Bulz cu ou si smantana
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPunem intr-un ceaun apa pana la jumatate, adaugam putina sare si cand incepe sa clocoteasca adaugam malaiul in ploaie, se amesteca continuu si se lasa sa fiarba putin! Cand e gata, pregatim un...Citeste continuarea
Briose cu scortisoara
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, punem faina, praful de copt, zaharul, cacaoa, scortisoara si nucsoara. Amestecam usor cu o lingura cat sa se omogenizeze si apoi adaugam ouale, amestecam bine si adaugam laptele....Citeste continuarea
Budinca de gris
Postat de: sufletista in DulciuriLaptele il punem la fiert cu un praf de sare, Cand da in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand continuu un tel, Fierbem pana incepe sa se ingroase. Cand s-a racit foarte bine adaugam...Citeste continuarea
Bors de curcan in oala Zepter
Postat de: gusti in CiorbeAm trecut printr-un tirg traditional zilele acestea si, la unul dintre standuri, cel care vindea tragea o gura zdravana dintr-o sticla de bors. Am zis: "e clar, o sticla din borsul ala...Citeste continuarea
Burger Rapid !
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriCartofii se curata ,se taie fasii si se prajesc.Chifteaua se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte ( depinde si de ce scrie pe ambalaj).Chifla se taie pe jumatate , se pun 2 felii de...Citeste continuarea
Bundas kenyer!
Postat de: panacris in Mancare copiiOuale se bat energic cu putina sare. Feliile de paine se trec prin oul batut, apoi se pun la prajit in uleiul fierbinte. Se servesc ca atare sau in combinatie cu branza, cascaval, branza topita,...Citeste continuarea
Briose cu alune si ciocolata - de post
Postat de: ana77 in Prajituri- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa - faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si...Citeste continuarea
Berbec la proţap
Postat de: portiadelumina in OaieNu ştiu dacă poate fi considerată reţetă, în termenii folosiţi uzual. Dar pentru că are un mod de pregătire (mai barbar un pic), ţine de gastronomie şi este excelent la gust am zis...Citeste continuarea
Batbout - painici marocane (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in PiineDin toate ingredientele framantati un aluat ca pentru paine. Turnati cate putina apa in ingredientele uscate pana ajungeti la consitenta unul aluat. Framantati foarte bine aluatul pana devine...Citeste continuarea
Biscuiţi şpriţaţi
Postat de: Ade200 in PrajituriSe amestecă toate şi apoi se dau prin maşina de tocat la care se ataşează forma specială de biscuiţi. Maşinile de tocat electrice au şi ele forme de biscuiţi şpriţaţi, eu cu aceasta...Citeste continuarea
Bucatini cu carnati de mistret
Postat de: pittbull in PasteSe fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune catelul de usturoi strivit. Se lasa la calit si cand acesta a prins culoare se da deoparte. Se adauga...Citeste continuarea
Budinca de legume cu carne
Postat de: ana77 in Pui- pui la fiert carnea de pui, morcovii, telina si apoi cartofii intregi toate in apa cu putina sare, iar dupa ce s-au fiert si racit se taie cat mai marunt. - separat calesti ceapa cu rosiile...Citeste continuarea
Biscuiti cu merisoare si fulgi de...
Postat de: Poliana in DulciuriUntul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie si mixam pana la...Citeste continuarea
Bulgarasi cu cocos
Postat de: LALY in DulciuriMacinam fin biscutii la robot,sau cine doreste bucatele mai mari poate zdrobi biscuitii cu ciocanelul de snitele.Punem laptele la foc impreuna cu zaharul,cacaoa si margarina.Lasam pana la punctul...Citeste continuarea
Budinca de gris cu cacao
Postat de: margot12 in DulciuriSe pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa dea in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand tot timpul cu telul. Se lasa sa dea in cateva clocote, se...Citeste continuarea
Banana split ( varianta pentru copii )
Postat de: caroline in DulciuriBanana se curata de coaja si se taie in doua pe lung apoi iarasi in doua pe lat. Doua jumatati se pun una linga cealalta si peste se pune o lingura inghetata peste care punem frisca, presaram...Citeste continuarea
Bulion Panacris
Postat de: panacris in BulionRosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu. Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, rezonabil,...Citeste continuarea
Bulete de cartofi la cuptor
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriSfarmati marunt cartofii si adaugati parmezanul,pesmetul si oul si amestecati bine. Cu mana umeda formati chiftelute de marime medie si dati la cuptor aproximativ 1 ora. Citeste continuarea
Blackberry cheesecake
Postat de: Poliana in PrajituriSa zic ca eu am cules murele nu ar avea rost, pentru ca asta e, dar trebuie sa recunosc ca anul acesta nu mi-am facut timp pentru asta. In schimb le-am luat de la piata, doar m-au fermecat pe loc...Citeste continuarea
Biscuitei din fulgi de ovaz
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriIn untul topit la microunde, am adaugat cele 3 linguri de zahar brun. Am amestecat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am pus fulgii de ovaz, oul batut si esenta de vanilie. Am amestecat bine,...Citeste continuarea
Barcute cu carne
Postat de: ANNA_46 in Aperitive / GarnituriArdeiul si ceapa se prajesc in ulei. Se adauga carnea si usturoiul pisat. Se prajesc pana ce se elimina tot sosul, se condimenteaza cu sare si piper si se pune deoparte. Aluatul...Citeste continuarea
Bulion de legume
Postat de: RuxyRux in SupeSe pun toate ingredientele in oala de supa si se fierb la foc mic tot in jur de 4 ore. Se strecoara si se tine la rece maxim 5 zile. Sau desigur se poate congela. Se vor obtine 2,5 l de...Citeste continuarea
Barcute matinale :)
Postat de: caroline in Aperitive / Garnituriouale se fierb 10 minute, apoi se lasa sub jet rece de apa. le decojim si le taiem in doua pe lung...eu nu am schimbat continutul oului ca ai mei copii nu ma iaveau rabdare. :) am presarat doar...Citeste continuarea
Bulion aromat
Postat de: susu in BulionRosiile se oparesc si se decojesc daca nu le treceti prin sita de la masina de tocat. Se dau prin masina de tocat sau mai bine eu le-am pasat cu mixerul iar busuiocul spalat impreuna cu frunzele...Citeste continuarea
Budincă de dovlecei
Postat de: adriana65 in Mancaruri de legumeDovleceii se taie felii subţiri. Se bat ouăle, se adaugă laptele, sare, piper şi la sfârşit smântâna. Făina se amestecă cu praful de copt apoi, uşor, se adaugă...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Poliana in DulciuriTopim untul cu smantana pe foc, si adaugam zaharul. Amestecam pana cand zaharul si untul sunt complet topite. Lasam putin la racorit cat timp ne ocupam de restul ingredientelor. Foile de...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFierbem malaiul in apa cu sare. Intr-un vas punem putin ulei sau untura si combinam mamaliga cu branzele, pe straturi. Apoi punem totul in cuptor incins pentru 10-15 minute. Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si ananas
Postat de: LALY in PrajituriIntr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt vas amestecam ouale, apa, zaharul, iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Amestecam pana cand zaharul este complet dizolvat....Citeste continuarea
Budinca cu orez si mere
Postat de: cris2711 in DulciuriPreparare: Din lapte,orez,sare si suc de la o lamaie se fierbe un orez cu lapte. Se lasa apoi sa se raceasca putin. Intre timp se taie merele in bucati mici sau piersicile ,dupa...Citeste continuarea
Banane caramelizate cu inghetata
Postat de: bahna_violeta in DulciuriPunem untul la topit cu o picatura de ulei de masline, apoi punem zaharul si apoi bananele le lasam pana se caramelizeaza, prind o crusta aurie. Le servim cu inghetata de vanilie.Pofta buna! Citeste continuarea
Bautura racoritoare de pepene
Postat de: danaioana in BauturiCuratati pepenele de samburi si coaja, dupa il taiati cubulete. Il puneti in blender pana obtineti sucul dupa adaugati zaharul si GATA.... aveti un suc racoritor perfect pentru o zi torida...Citeste continuarea
Borş ţărănesc de perişoare
Postat de: madi_marin in CiorbeSe curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se...Citeste continuarea
Blackberry cupcakes
Postat de: Poliana in PrajituriCu ce sa incepem? Eu as zice cu blatul de cupcakes, pentru ca trebuie sa asteptam sa se raceasca complet inainte de ornare, si abia apoi imbucare :P Untul, ouale si laptele sa fie scoase din timp...Citeste continuarea
Briose cu cacao si ciocolata
Postat de: mamaieelena in PrajituriIn prima faza se vor amesteca faina,cacaoa,praful de copt,zaharul si vanilia,se vor amesteca foarte bine toate ca apoi sa se adauge uleiul si laptele iar la sfarsit ouale care se vor bate separat...Citeste continuarea
Brânzoaice
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriÎntr-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină. Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm...Citeste continuarea
Banane coapte cu inghetata
Postat de: Zamfira in DulciuriUngem o tava cu unt, presaram pesmet din belsug. Curatam bananele de coaja, ii taiem in doua si-i asezam in tava. Peste banane dar si pe langa punem bucatele de unt. Peste banane presaram zahar...Citeste continuarea
Blueberry Cheesecake
Postat de: Poliana in PrajituriPentru inceput pregatim baza. Tapetam baza unei tavi cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Biscuitii ii macinam la robot, si peste ei turnam untul topit. Punem compozitia pe fundul tavii si...Citeste continuarea
Budinca de paste din "resturi"!
Postat de: panacris in PastePastele se fierb conform instructiunilor, apoi se trec sub un jet de apa rece. Intre timp se taie bucatele parizerul, se prajeste usor in ulei de masline. Se tapeteaza un vas termorezistent cu...Citeste continuarea
Budinca de fasole verde
Postat de: Poliana in Mancaruri de legumeAm scris bacon in reteta, dar eu de fapt nu am folosit bacon, ghiciti ce? :D Nu aveam bacon in frigider si cum nu aveam chef sa-mi misc fundul pana la magazin (cred ca nici de timp nu dispuneam...Citeste continuarea
Briose cu morcov si dovlecel
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriPrea mult de lucru nu avem la reteta asta, dupa cum am mai zis. Ce trebuie sa facem? In primul rand curatam morcovul si dovlecelul de coaja si le trecem prin razatoare.Morcovul pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Budinca cu branza, spaghete si...
Postat de: merisor67 in DulciuriSe ard 3 linguri de zahar cu care se unge o forma de chec. Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand a dat primul clocot se pun spagetele. Cand sunt gata se strecoara si se trec prin apa...Citeste continuarea
Briose
Postat de: caroline in PrajituriIntr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu margarina. Cand s-au topit am inchis focul si lasam sa se raceasca. Turnam aceasta compozitie intr-un bol si amestecam cu zaharul....Citeste continuarea
Barcuta cu fructe
Postat de: alba_zori in SalateSe spala coaja de pepene, se taie mijlocul in bucatele intr-un bol si se curata de seminte. Coaja ramasa se taie stil barcuta, dar lasand un centimetru de miez de pepene care va fi udat cu lichior...Citeste continuarea
Brioşe aperitiv
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriÎntr-un castron se amestecă laptele cu ouăle, untul topit (lichid) şi smântâna. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, mezelul, caşcavalul si telemeaua rase, macul,...Citeste continuarea
Blueberries pie
Postat de: Oana in PrajituriAfinele se spala, se scurg bine, apoi se amesteca cu zaharul si faina. Pentru blat, se amesteca toate ingredientele, se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider 15 minute. Se...Citeste continuarea
Bors din ciuperci pleurotus
Postat de: Sidy in CiorbeCiupercile spalate se taie felii subtiri. Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga. Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam...Citeste continuarea
Budinca de branza cu lapte de cocos
Postat de: privatelaura in PrajituriPastele se pun la fiert circa 10 min. Trebuie fierte mai bine, nu al dente. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se spala sub un jet de apa rece. Intr-un castron, se amesteca branza de vaci...Citeste continuarea
Budinca de macaroane
Postat de: antici_gabytza in DulciuriFierbem pastele dupa timpul indicat pe pachet (eu le-am fiert al dente)dupa care le trecem pe sub un jet de apa rece. Amestecam branza cu ouale batute,zaharul si coaja rasa de lamaie....Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: antici_gabytza in DulciuriSe amesteca faina cu sarea,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia,putin lapte,mierea si se amesteca. Se adauga si restul de ingrediente si incepem sa framantam. La final framantam...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: antici_gabytza in DulciuriMixam uleiul cu zaharul 3 min,adaugam treptat apa si otetul.Amestecam faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul(le cernem) si le incorporam in compozitie.Se aseaza hartiute de briose in tava...Citeste continuarea