A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Strudel cu mere

Postat de: yafa in Dulciuri

Pregatim aluatul pentru strudel, amestecam faina cu sarea, galbenusurile, uleiul si apa. Framantam un aluat suplu si lasam sa se odihneasca la racoare, minim 2ore. Intindem o foaie subtire...Citeste continuarea

Salata marocana

Postat de: Sidy in Salate

Curatam una dintre cepele rosii si o taiem julien .Intr-o cratita punem doua linguri ulei de masline, il incalzim apoi sotam ceapa, amestecand din cand in cand in cratita. Orezul spalat bine in...Citeste continuarea

Spanakopita ( Placinta greceasca cu...

Postat de: Anett in Mancaruri de legume

Se marunteste spanacul fiert, ceapa, mararul, branza si telemeaua. Se pune intr-un vas, si se amesteca cu ouale batute. Se pune deoparte. Se ia o tava,  se unge cu unt si se aseaza in ea o...Citeste continuarea

Sarmale cu varza murata in oala de lut

Postat de: carla27carla in Porc

Varza murata se desface frunza cu frunza,se spala cu apa rece si se taie cotoarele.Intr-o tigaie se incinge uleiul  se adauga ceapa tocata marunt,ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa...Citeste continuarea

Supa crema de sfecla rosie

Postat de: carla27carla in Supe

Se pune apa la foc si se lasa sa dea un clocot.Zarzavatul se curata,se spala si se taie bucati mai mari si se pune in oala la fiert,se adauga ardeiul,cartofii si sfecla cuburi si ceapa .Se lasa...Citeste continuarea

Snitel vienez

Postat de: TAB1TA in Porc

Se spala carnea, se sterge prin tamponare si se portioneaza in bucati de 0,5-1 cm. Urmeaza sa le condimentam cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Se pune o folie deasupra si se bate usor cu...Citeste continuarea

Salata cu ton si fasole

Postat de: mimmi in Salate

Scurgem conserva de ton si cea de fasole. Taiem ceapa julien,iar castravetii feliute. Amestecam toate ingredientele,adaugam sare si piper dupa gust si stropim cu suc de lamaie. Pofta Buna! Citeste continuarea

Strudel cu mere si orez cu lapte

Postat de: simona72 in Prajituri

Prima oara facem orezul cu lapte, clasic, la o ceasca de orez punem trei cesti lichid, adica jumatate apa si jumatate lapte. Adaugam mirodeniile, batonul de scortisoara, anasonul si nucsoara,...Citeste continuarea

Salată italiană cu paste

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Pastele se fierb conform instucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Se scurg și se clătesc cu apă rece.  Într-un bol se amestecă măslinele, ardeiul, castravetele,...Citeste continuarea

Salata vieneza de cartofii

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se taie rondele de 1 cm si se fierb 20 de minute, stingem focul si ii mai lasam putin. Atentie sa nu se zdrobeasca . Ceapa se taie Julien si se pune peste cartofii scursi....Citeste continuarea

Supa de chimion

Postat de: danakarin in Mancaruri de post

Am incins uleiul intr-o oala potrivita, am adaugat semintele de chimion pe care le-am prajit nitel, apoi usturoiul tocat, bioaua, faina, am amestecat totul cu grija, am luat de pe foc pentru ca sa...Citeste continuarea

Salata cu pastrav afumat si fasole...

Postat de: danakarin in Salate

Am scurs fasolea de sucul din conserva si am trecut-o sub un jet de apa rece. Am pus-o intr-o salatiera. Am maruntit cu furculita pestele, l-am adaugat la fasole. Am curatat si am taiat ceapa...Citeste continuarea

Salata cu rucola si piept de pui

Postat de: danakarin in Salate

Am pregatit sosul amestecand vartos uleiul, sarea si otetul  tip Aceto Balsamico Bianco pana am obtinut o emulsie. Am spalat si am scurs bine rucola de apa folosind centrifuga pentru salata....Citeste continuarea

Supa-crema rosie

Postat de: TAB1TA in Supe

Se taie legumele cuburi si se calesc. Se adauga supa peste legume si se lasa la fiert 15 minute din momentul fierberii. Se paseaza cu blenderul legumele fierte. Se adauga laptele. Se...Citeste continuarea

Scovergi cu smantana si cascaval

Postat de: dakris in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune drojdia cu zaharul si cateva linguri de apa calduta. Se amesteca pana ce se "dizolva" drojdia. Faina  (500-600 g) se cerne si se pune intr-un bol incapator....Citeste continuarea

Salata cu somon fume, rucola, parmezan

Postat de: Irina in Salate

Spalati rucola si rosioarele si uscati-le. Fierbeti ouale de prepelita si curatati-le. Taiati parmezanul in fasii subtiri si rupeti si somonul in fasii potrivite. Amestecati toate...Citeste continuarea

Salata verde cu ou si crutoane

Postat de: Constelatialeu in Salate

Salata se spala si se lasa sa se scurga de apa,se rupe bucati potrivite,ceapa se taie mai maricica,la fel si ridichiile,se amesteca,se potriveste de sare ,se adauga ulei si otet dupa gust.Deasupra...Citeste continuarea

Spaghete Bolognese

Postat de: MotanLaOale in Spaghete

Se curata ceapa si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea si se caleste pana se albeste. Se adauga sare, piper,boia si se mai caleste putin....Citeste continuarea

Supa crema de andive

Postat de: Veronica22 in Supe

Curatam andivele de eventuale frunze vestede sau patate,le spalam bine la jet de apa. Am taiat cateva varfuri fragede de la 2-3 andive si le-am lasat deoparte.  Intr-un vas punem putin...Citeste continuarea

Sos fin de usturoi cu mustar

Postat de: gurita_ta2005 in Clasice

Intr-un mojar se pune usturoiul pisat, se adauga sare, putin ulei si se face o pasta .Se pune intr-un blender impreuna cu albusul, incet se adauga ulei putin cate putin si se mixeaza la viteza...Citeste continuarea

Sos picant pentru pizza

Postat de: gurita_ta2005 in Clasice

Se adauga cutia de rosii decojite in blender, punem putin ulei de masline, busuiocul, sare, piper, chilli si amestecam cateva secunde, pana devine o pasta. Se lasa la rece si se serveste pe pizza...Citeste continuarea

Salata de ton cu fasole boabe

Postat de: timea in Ton

Turnam tonul intr-un bol si cu o furculita zdrobim bine. Adaugam uleiul de masline, ceapa tocata marunt si zeama de lamaie si amestecam. Scurgem boabele de fasole de sucul din conserva si...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu fasole...

Postat de: cristeena20 in Supe

Pregatim sa facem o supa-crema din legume, astfel ca punem la fiert apa, adaugam morcovul, ceapa, ardeiul, dovlecelul, rosia, cartofii si bucatile de varza-taiate bucati mai mari. Adaugam sare si...Citeste continuarea

Sarmale cu varza acra si dulce

Postat de: Doinavar in Mancaruri cu carne

Se curata morcovii si cepele, apoi se toaca marunt.  Eu le-am dat prin blender. (Pastrati o jumatate de morcov.) Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul tocat, adaugati dupa...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copti

Postat de: merisor67 in Salate

Eu am avut vinetele si ardeii la congelator, asa ca am scos, am dezgetat, am scurs si am tocat impreuna cu ceapa curatata. Ardei am folosit capia si gogosar, eu asa pun la congelator,...Citeste continuarea

Sunca de casa

Postat de: Doinavar in Mezel de casa

Curatati si zdrobiti usturoiul, iar cu pasta obtinuta frecati bine suncile pe toate partile, apoi puneti-le intr-o oala mai mare si adaugati sarea grunjoasa, dedesubt si deasupra, peste tot. O...Citeste continuarea

Shaorma cu ciuperci si struguri

Postat de: ianculubita in Mancaruri de post

Ciupercile tocate le calim in ulei,dupa ce s-a evaporat apa din ele,adaugam boabele de struguri taiate in jumatati iar dupa 2-3min dam deoparte; condimentam cu 1lingura din tot amestecul de...Citeste continuarea

Salată de pui cu influenţe...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Carnea se fierbe 10 minute la foc mic, împreună cu ceapa roșie și puțină sare într-o tigaie acoperită.  Se scoate carnea și se rupe fâșii. Ceapa se aruncă. ...Citeste continuarea

Shake de rodii cu portocala si banana

Postat de: TAB1TA in Cocktail

Se desface rodia. Se mixeaza boabele de rodie la blender. Se strecoara de samburii zdrobiti. Pulpa de rodie se pune intr-un pahar. Banana si portocala se mixeaza la blender pana se obtine o...Citeste continuarea

Snitel de porc in aluat cu mustar

Postat de: ionela2682 in Mancaruri cu carne

-se transaza carnea si se bate cu ciocanul de snitele cat mai subtire -se bate oul cu mustarul,sarea si piperul ,se adauga apa minerala -adaugam faina cat sa iasa un aluat dens (aproape de...Citeste continuarea

Steluta alb/negru

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-faina ,praful de copt,sarea,zaharul,iaurutl,untul,ouale se pun intr-un bol -se mixeaza bine -se imparte compozitia in doua parti gale,in prima vom adauga cacao iar in cealalta esenta de...Citeste continuarea

Sarmalute banatene in foi de vita

Postat de: Doinavar in Mancaruri cu carne

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati putina apa sa nu se arda uleiul. Dupa cateva minute adaugati pasta de rosii si de ardei (sau...Citeste continuarea

Sushi din file de pangasius

Postat de: Doinavar in Pangasius

Taiati fileul de peste in fasiute subtiri de ~3 mm, apoi infasurati fiecare fasie in jurul unei masline sau a unei bucati de peperoni, combinat. Curatati si cepele, taiati-le in doua, apoi in...Citeste continuarea

Salata de “icre false”

Postat de: Doinavar in Aperitive / Garnituri

Se pune grisul (in ploaie) in apa clocotita, amestecand continuu cu telul in forma de para si se fierbe pana ce compozitia devine foarte consistenta (4-5 minute). Cand se racoreste, se mixeaza...Citeste continuarea

Supa de rata

Postat de: ianculubita in Rata

Scoatem tacamul de la rata,spalat bine,il punem la fiert in apa rece cu 1lingura de sare;dupa ce a iesit toata spuma la suprafata,aruncam apa,spalam tacamul si-l punem din nou la fiert cu toate...Citeste continuarea

Supă de rață

Postat de: panacris in Supe

Măruntaiele de rață se pun la fiert, în cca. 3000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină...Citeste continuarea

Scoici cu sos aromat și cus-cus

Postat de: panacris in Fructe de mare

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și țelina tocată mărunt, lăsându-se cca. 2 minute la dinstiut, apoi se adaugă scoicșe și vinul,...Citeste continuarea

Supa de dovleac cu legume, in dovleac

Postat de: Doinavar in Supe

Taiati dovleacul in cateva felii mai grosute (pastrati capatul rotund pentru a face din el un castronel) si curatati-le de coaja. Scobiti toate feliile de partea cu seminte, apoi tocati-le...Citeste continuarea

Salată de sparanghel cu jambon

Postat de: panacris in Salate

Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8  minute. Sparanghelul se taie mărunt. Se asezonează de sare, piper și zeamă de lămâie. Ouăle...Citeste continuarea

Salată de sparanghel cu ouă de...

Postat de: panacris in Salate

Se fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8  minute. Sparanghelul se scurge de apă,apoi se taie mărunt. Ouăle se trec sub un jet de apă rece, apoi se...Citeste continuarea

Sufleu de conopida

Postat de: simona72 in Mancaruri de legume

O tava de yena o ungem  cu unt si o tapetam cu pesmet pe fundul si pe marginile vasului. Conopida o rupem buchetele, o spalam si o fierbem in apa cu sare. O strecuram de apa si o lasam sa se...Citeste continuarea

Supa-crema de morcovi

Postat de: TAB1TA in Supe

Se taie legumele cubulete si se calesc in unt. Se adauga supa peste ele si se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se paseaza legumele cu ajutorul unui blender sau al unui tel. Se adauga cca...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de: antici_gabytza in Supe

Carnea o spalam si o punem la fiert in apa cu sare. Luam spuma cate ori este nevoie, dupa care adaugam un morcov si restul legumelor curatate si spalate. Lasam sa fiarba legumele si carnea dupa...Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu maioneza -...

Postat de: simona72 in Salate

Curatam ciupercile, le spalam si le fierbem in apa. Cind sunt gata de fiert le lasam sa se raceasca, le stoarcem in maini cit putem de bine pt a scoate surplusul de apa din ele, le dam prin masina...Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste

Postat de: ralu_ca in Supe

Intr-o oala se pun la fiert maruntaiele de pui (eu am avut un pui de tara, NU batran) Dupa ce a dat in clocot si sunt aproape fierte se adauga si cei 2 morcovi si ceapa, delikat, o mana de...Citeste continuarea

Supa de varza cu ciolan afumat (2)

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Intr-o oala punem ciolanul afumat la fiert in apa cu sare, adaugam si pastarnacul intreg. Morcovul il dam pe razatoarea mare impreuna cu telina si ceapa. Se pun la calit in ulei de masline, cu...Citeste continuarea

Sufleu de ciocolata

Postat de: simona72 in Prajituri

3 forme de sufleu se ung cu unt, se pune cite o lingurita de zahar fin in fiecare forma si se tapeteaza forma cu zaharul. Se pun la frigider pina terminam compozitia. Ciocolata se topeste pe...Citeste continuarea

Supa de praz cu iaurt

Postat de: Ina in Supe

Legumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se...Citeste continuarea

Sos-crema de cascaval

Postat de: Doinavar in Pt. paste

Am preparat sosul pentru a-l servi cu cartofi fierti in coaja. Poate fi servit cu legume, salate, lasagna, macaroane, taitei, etc. Puneti uleiul intro craticioara, presarati baza pentru...Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Fructele le-am curatat si taiat bucati potrivite. Le-am amestecat usor fara a le rupe, am adaugat whisky-ul si am lasat la frigider cateva ore. Am pus fructele in cupe, am ornat cu frisca si .....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]