Gem de caise

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 8 Iul 2013 | 15137 vizualizari

 

E bun,tare bun,preferatul meu ,asa ca am facut nu m-am jucat....

 

INGREDIENTE

  • 30 kg caise
  • 4,5 kg zahar
  • 300 g samburi de caise
Portii: 34
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se oparesc caisele,se curata de coaja si se scot samburii.Exact nu stiu cat a ramas din 30 kg,dupa ce le-am curatat de coaja si samburi.Le-am pus intr-un tuci am adaugat zaharul,nu l-am vrut foarte dulce,imi place dulce acrisor ,si am amestecat bine.Am pus o dura pe ochiul de la aragaz,am pus tuciul si la foc mediu l-am lasat sa fiarba,amestecand din cand in cand in el sa nu se lipeasca.L-am fiert pe parcursul a 2 zile,ca eu noaptea mai si dorm.....in total cred ca au fost 12-13 ore.Spre final cu vreo ora inainte sa sting focul am adaugat samburii de caise,curatati de pielita aia amaruie.L-am pus in borcane fierbinte,am incins bine cuptorul,apoi am stins focul si am bagat borcanele acolo.Mi-au iesit 35 de borcane din cele de 400 g.

TIPS-URI

1

rabdare,rabdare si iar rabdare....

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

08.07.2013, 14:27

Traiasca mama, ca ea ma aprovizioneaza cu bunatati d-astea

Rocsi 1

08.07.2013, 15:08

Cine este harnic are la iarna de toate. Bravo!

simona72 1

08.07.2013, 16:43

Bravo draga mea!! Multa munca da la iarna stai cu burta-n sus

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise