Paste cu ardei copt

de La Ancuta in Fusilli, 13 Feb 2013 | 4498 vizualizari

 

La noi in familie se mananca cu mare drag pastele. Aceasta combinatie am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu, si am fost convinsa ca o sa ne placa si noua. Nu m-am inselat :). Este o mancare rapida si delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g paste scurte
  • 4 ardei copti
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri pasta de rosii (eu am folosit pasta de rosii cu ardei si legume)
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • cimbru
  • busuioc
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ardei copt:

Fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, avand grija sa stingem focul cu 2 inute inainte de a fi fierte. Scurgem pastele (pastrand o parte din apa in care au fiert) si le trecem prin jet de apa rece apoi le lasam la scurs.

Separat taiem usturoiul marunt si il calim putin in ulei de masline. Ardeiul il coacem si il curatam de coaja si samburi (eu am folosit ardei din congelator), apoi il taiem fasii si il adaugam peste usturoi.

Adaugam apoi pasta de rosii si un polonic din apa in care au fiert pastele impreuna cu cimbrul si busuiocul si lasam sa fierba pana scade.
La final adaugam smantana, potrivim de sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote.

Punem pastele scurse peste sos si mai adaugam 1-2 polonice din apa in care au fiert. Le lasam pe foc doua minute si amestecam usor pana se acopera pastele cu sosul de ardei.

Se servesc calde simple sau ca si garnitura langa o friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post