Humus reteta
Puteti sa folositi naut din conserva. Eu nu am avut conserva, insa am avut naut uscat. L-am lasat la hidratat de seara pana dimineata. Am schimbat apa de 2-3 ori. L-am fiert, l-am scurs de apa si l-am clatit cu apa rece.
Am pus in blender nautul fiert, ardeiul copt si decojit,...
Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze.
Spala ardeiul si taie-l cubulete.
Spala si taie ceapa verde.
Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt.
Pe o o foaie de aluat foietaj, pune jumatate din cantitatea de branza si intinde-o frumos cu o spatula....
Alegem fasolea bob cu bob,o spalam si o lasam in apa rece, peste noapte.
Punem fasolea la fiert, iar dupa ce a dat in 2-3 clocote, schimbam apa. Repetam de doua - trei ori. De fiecare data cand schimbam apa la fasole, o schimbam cu apa fierbinte pentru a nu incetini procesul de...
Se spala lintea si se pune la fiert. La o parte de linte, e nevoie de doua parti de apa. Puteti sa o lasati si la inmuiat cateva ore daca vreti, insa eu am mai citit pe ici pe colo cum trebuie procedat, iar la una dintre retetele lui Adi Hadean, am citit ca nu este neaparat nevoie, asa ca nici eu...
Ungem o tava de 24/34 cm cu 100 g unt. Taiem nuca grosier si o imprastiem in tava, peste unt.
Mixam bine cele 9 albusuri si adaugam treptat cele 9 linguri de zahar pudra. Incorporam faina si praful de copt, cernute. Adaugam praful de sare si turnam compozitia in tava. Coacem blatul circa...
Cum se prepara Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta caseiȘ
Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea unei nuci.
Curatam si spalam zarzavaturile, le dam pe razatoarea mare sau le taiem cubulete si le...
Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul pentru tarte. Adaugam laptele caldut, galbenusurile, sarea, zaharul, extractul de vanilie si coaja rasa...
Pentru aluat amestecati toate ingredientele si framantati un aluat pe care il i nveliti in folie alimentara si-l dati la rece pentru o ora. Pentru umplutura,amestecati branza cu uleiul,zaharul,galbenusurile,amidonul si semintele de vanilie. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare si le...
Mixeaza untul,adauga zaharul si amesteca in continuare pana se obtine o crema. Adauga ouale,,pe rand,unul cate unul,amestecand dupa fiecare. Adauga faina,migdalele macinate si praful de copt. Va rezulta un aluat cremos pe care il torni in tava de copt de 22/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Se...
Se freaca spumos untul cu zaharul dupa care se adauga pe rand cele 5 oua. Se macina fulgii de cocos pe o rasnita de cafea,se amesteca cu faina alba,cernuta si cu praful de copt. Se incorporeaza usot in crema de unt. O tava cu dimensiunile de 24/32cm,se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune...
Se mixeaza bine untul cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se adauga pe rand cele 4 oua. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt,praful de sare si se incorporeaza in crema de unt. Compozitia rezultata se pune in tava de 25/35cm, tapetata cu hartie de copt.Deasupra se aseaza...
Spala prunele si curata-le de samburi. Eu am avut prune mai micute si le-am lasat jumatati. Daca sunt mai mari, taie-le in sferturi. Presara 2 linguri de zahar pe ele si lasa-le asa intr-un bol. Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas adanc,bate cu un mixer, albusurile cu praful de...
Speli si cureti morcovii, radacina de patrunjel, telina si ceapa, le pui la fiert in apa rece. Cand incep sa fiarba, adaugi fasolea spalata si ea, curatata si rupta in bucati mai mici. Dupa 10-15 minute, adaugi ardeiul si rosiile, spalate si ele si taiate marunt.
Inainte da a fi fierte...
Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat:
Alege fasolea bob cu bob,spal-o si las-o in apa rece 5-6 ore. Pune afumatura intr-o oala cu apa fierbinte si las-o sa dea 2-3 clocote dupa care arunca apa.
Procedeaza la fel si cu fasolea...
Mi-a ramas de la Paste pulpa din fata de la miel si m-am gandit sa o fac pentru astazi,la cuptor. Dupa cum v-am spus si mai sus,nu am planificat acest lucru din timp si din acest motiv nu am avut timp sa las carnea in bait. De regula o las in bait pentru cel putin 24 ore pentru a-si mai pierde...
Am copt placinta intr-un vas ceramic cu diamertul de 26 cm.
Amestecam branza de vaci, laptele, uleiul, putina sare si piper, adaugam faina cernuta si praful de copt. Framantam bine si intindem frumos o foaie care atunci cand o punem in tava din ceramica, trebuie sa cada putin peste marginile...
Spalam carnea cu apa calduta si o portionam.
O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau tocate marunt, cum va place.
Cand ceapa devine sticloasa adaugam ardeiul spalat si el si curatat de...
Am copt cheesecake-ul intr-un vas ceramic cu diametrul de 26 cm.
Prima data am maruntit biscuitii in robotul de bucatarie,i-am amestecat cu untul topit si i-am pus in vasul ceramic.Am presat bine cu lingura.
Intr-un bol am incorporat pe rand,mixand cu blenderul vertical, branza de vaci,...
Am pus fasolea de sara pana dimineata la inmuiat. Am scurs a doua zi apa de pe ea,am pus-o intr-o oala si am acoperit-o cu apa rece.Am pus-o la fiert.Cand a dat apa in clocot,am aruncat apa de pe ea si am pus alta apa fierbinte peste ea.Am lasat sa mai dea cateva clocote si din nou am schimbat...
Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
Prima data am pornit cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade.
La blat am mixat bine ouale cu zaharul si prafu de sare, am adaugat untul moale la temperatura camerei, laptele si am mixat totul.
Am adaugat in compozitia umeda,faina si praful de...
Am pregatit foile de varza pentru sarmale. Varza ramasa am taiat-o fideluta.
Am curatat ceapa si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei. Orezul l-am ales si l-am spalat bine. L-am adaugat in tigaie peste ceapa, cu 50 ml apa. Am lasat ceapa si orezul sa scada impreuna dupa care am luat...
Am cernut faina cu praful de copt. Am adaugat sarea. Am amestecat cu un tel branza de vaci, laptele si uleiul. Am incorporat treptat ingredientele uscate in cele umede. Intinde aluatul cat vrei de subtite. Eu l-am intins in tava de 32/36 cm, in tava tapetata cu hartie de copt.
Am curatat...
Am scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul.
Am desfacut pe rand cele doua rulouri de aluat pe planseta de lucru si l-am intins frumos.
Am taiat fasii inguste de aproximativ 1 cm...
Am separat albusurile de galbenusuri,le-am mixat bine, am adaugat pe rand cele 8 linguri de zahar si praful de sare. Separat am amestecat galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, am adaugat apa si zaharul vanilat. Am pus galbenusurile in spuma de albus si am amestecat...
Am curatat ciupercile de pielita si le-am rupt coditele.
Am curatat si spalat ceapa si ardeiul capia.
Am tocat ceapa,coditele ciupercilor,ardeiul,sunca.
Am taiat branza telemea cuburi mici.
Am calit in cele 2-3 linguri de ulei, ceapa,am adaugat coditele ciupercilor,tocate.
Am lasat...
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 190-200 grade C.
Amestecam pe rand toate ingredientele.
Cu mainile umezite,formam bile din aluatul rezultat si le punem intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Dupa ce am terminat, presam fiecare bila pentru a aplatiza putin biscuitii....
Cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de pasta de avocado cu rosii
Avocado trebuie sa fie foarte bine copt, eu le-am cumparat putin mai tari si a trebuit sa am rabdare sa se coaca bine insa am rezolvat repede, am mai citit pe diferite site-uri ca grabim coacerea fructului de avocado daca-l...
Ungem cu margarina un vas de ceramica si-l tapetam cu pesmet.
Incingem cuptorul la 190 grade C.
Radem coaja de la o portocala si ii stoarcem sucul.
Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine.
Initial am vrut sa pun doar un pahar de gris insa am mai adaugat inca unul...
Tiramisu reţetă originală
Mixam bine cele 4 galbenusuri cu zaharul dupa care continuam pe baie de abur,vreo 15 minute Lasam sa se raceasca si adaugam branza mascarpone. Separat mixam frisca lichida dupa care o incorporam in crema.Frisca am pus-o in locul albusurilor. Adaugam 2-3...
Intr-un bol amestecam branza de vaci, smantana, ouale, coaja de lamaie si extractul de vanilie. In acest amestec incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Luam cu lingurita din compozitia rezultata si punem in tigaia cu ulei incins. Prajim cate un minut pe fiecare parte....
Humus reteta cu ardei copt
Humus reteta Puteti sa folositi naut din conserva. Eu nu am avut conserva, insa am avut naut uscat. L-am lasat la hidratat de seara pana dimineata. Am schimbat apa de 2-3 ori. L-am fiert, l-am scurs de apa si l-am clatit cu apa rece. Am pus in blender nautul fiert, ardeiul copt si decojit,...
Aperitiv melci din foietaj cu cascaval si legume
Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze. Spala ardeiul si taie-l cubulete. Spala si taie ceapa verde. Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt. Pe o o foaie de aluat foietaj, pune jumatate din cantitatea de branza si intinde-o frumos cu o spatula....
Ciorba de fasole boabe
Alegem fasolea bob cu bob,o spalam si o lasam in apa rece, peste noapte. Punem fasolea la fiert, iar dupa ce a dat in 2-3 clocote, schimbam apa. Repetam de doua - trei ori. De fiecare data cand schimbam apa la fasole, o schimbam cu apa fierbinte pentru a nu incetini procesul de...
Pate vegetal din linte
Se spala lintea si se pune la fiert. La o parte de linte, e nevoie de doua parti de apa. Puteti sa o lasati si la inmuiat cateva ore daca vreti, insa eu am mai citit pe ici pe colo cum trebuie procedat, iar la una dintre retetele lui Adi Hadean, am citit ca nu este neaparat nevoie, asa ca nici eu...
Prajitura Adelina
Ungem o tava de 24/34 cm cu 100 g unt. Taiem nuca grosier si o imprastiem in tava, peste unt. Mixam bine cele 9 albusuri si adaugam treptat cele 9 linguri de zahar pudra. Incorporam faina si praful de copt, cernute. Adaugam praful de sare si turnam compozitia in tava. Coacem blatul circa...
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta casei
Cum se prepara Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta caseiȘ Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea unei nuci. Curatam si spalam zarzavaturile, le dam pe razatoarea mare sau le taiem cubulete si le...
Baigli- Cozonac unguresc
Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul pentru tarte. Adaugam laptele caldut, galbenusurile, sarea, zaharul, extractul de vanilie si coaja rasa...
Prajitura cu aluat sfaramicios
Pentru aluat amestecati toate ingredientele si framantati un aluat pe care il i nveliti in folie alimentara si-l dati la rece pentru o ora. Pentru umplutura,amestecati branza cu uleiul,zaharul,galbenusurile,amidonul si semintele de vanilie. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare si le...
Prajitura cu visine
Mixeaza untul,adauga zaharul si amesteca in continuare pana se obtine o crema. Adauga ouale,,pe rand,unul cate unul,amestecand dupa fiecare. Adauga faina,migdalele macinate si praful de copt. Va rezulta un aluat cremos pe care il torni in tava de copt de 22/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Se...
Prajitura cu cirese
Se freaca spumos untul cu zaharul dupa care se adauga pe rand cele 5 oua. Se macina fulgii de cocos pe o rasnita de cafea,se amesteca cu faina alba,cernuta si cu praful de copt. Se incorporeaza usot in crema de unt. O tava cu dimensiunile de 24/32cm,se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune...
Prajitura cu capsuni
Se mixeaza bine untul cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se adauga pe rand cele 4 oua. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt,praful de sare si se incorporeaza in crema de unt. Compozitia rezultata se pune in tava de 25/35cm, tapetata cu hartie de copt.Deasupra se aseaza...
Prajitura cu prune
Spala prunele si curata-le de samburi. Eu am avut prune mai micute si le-am lasat jumatati. Daca sunt mai mari, taie-le in sferturi. Presara 2 linguri de zahar pe ele si lasa-le asa intr-un bol. Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas adanc,bate cu un mixer, albusurile cu praful de...
Ciorba de fasole pastai
Speli si cureti morcovii, radacina de patrunjel, telina si ceapa, le pui la fiert in apa rece. Cand incep sa fiarba, adaugi fasolea spalata si ea, curatata si rupta in bucati mai mici. Dupa 10-15 minute, adaugi ardeiul si rosiile, spalate si ele si taiate marunt. Inainte da a fi fierte...
Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat
Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Alege fasolea bob cu bob,spal-o si las-o in apa rece 5-6 ore. Pune afumatura intr-o oala cu apa fierbinte si las-o sa dea 2-3 clocote dupa care arunca apa. Procedeaza la fel si cu fasolea...
Pulpa de miel la cuptor
Mi-a ramas de la Paste pulpa din fata de la miel si m-am gandit sa o fac pentru astazi,la cuptor. Dupa cum v-am spus si mai sus,nu am planificat acest lucru din timp si din acest motiv nu am avut timp sa las carnea in bait. De regula o las in bait pentru cel putin 24 ore pentru a-si mai pierde...
Placinta cu ceapa si ciuperci
Am copt placinta intr-un vas ceramic cu diamertul de 26 cm. Amestecam branza de vaci, laptele, uleiul, putina sare si piper, adaugam faina cernuta si praful de copt. Framantam bine si intindem frumos o foaie care atunci cand o punem in tava din ceramica, trebuie sa cada putin peste marginile...
Tocanita de miel cu cartofi
Spalam carnea cu apa calduta si o portionam. O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau tocate marunt, cum va place. Cand ceapa devine sticloasa adaugam ardeiul spalat si el si curatat de...
Cheesecake cu avocado
Am copt cheesecake-ul intr-un vas ceramic cu diametrul de 26 cm. Prima data am maruntit biscuitii in robotul de bucatarie,i-am amestecat cu untul topit si i-am pus in vasul ceramic.Am presat bine cu lingura. Intr-un bol am incorporat pe rand,mixand cu blenderul vertical, branza de vaci,...
Fasole batuta
Am pus fasolea de sara pana dimineata la inmuiat. Am scurs a doua zi apa de pe ea,am pus-o intr-o oala si am acoperit-o cu apa rece.Am pus-o la fiert.Cand a dat apa in clocot,am aruncat apa de pe ea si am pus alta apa fierbinte peste ea.Am lasat sa mai dea cateva clocote si din nou am schimbat...
Tort cu branza de vaci,frisca si capsuni
Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm. Prima data am pornit cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade. La blat am mixat bine ouale cu zaharul si prafu de sare, am adaugat untul moale la temperatura camerei, laptele si am mixat totul. Am adaugat in compozitia umeda,faina si praful de...
Sarmale de post cu varza acra
Am pregatit foile de varza pentru sarmale. Varza ramasa am taiat-o fideluta. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei. Orezul l-am ales si l-am spalat bine. L-am adaugat in tigaie peste ceapa, cu 50 ml apa. Am lasat ceapa si orezul sa scada impreuna dupa care am luat...
Pizza cu sunca
Am cernut faina cu praful de copt. Am adaugat sarea. Am amestecat cu un tel branza de vaci, laptele si uleiul. Am incorporat treptat ingredientele uscate in cele umede. Intinde aluatul cat vrei de subtite. Eu l-am intins in tava de 32/36 cm, in tava tapetata cu hartie de copt. Am curatat...
Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen
Am scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul. Am desfacut pe rand cele doua rulouri de aluat pe planseta de lucru si l-am intins frumos. Am taiat fasii inguste de aproximativ 1 cm...
Prajitura cu crema de ciocolata
Am separat albusurile de galbenusuri,le-am mixat bine, am adaugat pe rand cele 8 linguri de zahar si praful de sare. Separat am amestecat galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, am adaugat apa si zaharul vanilat. Am pus galbenusurile in spuma de albus si am amestecat...
Ciuperci umplute
Am curatat ciupercile de pielita si le-am rupt coditele. Am curatat si spalat ceapa si ardeiul capia. Am tocat ceapa,coditele ciupercilor,ardeiul,sunca. Am taiat branza telemea cuburi mici. Am calit in cele 2-3 linguri de ulei, ceapa,am adaugat coditele ciupercilor,tocate. Am lasat...
Desert biscuiti de post cu nuca de cocos si ovaz
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 190-200 grade C. Amestecam pe rand toate ingredientele. Cu mainile umezite,formam bile din aluatul rezultat si le punem intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Dupa ce am terminat, presam fiecare bila pentru a aplatiza putin biscuitii....
Reteta rapida si gustoasa de pasta de avocado cu rosii
Cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de pasta de avocado cu rosii Avocado trebuie sa fie foarte bine copt, eu le-am cumparat putin mai tari si a trebuit sa am rabdare sa se coaca bine insa am rezolvat repede, am mai citit pe diferite site-uri ca grabim coacerea fructului de avocado daca-l...
Budinca cu branza de vaci si portocala
Ungem cu margarina un vas de ceramica si-l tapetam cu pesmet. Incingem cuptorul la 190 grade C. Radem coaja de la o portocala si ii stoarcem sucul. Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine. Initial am vrut sa pun doar un pahar de gris insa am mai adaugat inca unul...
Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco
Tiramisu reţetă originală Mixam bine cele 4 galbenusuri cu zaharul dupa care continuam pe baie de abur,vreo 15 minute Lasam sa se raceasca si adaugam branza mascarpone. Separat mixam frisca lichida dupa care o incorporam in crema.Frisca am pus-o in locul albusurilor. Adaugam 2-3...
Desert gogosi cu branza de vaci si smantana
Intr-un bol amestecam branza de vaci, smantana, ouale, coaja de lamaie si extractul de vanilie. In acest amestec incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Luam cu lingurita din compozitia rezultata si punem in tigaia cu ulei incins. Prajim cate un minut pe fiecare parte....