publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Pancakes cu frunze de Mangold (Swiss Chard)
Spalati bine foile. Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata. Scurgeti-le si rezervati. Tocati-le marunt si presati-le intre maini pentru a scurge bine apa. Intr-un castron puneti frunzele tocate...
Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor
Pregatiti sosul din ierburi. Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati. Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja). Taiati-le bastonase. Intr-un castron amestecati marinata, uleiul si faina low carb. Puneti...
Andive gratinate cu sos cheddar
Pregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si aveti o compozitie omogena. Puneti piper, sare, rezervati. Se indeparteaza cotorul si se spala...
Gratin de dovlecei si morcovi
Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati legumele. Dati pe razatoare dovleceii si morcovii. Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua. Puneti sare, piper, boia de ardei si ierburi aromatice. Varsati compozitia intr-o forma unsa - 20/20 cm. Taiati...
Crochete de mazare uscata
Mazarea uscata trebuie inmuiata in apa rece cel putin 3 ore. Scurgeti-o si puneti-o la mixat cu usturoiul. Nu trebuie mixata chiar foarte fin. Adaugati piper, chimen si boia de ardei. Am adaugat 2 linguri de faina de naut ca sa se lege bine. Formati crochete si puneti-le la...
Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le en 2. Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt. Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 inguri de ulei si baconul taiat bucatele. Adaugati varza si sotati...
Dovleac gratinat cu alune si parmezan
Incalziti cuptorul la 180 °C. Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja. Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei. Prajiti feliile de dovleac...
Dovleac spaghetti la cuptor
Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur. Scoateti semintele cu o lingura. Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu foaie de copt. Dati la cuptor timp de 45-60 minute apoi lasati sa se raceasca in cuptor. L-am...
Cartof dulce la cuptor cu branza sarata
Pregatiti smantana acra daca nu aveti. Este suficient sa amestecati smantana proaspata cu 2 linguri de zeama de lamaie. Amestecati, puneti sare si piper si dati la rece. Incalziti cuptorul la 200°C . Curatati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie. Taiati-i in...
Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar
Pregatiti sosul cheddar: Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele. Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat. Dati un tur de piper, puneti sare si rezervati. Se indeparteaza cotorul si...
Mancarica cu dovlecei, rosii si oua
Curatati si spalati legumele. Taiati bucatele ardelul si dovleceii. Tocati marunt cceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o cocota. Reveniti ceapa, usturoiul si paprika. Adaugati ardelul si dovleceii , sare, piper si boia de ardei. Sotati impreuna 5 minute si adaugati...
Curry de vinete
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja. Spalati, curatati de piele vanata (am lasat coaja caci era bio). Taiati-o cubulete. Incalziti uleiul intr-o cratita, reveniti ceapa, usturoiul si ghimbirul cu foile si pudra de curry. Adaugati...
Cartofi la cuptor cu branza sarata si smantana acra
Curatati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati in 4 sau 6. Varsati deasupra uleiul, puneti sare, piper, boia de ardei , amestecati. Presarati deasupra cimbru uscat. Acoperiti cu o foaie de aluminium si dati la...
Spanac cu oua si sos de rosii
Taiati sunca bucatele si puneti-o la prajit intr-o tigaie de teflon. Adaugati spanacul spalat si taiat marunt. Reveniti-l 2-3 minute, varsati sosul de rosii si adaugati 10 cl de apa. Puneti sare si piper, acoperiti si gatiti timp de 15 minute. Cand apa a scazut adaugati...
Mancare de linte ca la Reunion
Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma. Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna. Puneti lintea spalata sub jet de apa rece si scursa. Acoperiti cu apa - am pus 60 cl- acoperiti...
Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort
Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Rumeniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper. Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se...
Varza cu smantana si sunca afumata
Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati ceapa si morcovul. Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare morcovul. Caliti ceapa si morcovul intr- tigaie mare si adanca in uleiul incalzit. Adaugati bucatelele...
Pastai verzi cu carnat chorizo si sos de rosii
Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit carnatul taiat felii, ceapa taiata marunt si...
Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta
Curatati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt. Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2. Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea centrala ramasa am taiat-o bucatele. Sarati. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti pudra de...
Gratin de vinete cu brânză sărată
Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime. In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline, sarati.Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Dati la cuptor timp 15 minute in cuptorul incalzit...
Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel . Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp. Puneti rosiile date pe razatoare si presarati oregano. Dati un tur de piper, puneti un pic de sare si gatiti la foc...
Vinete rotunde umplute
Spalati legumele. Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita. Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incalzit , adaugati carnea si gatiti-le timp de 5 minute....
Mini pizza de vinete si dovlecei
Spalati legumele si incalziti cuptorul la 180°C Taiati vanata si dovlecelul in felii subtiri. Ungeti-le cu ulei pe ambele parti si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Sarati si presarati cu sare si cu oregano. Puneti deasupra sosul de rosii si dati la...
Pastai galbene cu smantana
Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit ceapa taiata marunt si usturoiul tocat in...
Vinata evantai-acordeon la cuptor
Spalati legumele. Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele. Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor. Apasati vanata, se va deschide in evantai. Presarati cu sare si ungeti cu ulei feliile de vanata. Taiati branza...
Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola
Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Rumeniti impreuna timp de 5 minute. Adaugati supa, puneti sare si...
Chiftele cu dovlecei si unt de crab
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se curata de coaja legumele si se spală. Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs. Apasati cu o lingura sau cu mana, ca sa scoateti cat mai multa zeama. Intr-un castron se amesteca...
Mancarica de vinete cu rosii
Se spală și se taie în bucăți vinetele (am lasat coaja). Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si usturoiul. Adaugati vinele taiate si reveniti impreuna timp de aproximativ zece minute. Adaugati...
Anghinare cu sos vinaigrette
Se spala anghinarea. Se taie coada la baza, astfel incat anghinarea sa stea dreapta. Indepartati foile groase externe. O puteti fierbe in apa: umpleti o oala adanca cu 2 litri de apa. Adaugati sare groasa si lasati sa fiarba 30-40 de minute (in functie de grosimea ei). Sunt...
Ugali - mamaliga alba africana
Se pune la fiert apa într-un vas cu sarea sau cu Kub-ul de pui. Se toarnă treptat în ploaie făină în apa clocotită, amestecand in continuu si evitând bulgării. Aluatul trebuie sa fie mai gros decât un piureu de cartofi fierți. Continuti sa...