Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se curata de coaja si se taie cubulete.
Pieptul de pui se taie cubulete si se fierbe in apa cu sare.
Untul se pune la topit, apoi se adauga smantana....
Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul.
Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o oala sub presiune, atunci timpul se scurteaza.
Cand este fiert ciolanul, il dezosam si il taiem in...
Se curata ardeii si se taie in doua, pe lung. Morcovii si cascavalul se dau pe razatoare, ceapa verde se taie marunt. Pieptul de pui se taie cubulete.
Se fierbe orezul si se lasa la scurs.
Se pun la calit in ulei ceapa verde si pieptul de pui taiat cubulete si morcovii rasi si se...
Pieptul de pui il taiem in fasii si il prajim in putin ulei, apoi il taiem fideluta
Maioneza o amestecam cu pasta de ardei iute in functie de cat de picant dorim .
Taiem castravetii si salata verde.
Se taie chiflele in doua si se ung cu amestecul de maioneza si pasta de ardei,Se adauga...
Muschiuletul de porc se taie in doua pentru a obtine patru bucati egale.Se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper,praf de cimbru dupa gust si se lasa la rece circa doua ore.
Se inveleste muschiuletul de porc cu felii subtiri de bacon,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de...
Muschiul de vita se fasoneaza si se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie mare prajiti muschiul in ulei incins circa 5 minute pana se rumeneste la suprafata pe toate partile,scoateti-l si lasati-l sa se raceasca apoi il ungeti cu mustar cu ajutorul unei pensule.
Ciupercile maruntite...
Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se pun intr-un vas si se amesteca bine cu 60-70 mi.din sosul worcester.
Intr-o tigaie se pune untul la topit si apoi se adauga fasiile de pui care se prajesc cateva minute pe fiecare parte. Cand s-au prajit se scot intr-un vas.
Ardeii...
Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute.
Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru....
Se amesteca faina, apa clocotita si sarea si se framanta foarte bine, apoi coca se imparte in doua si se da forma unor colacei, ce se invelesc cu o folie alimentara si se lasa la odihnit 20 minute.
Carnea se da prin masina de tocat, se pune intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa verde,...
Fierbem ouale si le lasam la racit si tocam pieptul de pui cu masina de tocat carne.
Tocam marunt patrunjelul verde si il amestecam cu pieptul de pui tocat, pesmetul, usturoiul granulat si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca foarte bine tocatura si se lasa sa se odihneasca...
Condimentele: boiaua, chimion, piper, sare, turmeric, ghimbir se pun intr-o farfurie si se amesteca, se pot ajusta cantitatile in functie de preferinte.
Se taie pieptul de pui in fasii si se trec prin farfuria cu mixul de condimente.
Se pun fasiile de piept de pui la calit in tigaie cu ulei...
Ardeiul kapia se coace si se curata de seminte si cotor.
Pieptul de pui se bate (nu foarte tare), cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust.
Cascavalul se da pe razatoarea mare si se amesteca cu mararul tocat marunt, apoi se umple ardeiul kapia copt.
Ardeiul se asaza pe...
Pulpa de miel se spala bine, se sterge de apa si se impaneaza cu usturoi, apoi se unge bine cu ulei si se asaza in tava. Usturoiul verde si patrunjelul se taie marunt si se presara peste pulpa. Slanina afumata se taie in fasii subtiri si se asaza peste pulpa, apoi se condimenteaza cu sare si...
Prima data pregatim aluatul, amestecam ingredientele le framantam bine si lasam coca la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intr-un vas punem uleiul si calim ceapa taiata marunt, adaugam sarea, piperul, boiaua, apoi se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se caleste bine. Dupa ce...
Pieptul de pui se taie in felii subtiri.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei, morcovii si telina se dau prin razatoare si se pun peste ceapa calita se condimenteaza cu piper si sare dupa gust si se lasa la calit impreuna cu ceapa pana se inmoaie.
Pe fiecare felie de piept de...
Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este pielea intr-o tigaie rece si se pune pe foc mediu pentru aproximativ opt minute pe o parte, dupa care se...
Se da carnea prin masina de tocat carne, se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei, apoi se amesteca cu patrunjelul tocat, carnea tocata se adauga orezul, oul si amestecam totul bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se spala ardeii, dovleceii si rosiile si se curata bine...
Prima data preparam 10 clatite simple, amestecam faina cu oul si putina sare, adaugam apa minerala pana obtinem o compozitie subtire din care facem clatitele.
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei; intre timp tocam carnea pe care o adaugam peste ceapa calita si o mai lasam la calit,...
Curatam aripioarele si le lasam circa 2 ore in bere, apoi le ungem cu ulei si le condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru.
Le punem pe gratar dupa ce am pregatit celelalte carnuri si focul s-a domolit.
Pulpele de pui la condimentam dupa gust cu sare si piper si la prajim pe gril.
Cartofii dulci ii punem la fiert in coaja; cand sunt gata, ii curatam de coaja, ii taiem in felii de circa 1 cm. Ii ungem cu ulei de masline si ii condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, ii asezam in tava si...
Se spala organele si carnea si se pun la fiert in apa cu sare.
Separat se fierb doua oua.
Se taie usturoiul marunt.
Cand sunt aproape fierte carnea si organele, se scot din apa se lasa la racit si se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca tocatura cu doua oua fierte taiate cubulete,...
Creierul se lasa in apa rece circa o ora, apoi se curata si se taie marunt.
Spalam ciupercile, le rupem coditele pe care le taiem marunt.
Calim ceapa in ulei, adaugam coditele taiate de la ciuperci, apoi creierul; cand sunt aproape gata, condimentam cu sare si piper si adaugam patrunjelul...
Se toaca carnea si se amesteca cu un ou, patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust.
Cu o lingura facem bile din carne pe care le aplatizam, asezam pe fiecare cate o bila de mozzarela si le invelim cu tocatura. Bilele rezultate le invelim cu fasii de bacon le punem in tava si le dam la...
Se macina carnea si se amesteca bine cu ouale, pesmet, usturoi si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se tapeteaza o tava de chec si se pune in ea jumatate din compzitia de carne, se asaza in straturi cascavalul si sunca taiata in feli subtiri, apoi se pune deasupra restul de carne si...
Taiem ceapa marunt si o calim in ulei cu boia de ardei, adaugam ciocanelele si putina apa, sare, piper dupa gust si lasam la fiert pana cand se face carnea; daca este necesar, mai adaugam apa din cand in cand.
Se serveste cu mamaliguta.
Pieptul de pui se taie in cuburi mici, se amesteca cu ouale, smantana, ceapa verde taiata marunt, faina si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca totul foarte bine pana devine omogena.
Se incinge uleiul si se adauga cu o lingura din compozitia formata. Se prajesc la foc...
Se amesteca intr-un bol mustarul cu mierea si in altul punem fulgii de porumb sfaramati putin si ii amestecam cu sare, piper, boia, dupa gust.
Dam fasiile de pui prin amestecul cu mustar, apoi prin fulgii de porumb si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor circa...
Carnea de pui se taie cubulete si se marineaza in bere amestecata cu condimentele de mai sus si se lasa la rece trei ore.Apoi taiem ceapa, rosiile, ardeiul gras in bucati si le introducem pe betele de frigarui alternand carnea, rosiile, ceapa si ardeiul.
Se pun frigaruile pe gratarul incins,...
Se toaca varza, se sareaza si se lasa putin sa se inmoaie. Se pune uleiul in cratita, carnea de porc taiata cubulete si se prajeste.
Cand carnea este bine facuta, se adauga ceapa taiata marunt, morcovul taiat rondele si se calesc putin si se toarna apa cat sa acopere ingredientele. Dovlecelul...
Carnea se toaca, ceapa uscata si cea verde, rosiile si patrunjelul verde se toaca marunt. Ardeii grasi se taie in fasii subtiri. Se pune in tigaie, la calit in ulei, ceapa, apoi se adauga ardeii grasi, carnea si rosiile si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, chimen dupa gust.
Cand s-au...
Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se curata de coaja si se taie cubulete. Pieptul de pui se taie cubulete si se fierbe in apa cu sare. Untul se pune la topit, apoi se adauga smantana....
Ciolan presat
Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o oala sub presiune, atunci timpul se scurteaza. Cand este fiert ciolanul, il dezosam si il taiem in...
Ardei umpluti cu pui si legume
Se curata ardeii si se taie in doua, pe lung. Morcovii si cascavalul se dau pe razatoare, ceapa verde se taie marunt. Pieptul de pui se taie cubulete. Se fierbe orezul si se lasa la scurs. Se pun la calit in ulei ceapa verde si pieptul de pui taiat cubulete si morcovii rasi si se...
Hamburger picant
Pieptul de pui il taiem in fasii si il prajim in putin ulei, apoi il taiem fideluta Maioneza o amestecam cu pasta de ardei iute in functie de cat de picant dorim . Taiem castravetii si salata verde. Se taie chiflele in doua si se ung cu amestecul de maioneza si pasta de ardei,Se adauga...
Muschiulet cu bacon si garnitura de legume
Muschiuletul de porc se taie in doua pentru a obtine patru bucati egale.Se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper,praf de cimbru dupa gust si se lasa la rece circa doua ore. Se inveleste muschiuletul de porc cu felii subtiri de bacon,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de...
Muschi de vita in foietaj
Muschiul de vita se fasoneaza si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare prajiti muschiul in ulei incins circa 5 minute pana se rumeneste la suprafata pe toate partile,scoateti-l si lasati-l sa se raceasca apoi il ungeti cu mustar cu ajutorul unei pensule. Ciupercile maruntite...
Pui cu sos worcester
Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se pun intr-un vas si se amesteca bine cu 60-70 mi.din sosul worcester. Intr-o tigaie se pune untul la topit si apoi se adauga fasiile de pui care se prajesc cateva minute pe fiecare parte. Cand s-au prajit se scot intr-un vas. Ardeii...
Gozleme
Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute. Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru....
Dumplings
Se amesteca faina, apa clocotita si sarea si se framanta foarte bine, apoi coca se imparte in doua si se da forma unor colacei, ce se invelesc cu o folie alimentara si se lasa la odihnit 20 minute. Carnea se da prin masina de tocat, se pune intr-un castron mare si se amesteca cu ceapa verde,...
Rulada din pui, la tigaie
Fierbem ouale si le lasam la racit si tocam pieptul de pui cu masina de tocat carne. Tocam marunt patrunjelul verde si il amestecam cu pieptul de pui tocat, pesmetul, usturoiul granulat si condimentam cu sare si piper dupa gust. Se amesteca foarte bine tocatura si se lasa sa se odihneasca...
Pui cu lapte de cocos
Condimentele: boiaua, chimion, piper, sare, turmeric, ghimbir se pun intr-o farfurie si se amesteca, se pot ajusta cantitatile in functie de preferinte. Se taie pieptul de pui in fasii si se trec prin farfuria cu mixul de condimente. Se pun fasiile de piept de pui la calit in tigaie cu ulei...
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval
Ardeiul kapia se coace si se curata de seminte si cotor. Pieptul de pui se bate (nu foarte tare), cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se amesteca cu mararul tocat marunt, apoi se umple ardeiul kapia copt. Ardeiul se asaza pe...
Pulpa de miel la cuptor
Pulpa de miel se spala bine, se sterge de apa si se impaneaza cu usturoi, apoi se unge bine cu ulei si se asaza in tava. Usturoiul verde si patrunjelul se taie marunt si se presara peste pulpa. Slanina afumata se taie in fasii subtiri si se asaza peste pulpa, apoi se condimenteaza cu sare si...
Ardei umpluti inveliti in aluat
Prima data pregatim aluatul, amestecam ingredientele le framantam bine si lasam coca la dospit pana isi dubleaza volumul. Intr-un vas punem uleiul si calim ceapa taiata marunt, adaugam sarea, piperul, boiaua, apoi se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se caleste bine. Dupa ce...
Piept de pui umplut
Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei, morcovii si telina se dau prin razatoare si se pun peste ceapa calita se condimenteaza cu piper si sare dupa gust si se lasa la calit impreuna cu ceapa pana se inmoaie. Pe fiecare felie de piept de...
Piept de rata cu legume de toamna
Pieptul de rata trebuie sa fie la temperatura camerei, se cresteaza pielea doar cat are grasime. Se sareaza si pipereaza si se asaza bucatile de piept de rata crestate cu partea pe care este pielea intr-o tigaie rece si se pune pe foc mediu pentru aproximativ opt minute pe o parte, dupa care se...
Rosii, ardei si dovlecei umpluti
Se da carnea prin masina de tocat carne, se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei, apoi se amesteca cu patrunjelul tocat, carnea tocata se adauga orezul, oul si amestecam totul bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se spala ardeii, dovleceii si rosiile si se curata bine...
Clatite cu carne
Prima data preparam 10 clatite simple, amestecam faina cu oul si putina sare, adaugam apa minerala pana obtinem o compozitie subtire din care facem clatitele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei; intre timp tocam carnea pe care o adaugam peste ceapa calita si o mai lasam la calit,...
Aripioare de pui la gratar
Curatam aripioarele si le lasam circa 2 ore in bere, apoi le ungem cu ulei si le condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru. Le punem pe gratar dupa ce am pregatit celelalte carnuri si focul s-a domolit.
Pulpe de pui cu sparanghel si cartofi dulci
Pulpele de pui la condimentam dupa gust cu sare si piper si la prajim pe gril. Cartofii dulci ii punem la fiert in coaja; cand sunt gata, ii curatam de coaja, ii taiem in felii de circa 1 cm. Ii ungem cu ulei de masline si ii condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, ii asezam in tava si...
Drob de ied
Se spala organele si carnea si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb doua oua. Se taie usturoiul marunt. Cand sunt aproape fierte carnea si organele, se scot din apa se lasa la racit si se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca tocatura cu doua oua fierte taiate cubulete,...
Ciuperci umplute
Creierul se lasa in apa rece circa o ora, apoi se curata si se taie marunt. Spalam ciupercile, le rupem coditele pe care le taiem marunt. Calim ceapa in ulei, adaugam coditele taiate de la ciuperci, apoi creierul; cand sunt aproape gata, condimentam cu sare si piper si adaugam patrunjelul...
Bombe
Se toaca carnea si se amesteca cu un ou, patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust. Cu o lingura facem bile din carne pe care le aplatizam, asezam pe fiecare cate o bila de mozzarela si le invelim cu tocatura. Bilele rezultate le invelim cu fasii de bacon le punem in tava si le dam la...
Chec de carne
Se macina carnea si se amesteca bine cu ouale, pesmet, usturoi si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se tapeteaza o tava de chec si se pune in ea jumatate din compzitia de carne, se asaza in straturi cascavalul si sunca taiata in feli subtiri, apoi se pune deasupra restul de carne si...
Tocanita de pui cu mamaliga
Taiem ceapa marunt si o calim in ulei cu boia de ardei, adaugam ciocanelele si putina apa, sare, piper dupa gust si lasam la fiert pana cand se face carnea; daca este necesar, mai adaugam apa din cand in cand. Se serveste cu mamaliguta.
Parjoale frantuzesti
Pieptul de pui se taie in cuburi mici, se amesteca cu ouale, smantana, ceapa verde taiata marunt, faina si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca totul foarte bine pana devine omogena. Se incinge uleiul si se adauga cu o lingura din compozitia formata. Se prajesc la foc...
Pui in fulgi de porumb
Se amesteca intr-un bol mustarul cu mierea si in altul punem fulgii de porumb sfaramati putin si ii amestecam cu sare, piper, boia, dupa gust. Dam fasiile de pui prin amestecul cu mustar, apoi prin fulgii de porumb si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor circa...
Frigarui de pui
Carnea de pui se taie cubulete si se marineaza in bere amestecata cu condimentele de mai sus si se lasa la rece trei ore.Apoi taiem ceapa, rosiile, ardeiul gras in bucati si le introducem pe betele de frigarui alternand carnea, rosiile, ceapa si ardeiul. Se pun frigaruile pe gratarul incins,...
Varza calita cu carne de porc
Se toaca varza, se sareaza si se lasa putin sa se inmoaie. Se pune uleiul in cratita, carnea de porc taiata cubulete si se prajeste. Cand carnea este bine facuta, se adauga ceapa taiata marunt, morcovul taiat rondele si se calesc putin si se toarna apa cat sa acopere ingredientele. Dovlecelul...
Mennen
Carnea se toaca, ceapa uscata si cea verde, rosiile si patrunjelul verde se toaca marunt. Ardeii grasi se taie in fasii subtiri. Se pune in tigaie, la calit in ulei, ceapa, apoi se adauga ardeii grasi, carnea si rosiile si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, chimen dupa gust. Cand s-au...