A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Piept de pui cu crusta de cipsuri

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pieptul se curata, se spala foarte bine si se taie fasii potrivite. Se pun in marinada, se amesteca bine, se acopera si se tin la frigider o ora. Intr-o farfurie se pun 100g faina. In...Citeste continuarea

Mancare de vinete bulgareasca la...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Vinetele se taie cuburi potrivite cu coaja cu tot. Rosiile se taie cuburi. Rosiile cherry se spala si se lasa intregi. Usturoiul se curata si se zdrobeste. In vasul slow cookerului...Citeste continuarea

Bors de vara

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura. Se pun intr-o oala si se calesc 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul curatat si tocat, sare, piper si se fierbe 15-20 minute....Citeste continuarea

Prajitura cu mure, crema de iaurt...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam...Citeste continuarea

Desert savarina uriasa din pesmet,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Albușurile se mixează cu un praf de sare și cînd încep să crească în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile și la urmă, fără a opri mixarea,...Citeste continuarea

Castraveti murati, in saramura cu otet

Postat de: vasimur in Muraturi

Pregătirea ingredientelor și așezarea lor în borcane. Înainte de toate spălăm bine și sterilizăm atât borcanele cât și capacele. Alegem castraveți cornichon...Citeste continuarea

Desert trufe de ciocolata

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Ciocolata se topeste intr-un vas, pe baie de aburi. Se lasa putin la racit, dupa care se amesteca (intr-un singur sens) cu zaharul pudra, frisca lichida si mascarpone. Compozitia rezultata se pune...Citeste continuarea

Aperitiv foietaje cu branza

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se dezgheata, se intinde cu sucitorul ( putin). Branza se marunteste cu furculita, se adauga busuioc uscat si se intinde peste prima foaie de aluat. Se intinde a doua foaie...Citeste continuarea

Ficat de porc fragezit in lapte, la...

Postat de: lucy2002 in Ficat

Spalam ficatul si-l potionam in bucati de 2cm apoi il punem intr-un bol in care adaugam laptele cat sa fie acoperit. Acoperim bolul si lasam sa stea la frigider pentru 3-4 ore. Dupa expirarea...Citeste continuarea

Painici umplute cu carne tocata de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Se pune carnea intr-o tigaie impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Se adauga vinul, cepele (curatate de foi, spalate si...Citeste continuarea

Compot de mure

Postat de: dantes in Sirop / Compot

Se spala bine murele, apa se pune la fiert impreuna cu zaharul pana se dizolva, apoi se toarna peste mure. Pune compotul fierbinte in borcane sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta din ciuperci...

Postat de: lucy2002 in Supe/Ciorbe

Se taie ciupercile pleurotus julien si se pun la fiert in apa cu un pic de sare, intr-o cratita de 5-6 litri. Galbenusurile se freaca cu putina sare si se lasa sa se intensifice culoarea dupa...Citeste continuarea

Spaghete cu chiftele si sos alb

Postat de: Meea in Spaghete

 Chiftele: amestecăm bine de tot toate ingredientele. Ceapa și rucola le adăugăm tocate. Fie cu mână, fie cu o lingură. Mie îmi place să amestec cu mâna. Ne...Citeste continuarea

Desert vafe Tiramisu

Postat de: privatelaura in Prajituri

Pregatiti o cafea tare, (eu nu am pus zahar). Daca doriti, o puteti indulci. Se lasa la racit. Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale, un praf de sare si zaharul. Cand devin cremoase, se adauga...Citeste continuarea

Mancare de pipote cu ceapa verde si...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Pipotele le spalati bine, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga bine. Ceapa verde spalata, o taiati rondele. Ardeii kapia ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi. Usturoiul...Citeste continuarea

Magiun de prune

Postat de: Bucataras in Dulceata / Gem

Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale.   Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si...Citeste continuarea

Gogosari umpluti

Postat de: lucy2002 in Porc

Spalam gogosarii si le scoatem cu atentie cotorul cu seminte. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in uleiul ferbinte, adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si lasam pe foc pana...Citeste continuarea

Tocanita de ardei copti cu smantana

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Ardeii se coc pe tabla sau in tigaia grill. Cand s-au copt se pun intr-o punga de plastic si se lasa 10 minute. Se decojesc si se inlatura samburii. Se taie in fasii. Ceapa se curata si...Citeste continuarea

Desert rapid cu prune Crumble

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se spala prunele, se taie in jumatate si se scot samburii. Se asaza in forma de copt de 20 cm.. Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor. Se tin la cuptor cam 30 de...Citeste continuarea

Sandvis a la Jamie Oliver

Postat de: mitinita in Sandvisuri

Vanata se taie rondele si se prajesc feliile pe grill. Se taie rosia in felii rotunde. Se aplica maioneza pe o felie de paine si se presara cu pudra de usturoi. Se adauga feliile de...Citeste continuarea

Cotlet de vitel cu piure de mazare...

Postat de: simona72 in Multicooking

Mirodeniile se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie. Se trece cotletul prin mirodenii pe toate fetele. Se conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de...Citeste continuarea

Cartofi ca cei prajiti

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se taie in bucati lunguiete -ca si cartofii prajiti aia de casa ,mai generosi . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare si cu legatura de patrunjel verde ....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Spalati si curatati legumele . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Ardeii se taie tot  marunt . Radacinoasele se toaca cubulete . Cartofii se tai e cuburi ....Citeste continuarea

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime. Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește,...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copt si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vanata se coace, se curata si se toaca marunt. Ciupercile se scurg de zeama in care au stat, se limpezesc in apa rece si se scurg. Pastrati cateva felii de ciupercute pentru...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Ouale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se...Citeste continuarea

Desert foi de bezea cu crema de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare, densa ca pentru bezea.  Nuca, faina si praful de copt...Citeste continuarea

Piept de curcan la cuptor reteta...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Cum se prepara Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta...Citeste continuarea

Desert strudel cu mere

Postat de: eumimi in Prajituri

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele impreuna cu zaharul la foc mic sa se caramelizeze. Le lasam 15-20 de minute, apoi adaugam scortisoara si stingem...Citeste continuarea

Focaccia cu masline

Postat de: cristina1985 in Piine

Faina se cerne, iar drojdia se dizolva in apa si miere. Se amesteca drojdia cu 450 g faina. Se adauga uleiul si sarea. Se framanta 10 minute. Daca mai trebuie faina, mai adaugati, dar nu multa....Citeste continuarea

Desert prajiturele whoopie

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Aluat : Se amesteca faina, cacaua, praful de copt, scortisoara si sarea. In alt bol, se bate spuma untul cu zaharul. Treptat, se adauga oul si esenta de vanilie. Apoi, adaugati faina si...Citeste continuarea

Desert tarta cu piersici si crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de...Citeste continuarea

Piept de pui pe gratar, cu gem de...

Postat de: ancutsa in Pui

  Se desfac piepții de pui și se bat ușor cu ciocănelul de șnițele, pentru a le mări suprafața de lucru. Se ung cu mirodenii după plac (eu am ales sare, boia dulce, oregano și...Citeste continuarea

Desert paleuri

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura si nuca

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Untul la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pudra, am adaugat ouale si am omogenizat. Adaugam praful de...Citeste continuarea

Legume uscate pentru mancaruri...

Postat de: ela in Conserve

Folositi ce legume aveti la dispozitie. Eu am facut 3 ture si am pus ce am avut la momentul respectiv. E bine daca aveti toate legumele enumerate de mine. Am folosit multi ardei de casa care au...Citeste continuarea

Desert tort cu faguri si albine

Postat de: ancutsa in Torturi

  Decorațiuni: Pentru albine și litere, se topesc 40 g ciocolata neagră și 20 g ciocolată albă, în două castronele, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă în...Citeste continuarea

Dorada in suc de rosii -la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava si se asezoneaza cu sare si piper . Ceapa rosie se curata si se taie rondele mai grosute . Distribuiti ceapa si caperele in tava...Citeste continuarea

Desert cheesecake brownies

Postat de: Bucataras in Prajituri

    Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand in...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de mure

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se spala murele si se amesteca cu zaharul. Se pun la foc si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca si se strecoara prin sita. Se pun din nou la foc pana cand trec de testul...Citeste continuarea

Placinta cu peste, legume si piure

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Piureul: Curatati cartofii, ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa. Pasati cartofii, adaugati smantana, apoi unt, atat cat este necesar. Gustati daca mai...Citeste continuarea

Porc Masala

Postat de: ctlina in Porc

Curatati ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Puneti o oala cu apa la fiert si fierbeti carnea de porc 3 minute. Aruncati apa si clatiti rapid carnea sub jet...Citeste continuarea

Pasta de ton, avocado si iaurt de...

Postat de: ctlina in Salate

Puneti toate ingredientele in bolul unui mixer si mixati impreuna. Este destul de lichid, daca-l doriti mai gros puneti iaurtul treptat. Verificati de sare si condimentati dupa gust....Citeste continuarea

Ficat de pui cu dovlecei

Postat de: ctlina in Ficat

Spalati bine ficatul de pui. Spalati, curatati si taiati felii dovlecelul. Intr-o tigaie puneti la-ncalzit uleiul de masline. Adaugati usturoiul curatat si tocat marunt. Puneti...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune galbene (...

Postat de: ctlina in Prajituri

Spalati si curatati de samburi prunele. Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute. Incorporati treptat pudra de migdale si faina de...Citeste continuarea

Salata de vinete cu branza burrata

Postat de: ctlina in Salate

Spalati vinetele si uscati-le cu un prosop de hartie. Incalziti cuptorul la  200 °C . Taiati-le in 2, sarati-le si ungeti-le cu un pic de ulei.  Puneti-le pe o tava...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi

Postat de: Meea in Prajituri

Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul și continuam mixarea până când spuma stă băț. Punem gălbenușurile și le...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Intr-un bol am cernut faina si am pus sarea. Am incalzit usor 150 ml lapte in care am pus apoi 1 lgt zahar si 2 lg de faina. Am pus si drojdia si am amestecat bine. Am lasat sa creasca. Am...Citeste continuarea

Gem de corcoduse

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși dacă sunt coapte, se vor strivi ușor. Se pun...Citeste continuarea

Desert batoane de ciocolata cu miez...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Mai întâi se pregătește miezul de fistic, curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât mai fin....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]