Cum se prepara Reteta de Supa de salata verde, varianta simpla si rapida:
Se spala si se alege salata, dupa care se rupe marunta. Se opareste salata. Se strecoara si se lasa apa rece peste salata sa nu isi piarda din culoarea ei verde.
In alta oala se rad cateii de usturoi, se adauga peste...
Fasolea impreuna cu ciolanul proaspat de porc se pun la fiert in apa rece cu sare. Ceapa se taie si se pune si ea la fiert impreuna cu carnea si fasolea, alaturi de foile de dafin. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavaturile taiate julien si cu pasta de ardei rosu. Cand ciolanul este...
Se spala pieptul de pui si se curata zarzavaturile.
Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din cand in cand.
Cand sunt fierte se scot zarzavaturile pe o farfurie si se lasa sa se...
Carnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece .
Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand.
Cand carnea este aproape fiartă se adaugă și legumele tăiate cubulete.
Cand sunt si ele foarte se...
Se spala pastaile si li se rupe capatul dinspre codita. Varfurile subtiti nu se rup, deoarece sunt fragede, apoi se taie fasolea bucatele potrivite.
Se pune apa la fiert ( jumatate din cantitate) cu care se opareste fasolea pastai gata taiata, iar cealalta jumatate ramanand in oala...
Pentru inceput punem apa la fiert , cand apa clocoteste se adauga in ea pulpele de rata care in prealabil au fost spalate. Odata cu pulpele de rata se adauga si zarzavatul ( in afara de mazare) care se taie si el cubulete.
Cand pulpele sunt fierte se scot pe o farfurie , se dezoseaza si...
Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si mai mult. Cand este fiarta, se scoate pe o farfurie, iar in acea apa se pune si chimenul sa fiarba....
Oasele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara supa obtinuta si se lasa sa se raceasca oasele. Asa reci, se desface carnea de pe oase si se pune intr-un castron.
Conopida se desface buchetele, apoi se pune in apa rece. Legumele se taie cubulete in oala, apoi se pune...
Se pune o oala pe foc, oala in care punem carnea sa fiarba. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta, supa se strecoara si se taie bucati mici din carnea fiarta.
Legumele se curata si se taie cubulete, apoi intr-o oala se pun la calit pentru 5 minute, apoi se sting cu apa de pe supa...
Gatul de curcan se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se da deoparte si se ia carnea de pe os.
Conopida se desface si se face buchetele mici, apoi se lasa in apa rece.
Zarzavaturile se curata si se taie cubulete, apoi se pun la calit in ulei pentru 5 minute. Se stinge cu apa in...
Intr-o oala se pune carnea de vitel la fiert impreuna cu morcovii taiati cubulete, cu foile de dafin, cu boabele de piper si cu sarea. Se culege spuma pe masura ce incepe sa fiarba. Se lasa la fiert la foc mic pana ce carnea este fiarta, aprox 2 ore.
Se strecoara supa, mutand-o intr-o oala...
Se curata dovleacul, se taie in doua, apoi cu o lingura se indeparteaza semintele. Restul se da pe razatoarea mare, se presara cu sare, se da si ceapa pe razatoarea mare si se lasa sa stea jumatate de ora.
Intr-o oala se pune uleiul la incins, se adauga faina, boiaua si se stinge rantasul...
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Broccoli la fel si el se desface in bucati.
Intr-o oala se pune unt pentru a se cali ceapa tocata marunt. Peste ceapa calita, se adauga usturoiul dat pe razatoare, dupa care se stinge cu apa si se adauga si restul legumelor. Dupa ce...
Se taie marunt verdeturile.
Se pune apa rece in oala si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Se spumeaza. Se lasa pana carnea este fiarta, apoi se strecoara supa, ( daca sunt osicioare sa ramana in strecuratoare), iar carnea se dezoseaza.
Se adauga la fiert ceapa...
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi pui boaiua si o lingura de faina si 4 litri de apa(se face un fel de rantas) si lasi la fiert.
Intre timp faci aluatul(patura) din oua si faina si il intinzi cu sucitorul ca foaia pentru taitei.Branza de vaci se amesteca cu sarea si oul si...
Reteta de Supa de salata verde, varianta simpla si rapida
Cum se prepara Reteta de Supa de salata verde, varianta simpla si rapida: Se spala si se alege salata, dupa care se rupe marunta. Se opareste salata. Se strecoara si se lasa apa rece peste salata sa nu isi piarda din culoarea ei verde. In alta oala se rad cateii de usturoi, se adauga peste...
Supa de fasole uscata
Fasolea impreuna cu ciolanul proaspat de porc se pun la fiert in apa rece cu sare. Ceapa se taie si se pune si ea la fiert impreuna cu carnea si fasolea, alaturi de foile de dafin. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavaturile taiate julien si cu pasta de ardei rosu. Cand ciolanul este...
Ciorba radauteana
Se spala pieptul de pui si se curata zarzavaturile. Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din cand in cand. Cand sunt fierte se scot zarzavaturile pe o farfurie si se lasa sa se...
Ciorba de vacuta
Carnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand carnea este aproape fiartă se adaugă și legumele tăiate cubulete. Cand sunt si ele foarte se...
Supa de fasole verde
Se spala pastaile si li se rupe capatul dinspre codita. Varfurile subtiti nu se rup, deoarece sunt fragede, apoi se taie fasolea bucatele potrivite. Se pune apa la fiert ( jumatate din cantitate) cu care se opareste fasolea pastai gata taiata, iar cealalta jumatate ramanand in oala...
Supa de mazare cu pulpe de rata
Pentru inceput punem apa la fiert , cand apa clocoteste se adauga in ea pulpele de rata care in prealabil au fost spalate. Odata cu pulpele de rata se adauga si zarzavatul ( in afara de mazare) care se taie si el cubulete. Cand pulpele sunt fierte se scot pe o farfurie , se dezoseaza si...
Gulas
Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si mai mult. Cand este fiarta, se scoate pe o farfurie, iar in acea apa se pune si chimenul sa fiarba....
Ciorba de conopida cu galuste de faina
Oasele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara supa obtinuta si se lasa sa se raceasca oasele. Asa reci, se desface carnea de pe oase si se pune intr-un castron. Conopida se desface buchetele, apoi se pune in apa rece. Legumele se taie cubulete in oala, apoi se pune...
Ciorba de vacuta
Se pune o oala pe foc, oala in care punem carnea sa fiarba. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta, supa se strecoara si se taie bucati mici din carnea fiarta. Legumele se curata si se taie cubulete, apoi intr-o oala se pun la calit pentru 5 minute, apoi se sting cu apa de pe supa...
Ciorba de conopida
Gatul de curcan se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se da deoparte si se ia carnea de pe os. Conopida se desface si se face buchetele mici, apoi se lasa in apa rece. Zarzavaturile se curata si se taie cubulete, apoi se pun la calit in ulei pentru 5 minute. Se stinge cu apa in...
Ciorba de burta
Intr-o oala se pune carnea de vitel la fiert impreuna cu morcovii taiati cubulete, cu foile de dafin, cu boabele de piper si cu sarea. Se culege spuma pe masura ce incepe sa fiarba. Se lasa la fiert la foc mic pana ce carnea este fiarta, aprox 2 ore. Se strecoara supa, mutand-o intr-o oala...
Supa de dovlecel
Se curata dovleacul, se taie in doua, apoi cu o lingura se indeparteaza semintele. Restul se da pe razatoarea mare, se presara cu sare, se da si ceapa pe razatoarea mare si se lasa sa stea jumatate de ora. Intr-o oala se pune uleiul la incins, se adauga faina, boiaua si se stinge rantasul...
Supa crema brocoli
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Broccoli la fel si el se desface in bucati. Intr-o oala se pune unt pentru a se cali ceapa tocata marunt. Peste ceapa calita, se adauga usturoiul dat pe razatoare, dupa care se stinge cu apa si se adauga si restul legumelor. Dupa ce...
Ciorba de miel reteta
Se taie marunt verdeturile. Se pune apa rece in oala si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Se spumeaza. Se lasa pana carnea este fiarta, apoi se strecoara supa, ( daca sunt osicioare sa ramana in strecuratoare), iar carnea se dezoseaza. Se adauga la fiert ceapa...
Supa de tascute
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi pui boaiua si o lingura de faina si 4 litri de apa(se face un fel de rantas) si lasi la fiert. Intre timp faci aluatul(patura) din oua si faina si il intinzi cu sucitorul ca foaia pentru taitei.Branza de vaci se amesteca cu sarea si oul si...