A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Paste cu sos de dovlecei

Postat de: oanapl in Penne

Fierbi pastele al dente, în apa cu sare. Între timp, cureti usturoiul si speli legumele si frunzele de busuioc.  Rosiile le cureti de coaja si le tai cubulete. Dovleceii...Citeste continuarea

Prajitura crumble cu dovleac

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Pentru inceput, am cantarit ingredientele. Am pus faina de orez brun, cea de tapioca, amidonul, zaharul si praful de sare in bolul de mixer si am amestecat ingredientele. Peste amestecul din...Citeste continuarea

Placinta frageda cu mere

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca. Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita, punem uleiul, merele si...Citeste continuarea

Placinta-melc cu sunca si mozarella

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se scoate din frigider aluatul si se intinde pe masa. Se taie in doua pe lungime. Tot in doua, se taie si feliile de sunca. Bulgarii de mozarella, dupa ce se storc bine, se taie felii subtiri....Citeste continuarea

Parjoale cu salata

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Curatati legumele. Cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul se taie bucati si se toaca / maruntesc. Pentru aceasta, am folosit (rapid si comod) vasul cu taietor atasat de blenderul...Citeste continuarea

Paella cu creveti

Postat de: privatelaura in Fructe de mare

Se pregătește la îndemână o tigaie wok. Se pune o lingură de ulei de măsline. Se pune pe foc, la încins. Ceapa, cățelul de usturoi și ardeiul gras se curăță, se...Citeste continuarea

Pui Kievskaia

Postat de: merisor67 in Pui

Preparăm mai întâi untul aromatizat care trebuie să stea la congelator o perioadă. Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le...Citeste continuarea

Piept de pui umplut servit cu...

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se...Citeste continuarea

Placinta aperitiv cu branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Din ingredientele de mai sus, framanti un aluat pe care-l lasi la dospit pana isi dubleaza volumul. Tapetezi o forma rotunda cu hartie de copt (diametrul 28). Imparti aluatul in doua si...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si...

Postat de: maria_ilie in Dulciuri

Intr-un bol, punem faina, zaharul si ouale si amestecam. Punem laptele intr-un ibric si amestecam pana fierbe. Adaugam cate putin lapte peste faina amestecata cu zaharul si ouale, omogenizam...Citeste continuarea

Paste de casa, cu hribi si bacon

Postat de: privatelaura in Paste

Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină,...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si gem

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga...Citeste continuarea

Prajitura cu urda

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un bol,  amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti...Citeste continuarea

Placinta pralinata - Galette de rois

Postat de: ctlina in Dulciuri

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie, gem...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc. Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Turnam uleiul, praful de copt pe care il...Citeste continuarea

Pancakes (clatite americane)

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Separa albusurile de galbenusuri. In bolul cu galbenusuri, pune zaharul si mixeaza pana ce amestecul isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Albusurile mixeaza-le...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Crema: Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul. Galbenusurile se amesteca cu amidonul,...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si sos de ciocolata

Postat de: maria_ilie in Prajituri

Prima data, incepem cu aluatul: Mixam ouale si zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugam mierea si continuam mixatul. Separat, amestecam nuca (taiata cat mai marunt), pesmetul, scortisoara,...Citeste continuarea

Paste cu dovlecei

Postat de: AndreeaDea in Fusilli

În primul rand, vom spala bine legumele si le tăiem, roșiile le tăiem cubulete mari și dovlecei feliuțe subțiri (eu am tăiat feliuța pe jumătate, deoarece era destul de mare). ...Citeste continuarea

Paleuri....si 4 ani alaturi de...

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Pregatim cojile. Intr-un bol, frecam cu un tel, untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam cate un ou pe rand. Amestecam bine dupa fiecare ou, pana se incorporeaza bine. La...Citeste continuarea

Pak choi cu creveti si taitei

Postat de: dantes in Fructe de mare

Spalam pak choiul si il taiem in fasii, pe lung. Topim jumatate din unt intr-o tigaie, adaugam 3 catei de usturoi si ii lasam  sa se inmoaie, dupa care ii scoatem si punem pak choiul impreuna...Citeste continuarea

Parizer de casa din piept de curcan

Postat de: oanapl in Mezel de casa

Dai carnea prin masina de tocat. Pui ouale intr-un vas inalt si adaugi uleiul, grisul, usturoiul si condimentele si mixezi cu un mixer vertical. Adaugi carnea tocata si mixezi pana se...Citeste continuarea

Placinta invartita cu mere

Postat de: diaconta in Dulciuri

Faina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia  si praful de copt. Am...Citeste continuarea

Pateuri cu branza si oregano

Postat de: carmen in Aperitive / Garnituri

Se taie aluatul in forma dorita. Se pune branza si oregano in functie de marime. Se ung cu ou si se presara seminte, atat pentru frumusete cat si pentru gust. Se coc la 170 grade C,...Citeste continuarea

Prajitura cu gem si bezea

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Pregatim blatul Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie,...Citeste continuarea

Placinta cu carne si cascaval

Postat de: oanapl in Vita

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei,...Citeste continuarea

Piept de pui cu unt si parmezan

Postat de: katty in Pui

Spalam bucatile de piept, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper, paprika iute si fenicul. Le lasam la rece 15 minute. Pentru risotto, incingem uleiul intr-o cratita. Punem ceapa...Citeste continuarea

Pizza cu blat Good Food

Postat de: gurita_ta2005 in Pizza

Intr-un castron inalt, punem faina,drojdia, malaiul si sarea mare. Punem uleiul de masline, treptat punem apa si amestecam usor pana devine un aluat moale, se acopera si se da deoparte 15...Citeste continuarea

Paine pufoasa de casa

Postat de: eumimi in Piine

Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios. Lasam la...Citeste continuarea

Prajitura din foi cu miere si nuca

Postat de: Ela68 in Prajituri

Mod de preparare foi : 1. Amestecam intr-o cratita cu fund dublu oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul si laptele. Punem la foc mic si amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa. ...Citeste continuarea

Placinta Bengoasa

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai, scoatem aluatul sa se dezghete. Pregatim carnea pentru tocat, o taiem in bucati mai mici si o tocam prin sita mai mare. Pregatim legumele, curatam morcovul si il dam prin razatoarea...Citeste continuarea

Prajitura fina cu iaurt si branza...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

1. Untul se topeste intr-un vas la foc mic. 2. Iaurtul se amesteca cu branza dulce, se adauga untul topit si se omogenizeaza. 3. Ouale se bat cu un praf de sare cu zaharul si vanilia pana ce...Citeste continuarea

Pui Kiev

Postat de: RuxyRux in Pui

Pieptul de pui se spala, se taie in doua, apoi fiecare bucata se feliaza si se deschide un buzunar. Eu am avut piepti mari de pui, astfel ca am reusit sa scot 5 bucati. Untul moale se freaca cu...Citeste continuarea

Prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Topesti untul in cuptorul cu microunde, iar faina o amesteci cu cacaua pudra. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul si apa pana se albesc. Adaugi untul...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul...Citeste continuarea

Porc cu cartofi copti

Postat de: ancutsa in Porc

  Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt aproape fierti, se scurg de apa si se intind pe o tava in care am pus foaie de copt. Se...Citeste continuarea

Pavlova cu crema de lamaie

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire. Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început...Citeste continuarea

Pui grenoblez cu garnitura de...

Postat de: RuxyRux in Pui

Spanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la...Citeste continuarea

Peste macrou cu legume în cuptor

Postat de: loredanaaa in Peste

Sărati pestele inainte de a taia legumele, ca sa isi ia gustul de la sare. Tăiați legumele cubulete sau feliute. Într-un vas, puneți un pic de ulei, dupa ce ati asezat legumele...Citeste continuarea

Papara (ratota) cu carnat

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine]. Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte. Taiati...Citeste continuarea

Pancakes cu mere si alune

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Inr-un bol, se mixeaza bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul, apoi laptele. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste oua. Se adauga si scortisoara si se...Citeste continuarea

Piept de pui la tigaie

Postat de: RuxyRux in Pui

Pieptul de pui se spala, se feliaza in fasii care se scurg putin de apa. Se pune ulei in tigaie, apoi fasiile de pui si se trag la tigaie pana se albesc, se pun condimentele, busuiocul, zeama...Citeste continuarea

Prajitura Lica

Postat de: iri_love in Prajituri

Biscuiții se pun intr-o pungă și se sfărâmă cu sucitorul sau se dau prin mașina de tocat carne.  Separat, într-un vas, se pune laptele împreună cu zaharul și...Citeste continuarea

Paste de casa

Postat de: katty in Paste

Intr-un vas, puneti faina, ouale si putina sare si framantati bine.  Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca. Este de...Citeste continuarea

Papricas de pui, reteta gustoasa si...

Postat de: merisor67 in Pui

Cum se prepara Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat: Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins,...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor stropita cu...

Postat de: amradu in Porc

1. Se ia pulpa de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi,  chili  si boia iute, apoi se topeste untul in  tigaie  antiaderenta, se trage la ...Citeste continuarea

Pizza de casa cu de toate

Postat de: AdrianUdrea in Pizza

Trebuie să vă spun de la inceput ca, atat aluatul, cat si toppingul au fost pentru doua tavi mari de pizza, de 30/40 cm. Pentru aluat, amestecam oul cu un praf de sare, smantana si uleiul....Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Faina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt. Se framanta aluatul...Citeste continuarea

Pui basquaise

Postat de: oanapl in Pui

Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper,...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]