Pariziene cu branza de vaci

de MOKUSKA in Dulciuri, 5 Mai 2015 | 5450 vizualizari

 

Eu le numesc pariziene Merisor. Se poate umple cu ce vreti voi: dulceata, nuci, ciocolata etc.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 ou pentru uns
  • 1 1/2 pliculete drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 750 gr faina
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie dupa gust (am pus 1 )
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu branza de vaci:

Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, lasam la temperatura camerei pana amestecam laptele (lasam 2 linguri pentru uns) cu untul moale, zaharul, sarea intr-un bol, dupa care incepem sa incorporam in faina treptat: framantam cu ulei , dupa care mai adaugam din lapte.  Framantam aluatul pana nu se lipeste de maini si se formeaza bule de aer. Aluatul nu trebuie sa fie tare!

Aluatul acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. (30-40 min).

Intre timp pregatim umplutura: branza lasata la scurs peste noapte amestecam cu zaharul, coaja de lamaie si vanilie, dupa care incorporam  bine cu ajutorul unui mixer si oul crud.

Din aluat am format 4 forme de cilindru si am taiat 20 felii (se poate taia si mai putine, asta insemnand ca parizienele vor fii mai mari).

Fiecare bucatica am intins cu sucitorul in forme de dreptunghi. Jumatate din dreptunghi am crestat fasii de cca 1 deget grosime.

Se umple fiecare bucatica de aluat in partea in care nu am taiat fasiile cu branza si incepem sa rulam pana ajungem la fasii. Fiecare fasie  se ruleaza cu atentie peste partea umpluta.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam 10 minute sa se odihneasca, le ungem cu 1 ou amestecat cu 2 linguri de lapte, dupa care le introducem in cuptorul fierbinte si le lasam pana se rumenesc.

 

 

 

TIPS-URI

1

eu le-am pastrat acoperite ermetic cateva zile si erau la fel de gustoase ca si in prima zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]