lungi si subtiri. Am condimentat puiul cu piper alb macinat si putina sare. 2 felii de speck le-am asezat una in continuarea...Citeste continuarea
Briose cu iaurt si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUntul il punem intr-un castronel si il topim fie la microunde,fie pe baie de aburi,apoi il lasam sa se raceasca. Ouale le separam. Mixam spuma galbenusurile cu zaharul,pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Briose cu dovlecel si nuca - de post
Postat de: ana77 in Prajituri- amestecam faina cu zaharul vanilat sare, bicarbonat, apoi punem apa, uleiul, coaja de lamaie si mierea, iar la sfarsit dovlecelul dat pe razatoarea mare dar nu stors. - tapetam formele de...Citeste continuarea
Borş de lobodă cu leuştean
Postat de: madi_marin in CiorbeCeapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi apă şi se lasă să...Citeste continuarea
Budincă de pâine
Postat de: LadyCrs in DulciuriFeliile de pâine le-am tăiat în două, transversal. Am bătut 6 ouă cu sarea și laptele. Brânza dulce am amestecat-o cu zahărul, zahărul vanilat, cele două ouă...Citeste continuarea
Budinca de orez cu aroma de lamaie
Postat de: Zamfira in PrajituriFierbem orezul in apa cu sare , il strecuram foarte bine si il asezam in tava unsa si tapetata cu ulei si gris. Umplutura: amestecam branza de vaci cu oul, iaurtul, faina,...Citeste continuarea
Brioşe cu merişoare uscate şi...
Postat de: diaconta in Mancaruri de postDrojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,o lingurita de faina si putina apa calduta.Se lasa la dospit. Faina cernuta cu sarea se pun intr-un bol.Se face o adancitura in mijloc,in care se...Citeste continuarea
Briose de post cu stafide si fulgi...
Postat de: VERONICA2607 in PrajituriAmestecam bine toate ingredientele mai putin stafidele si migdalele . Ungem formele de briose cu ulei si tapetam cu hartie de copt, umplem formele 3 sferturi cu aluat si presaram pe jumatate din...Citeste continuarea
Biscuiti cu unt de arahide
Postat de: mena29 in PrajituriAm cernut faina amidonul si praful de copt, am adaugat toate celelalte ingrediente. A rezultat o coca destul de molicica, dar care nu se lipea de degete. I-am dat forma de rulou, pe care am...Citeste continuarea
Biscuiti cu malai si portocale
Postat de: mimmi in DulciuriSe pun ingredientele uscate intr-un bol,impreuna cu coaja de portocale. Adaugam ouale batute si untul taiat cubulete. Se framanta un aluat compact din care se formeaza mingiute care se aplatizeaza...Citeste continuarea
Bruschette cu carnati
Postat de: Msclaudish in Aperitive / GarnituriSe taie rosiile bucatele, le saram si punem ulei de masline peste ele. Scoatem pielea de pe carnati ii faramitam si ii punem la prajit intr-o tigaie fara ulei, amestecam mereu avand grija sa nu se...Citeste continuarea
Birthday cake
Postat de: irena in TorturiBlatul : ouale cu apa se bat f bine pana isi tripleaza volumul,apoi adaug zaharul cate putin, bat bine si adaug galbenusurile cate unul ,apoi faina si cacao trecute prin sita.Torn compozitia...Citeste continuarea
Banana Fairy Cakes
Postat de: gatiticuspor in PrajituriAmestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema pufoasa. Adaugati oul si amestecati totul pana se formeaza o crema omogena. Pasati banana cu o furculita si adaugati-o peste crema...Citeste continuarea
Bascute cu branza
Postat de: ionela2682 in Dulciuri- drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii si se toarna amestecul de drojdie. - zaharul ramas si zaharul vanilat se dizolva...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata sau Jaffa Cakes
Postat de: gatiticuspor in PrajituriSeparati ouale si bateti albusurile spuma, cand acestea s-au intarit adaugati zaharul treptat apoi adaugati galbenusurile pe rand si mixati in continuare. Adaugati faina ploaie si amestecati cu...Citeste continuarea
Briose cu branza telemea
Postat de: ionela2682 in Aperitive / Garnituri-pregatim mai intai maiaua punem intr-un vas putina faina in mijlocul careia facem o adancitura -in laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia,adaugam amestecul in adancitura din faina...Citeste continuarea
Banuti cu gem - de post
Postat de: ana77 in Prajituri- frecam spuma margarina cu zaharul - se adauga mierea, sucul de lamaie, bicarbonatul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta - se aduna coca in forma de bila si se da la frigider...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: ionix in DulciuriFrecăm untul îmrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul. Adăugăm laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt....Citeste continuarea
Bilute de branza tavalite prin...
Postat de: bubulina44 in Aperitive / GarnituriSe taie legumele si sunca cubulete marunte iar separata se pregatesc pe platouri intinse cereralele integrale, boiaua, semintele de susan si de mac, patrunjelul tocat pentru a putea tavali...Citeste continuarea
Bilute dulci din branza de vaci si...
Postat de: bubulina44 in PrajituriAm amestecat branza de vaci cu zaharul (poate vi se pare putin insa eu am incercat sa fac o varianta cat mai sanatoasa) cerealele si stafidele, apoi am adaugat frisca lichida pentru ca amestecul...Citeste continuarea
Budinca de gris in caramel
Postat de: mikidaniro in DulciuriIntr-un vas punem laptele pe foc si lasam pana incepe sa fiarba, apoi turnam grisul in ''ploaie'', amestecand continuu. Dupa ce am adaugat tot grisul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu cocos,...
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in doua tavi mari de aragaz. Pe una din tavi intinde fulgii de cocos si pune-i in cuptor cateva minute, ca sa se aureasca. Ai mare grija pentru...Citeste continuarea
Bomboane de post cu nuca de cocos
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas amestecam 180 g nuca de cocos, alune, cacao, adaugam uleiul si treptat apa, amestecam bine, iar in momentul in care aluatul devine compact nu mai adaugam apa, formam bilute mici pe...Citeste continuarea