Strudel cu mere
Postat de: yafa in DulciuriPregatim aluatul pentru strudel, amestecam faina cu sarea, galbenusurile, uleiul si apa. Framantam un aluat suplu si lasam sa se odihneasca la racoare, minim 2ore. Intindem o foaie subtire...Citeste continuarea
Salata marocana
Postat de: Sidy in SalateCuratam una dintre cepele rosii si o taiem julien .Intr-o cratita punem doua linguri ulei de masline, il incalzim apoi sotam ceapa, amestecand din cand in cand in cratita. Orezul spalat bine in...Citeste continuarea
Spanakopita ( Placinta greceasca cu...
Postat de: Anett in Mancaruri de legumeSe marunteste spanacul fiert, ceapa, mararul, branza si telemeaua. Se pune intr-un vas, si se amesteca cu ouale batute. Se pune deoparte. Se ia o tava, se unge cu unt si se aseaza in ea o...Citeste continuarea
Sarmale cu varza murata in oala de lut
Postat de: carla27carla in PorcVarza murata se desface frunza cu frunza,se spala cu apa rece si se taie cotoarele.Intr-o tigaie se incinge uleiul se adauga ceapa tocata marunt,ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa...Citeste continuarea
Supa crema de sfecla rosie
Postat de: carla27carla in SupeSe pune apa la foc si se lasa sa dea un clocot.Zarzavatul se curata,se spala si se taie bucati mai mari si se pune in oala la fiert,se adauga ardeiul,cartofii si sfecla cuburi si ceapa .Se lasa...Citeste continuarea
Snitel vienez
Postat de: TAB1TA in PorcSe spala carnea, se sterge prin tamponare si se portioneaza in bucati de 0,5-1 cm. Urmeaza sa le condimentam cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Se pune o folie deasupra si se bate usor cu...Citeste continuarea
Salata cu ton si fasole
Postat de: mimmi in SalateScurgem conserva de ton si cea de fasole. Taiem ceapa julien,iar castravetii feliute. Amestecam toate ingredientele,adaugam sare si piper dupa gust si stropim cu suc de lamaie. Pofta Buna! Citeste continuarea
Strudel cu mere si orez cu lapte
Postat de: simona72 in PrajituriPrima oara facem orezul cu lapte, clasic, la o ceasca de orez punem trei cesti lichid, adica jumatate apa si jumatate lapte. Adaugam mirodeniile, batonul de scortisoara, anasonul si nucsoara,...Citeste continuarea
Salată italiană cu paste
Postat de: Satisfyyourcravings in SalatePastele se fierb conform instucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Se scurg și se clătesc cu apă rece. Într-un bol se amestecă măslinele, ardeiul, castravetele,...Citeste continuarea
Salata vieneza de cartofii
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se taie rondele de 1 cm si se fierb 20 de minute, stingem focul si ii mai lasam putin. Atentie sa nu se zdrobeasca . Ceapa se taie Julien si se pune peste cartofii scursi....Citeste continuarea
Supa de chimion
Postat de: danakarin in Mancaruri de postAm incins uleiul intr-o oala potrivita, am adaugat semintele de chimion pe care le-am prajit nitel, apoi usturoiul tocat, bioaua, faina, am amestecat totul cu grija, am luat de pe foc pentru ca sa...Citeste continuarea
Salata cu pastrav afumat si fasole...
Postat de: danakarin in SalateAm scurs fasolea de sucul din conserva si am trecut-o sub un jet de apa rece. Am pus-o intr-o salatiera. Am maruntit cu furculita pestele, l-am adaugat la fasole. Am curatat si am taiat ceapa...Citeste continuarea
Salata cu rucola si piept de pui
Postat de: danakarin in SalateAm pregatit sosul amestecand vartos uleiul, sarea si otetul tip Aceto Balsamico Bianco pana am obtinut o emulsie. Am spalat si am scurs bine rucola de apa folosind centrifuga pentru salata....Citeste continuarea
Supa-crema rosie
Postat de: TAB1TA in SupeSe taie legumele cuburi si se calesc. Se adauga supa peste legume si se lasa la fiert 15 minute din momentul fierberii. Se paseaza cu blenderul legumele fierte. Se adauga laptele. Se...Citeste continuarea
Scovergi cu smantana si cascaval
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pune drojdia cu zaharul si cateva linguri de apa calduta. Se amesteca pana ce se "dizolva" drojdia. Faina (500-600 g) se cerne si se pune intr-un bol incapator....Citeste continuarea
Salata cu somon fume, rucola, parmezan
Postat de: Irina in SalateSpalati rucola si rosioarele si uscati-le. Fierbeti ouale de prepelita si curatati-le. Taiati parmezanul in fasii subtiri si rupeti si somonul in fasii potrivite. Amestecati toate...Citeste continuarea
Salata verde cu ou si crutoane
Postat de: Constelatialeu in SalateSalata se spala si se lasa sa se scurga de apa,se rupe bucati potrivite,ceapa se taie mai maricica,la fel si ridichiile,se amesteca,se potriveste de sare ,se adauga ulei si otet dupa gust.Deasupra...Citeste continuarea
Spaghete Bolognese
Postat de: MotanLaOale in SpagheteSe curata ceapa si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea si se caleste pana se albeste. Se adauga sare, piper,boia si se mai caleste putin....Citeste continuarea
Supa crema de andive
Postat de: Veronica22 in SupeCuratam andivele de eventuale frunze vestede sau patate,le spalam bine la jet de apa. Am taiat cateva varfuri fragede de la 2-3 andive si le-am lasat deoparte. Intr-un vas punem putin...Citeste continuarea
Sos fin de usturoi cu mustar
Postat de: gurita_ta2005 in ClasiceIntr-un mojar se pune usturoiul pisat, se adauga sare, putin ulei si se face o pasta .Se pune intr-un blender impreuna cu albusul, incet se adauga ulei putin cate putin si se mixeaza la viteza...Citeste continuarea
Sos picant pentru pizza
Postat de: gurita_ta2005 in ClasiceSe adauga cutia de rosii decojite in blender, punem putin ulei de masline, busuiocul, sare, piper, chilli si amestecam cateva secunde, pana devine o pasta. Se lasa la rece si se serveste pe pizza...Citeste continuarea
Salata de ton cu fasole boabe
Postat de: timea in TonTurnam tonul intr-un bol si cu o furculita zdrobim bine. Adaugam uleiul de masline, ceapa tocata marunt si zeama de lamaie si amestecam. Scurgem boabele de fasole de sucul din conserva si...Citeste continuarea
Supa crema de legume cu fasole...
Postat de: cristeena20 in SupePregatim sa facem o supa-crema din legume, astfel ca punem la fiert apa, adaugam morcovul, ceapa, ardeiul, dovlecelul, rosia, cartofii si bucatile de varza-taiate bucati mai mari. Adaugam sare si...Citeste continuarea
Sarmale cu varza acra si dulce
Postat de: Doinavar in Mancaruri cu carneSe curata morcovii si cepele, apoi se toaca marunt. Eu le-am dat prin blender. (Pastrati o jumatate de morcov.) Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul tocat, adaugati dupa...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copti
Postat de: merisor67 in SalateEu am avut vinetele si ardeii la congelator, asa ca am scos, am dezgetat, am scurs si am tocat impreuna cu ceapa curatata. Ardei am folosit capia si gogosar, eu asa pun la congelator,...Citeste continuarea
Sunca de casa
Postat de: Doinavar in Mezel de casaCuratati si zdrobiti usturoiul, iar cu pasta obtinuta frecati bine suncile pe toate partile, apoi puneti-le intr-o oala mai mare si adaugati sarea grunjoasa, dedesubt si deasupra, peste tot. O...Citeste continuarea
Shaorma cu ciuperci si struguri
Postat de: ianculubita in Mancaruri de postCiupercile tocate le calim in ulei,dupa ce s-a evaporat apa din ele,adaugam boabele de struguri taiate in jumatati iar dupa 2-3min dam deoparte; condimentam cu 1lingura din tot amestecul de...Citeste continuarea
Salată de pui cu influenţe...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiCarnea se fierbe 10 minute la foc mic, împreună cu ceapa roșie și puțină sare într-o tigaie acoperită. Se scoate carnea și se rupe fâșii. Ceapa se aruncă. ...Citeste continuarea
Shake de rodii cu portocala si banana
Postat de: TAB1TA in CocktailSe desface rodia. Se mixeaza boabele de rodie la blender. Se strecoara de samburii zdrobiti. Pulpa de rodie se pune intr-un pahar. Banana si portocala se mixeaza la blender pana se obtine o...Citeste continuarea
Snitel de porc in aluat cu mustar
Postat de: ionela2682 in Mancaruri cu carne-se transaza carnea si se bate cu ciocanul de snitele cat mai subtire -se bate oul cu mustarul,sarea si piperul ,se adauga apa minerala -adaugam faina cat sa iasa un aluat dens (aproape de...Citeste continuarea
Steluta alb/negru
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-faina ,praful de copt,sarea,zaharul,iaurutl,untul,ouale se pun intr-un bol -se mixeaza bine -se imparte compozitia in doua parti gale,in prima vom adauga cacao iar in cealalta esenta de...Citeste continuarea
Sarmalute banatene in foi de vita
Postat de: Doinavar in Mancaruri cu carneTocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati putina apa sa nu se arda uleiul. Dupa cateva minute adaugati pasta de rosii si de ardei (sau...Citeste continuarea
Sushi din file de pangasius
Postat de: Doinavar in PangasiusTaiati fileul de peste in fasiute subtiri de ~3 mm, apoi infasurati fiecare fasie in jurul unei masline sau a unei bucati de peperoni, combinat. Curatati si cepele, taiati-le in doua, apoi in...Citeste continuarea
Salata de “icre false”
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriSe pune grisul (in ploaie) in apa clocotita, amestecand continuu cu telul in forma de para si se fierbe pana ce compozitia devine foarte consistenta (4-5 minute). Cand se racoreste, se mixeaza...Citeste continuarea
Supa de rata
Postat de: ianculubita in RataScoatem tacamul de la rata,spalat bine,il punem la fiert in apa rece cu 1lingura de sare;dupa ce a iesit toata spuma la suprafata,aruncam apa,spalam tacamul si-l punem din nou la fiert cu toate...Citeste continuarea
Supă de rață
Postat de: panacris in SupeMăruntaiele de rață se pun la fiert, în cca. 3000 ml de apă rece, împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină...Citeste continuarea
Scoici cu sos aromat și cus-cus
Postat de: panacris in Fructe de mareÎntr-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins, apoi se adaugă ceapa și țelina tocată mărunt, lăsându-se cca. 2 minute la dinstiut, apoi se adaugă scoicșe și vinul,...Citeste continuarea
Supa de dovleac cu legume, in dovleac
Postat de: Doinavar in SupeTaiati dovleacul in cateva felii mai grosute (pastrati capatul rotund pentru a face din el un castronel) si curatati-le de coaja. Scobiti toate feliile de partea cu seminte, apoi tocati-le...Citeste continuarea
Salată de sparanghel cu jambon
Postat de: panacris in SalateSe fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8 minute. Sparanghelul se taie mărunt. Se asezonează de sare, piper și zeamă de lămâie. Ouăle...Citeste continuarea
Salată de sparanghel cu ouă de...
Postat de: panacris in SalateSe fierb ouăle de prepeliță în apă cu puțină sare, cca. 8 minute. Sparanghelul se scurge de apă,apoi se taie mărunt. Ouăle se trec sub un jet de apă rece, apoi se...Citeste continuarea
Sufleu de conopida
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumeO tava de yena o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet pe fundul si pe marginile vasului. Conopida o rupem buchetele, o spalam si o fierbem in apa cu sare. O strecuram de apa si o lasam sa se...Citeste continuarea
Supa-crema de morcovi
Postat de: TAB1TA in SupeSe taie legumele cubulete si se calesc in unt. Se adauga supa peste ele si se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se paseaza legumele cu ajutorul unui blender sau al unui tel. Se adauga cca...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste
Postat de: antici_gabytza in SupeCarnea o spalam si o punem la fiert in apa cu sare. Luam spuma cate ori este nevoie, dupa care adaugam un morcov si restul legumelor curatate si spalate. Lasam sa fiarba legumele si carnea dupa...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu maioneza -...
Postat de: simona72 in SalateCuratam ciupercile, le spalam si le fierbem in apa. Cind sunt gata de fiert le lasam sa se raceasca, le stoarcem in maini cit putem de bine pt a scoate surplusul de apa din ele, le dam prin masina...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste
Postat de: ralu_ca in SupeIntr-o oala se pun la fiert maruntaiele de pui (eu am avut un pui de tara, NU batran) Dupa ce a dat in clocot si sunt aproape fierte se adauga si cei 2 morcovi si ceapa, delikat, o mana de...Citeste continuarea
Supa de varza cu ciolan afumat (2)
Postat de: gurita_ta2005 in SupeIntr-o oala punem ciolanul afumat la fiert in apa cu sare, adaugam si pastarnacul intreg. Morcovul il dam pe razatoarea mare impreuna cu telina si ceapa. Se pun la calit in ulei de masline, cu...Citeste continuarea
Sufleu de ciocolata
Postat de: simona72 in Prajituri3 forme de sufleu se ung cu unt, se pune cite o lingurita de zahar fin in fiecare forma si se tapeteaza forma cu zaharul. Se pun la frigider pina terminam compozitia. Ciocolata se topeste pe...Citeste continuarea
Supa de praz cu iaurt
Postat de: Ina in SupeLegumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se...Citeste continuarea
Sos-crema de cascaval
Postat de: Doinavar in Pt. pasteAm preparat sosul pentru a-l servi cu cartofi fierti in coaja. Poate fi servit cu legume, salate, lasagna, macaroane, taitei, etc. Puneti uleiul intro craticioara, presarati baza pentru...Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriFructele le-am curatat si taiat bucati potrivite. Le-am amestecat usor fara a le rupe, am adaugat whisky-ul si am lasat la frigider cateva ore. Am pus fructele in cupe, am ornat cu frisca si .....Citeste continuarea