A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert cheesecake Kinder Bueno

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am macinat biscuitii, i-am amestecat cu cacaua si apoi cu untul topit. Am asezat aceasta compozitie intr-o forma rotunda cu peretii detasabili. Am presat usor compozitia de biscuiti si am introdus...Citeste continuarea

Reteta gustoasa de ficat de curcan,...

Postat de: RODIMUR in Curcan

Cum se prepara Reteta gustoasa de ficat de curcan, cu ceapa si rosii, la tigaie Se curăță, se spală și se taie ceapa mărunt, iar roșia se spală, se curăță de coajă și de semințe,...Citeste continuarea

Varza dulce cu rosii proaspete

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de post

Se ia varza si se indeparteaza primele frunze, se spala printr-un jet de apa si se trece la tocat fideluta ( cat de fin puteti voi), dupa care o frecam cu sare si piper si o lasam sa se odihneasca...Citeste continuarea

Salata de dovlecei

Postat de: Ina in Salate

Am spălat dovleceii și i-am decojit. I-am portionat in cubulețe si i-am pus la fiert in apa cu sare. Nu fierbem dovleceii prea mult, ii lasam usor crocanți.  Cu o paleta am mutat...Citeste continuarea

Orez cu pipote si legume, la...

Postat de: Ina in Multicooking

Spalam pipotele si le curatam de impuritati. Desfacem conserva de ciuperci, aruncam lichidul din cutie si clatim ciupercile in apa rece.  Spalam legumele si le curatam: indepartam...Citeste continuarea

Bulion de rosii cu ardei capia copt

Postat de: Ina in Bulion

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Ardeiul copt l-am trecut prin masina...Citeste continuarea

Bulion de rosii cu telina

Postat de: Ina in Bulion

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji. Intr-o oala incapatoare am pus sucul...Citeste continuarea

Dulceata de castraveti cu menta si...

Postat de: panacris in Conserve

Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu piersici

Postat de: panacris in Dulciuri

Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari. Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la...Citeste continuarea

Legume cu iaurt si sos picant

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Dovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora.  Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu...Citeste continuarea

Tocanita de fasole cu peste si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Dovlecelul se taie cuburi, ceapa se toaca si usturoiul se taie felii. Rosiile se taie in bucati mari, ierburile se toaca fin, iar pestele se taie in bucati de marime potrivita.  Se...Citeste continuarea

Risotto vegetarian cu ciuperci...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii.  Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar...Citeste continuarea

Dulceata din ardei iuti

Postat de: panacris in Conserve

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior. Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu zmeura

Postat de: panacris in Dulciuri

Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbenusurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se...Citeste continuarea

Desert tort Leone 22

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Am tapetat o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de caise

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Maruntim biscuiti foarte fin. Topim untul. Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune...Citeste continuarea

Compot de dovlecei

Postat de: Ina in Sirop / Compot

Curatam dovleacul de coaja si-l portionam in cuburi potrivit de mari. Daca este batran, indepartam partea moale cu seminte. Punem imediat cubuletele de dovlecel intr-un vas incapator in care am...Citeste continuarea

Tocanita cu inimi si pipote de pui

Postat de: Bunica in Pui

Spala inimile si pipotele si pune-le la scurs. Ceapa curatata, spalata se taie solzisori. Pune la incins uleiul. Cand uleiul este incins adauga ceapa. Caleste pana devine translucida....Citeste continuarea

Vita brezata la slow cooker...

Postat de: gaby_d in Slow Cooker

Pregateste o tigaie antiaderenta, incapatoare. Incinge 3 linguri de ulei. Pune bucatile de vita. Rumeneste-le pe fiecare parte cate 4-5 minute. Adaauga legumele si mai caleste inca 5-7...Citeste continuarea

Tort de morcov la slow cooker...

Postat de: gaby_d in Slow Cooker

Mod de preparare Tort de morcov la  Crock Pot Slow Cooker Pregateste ingredientele. Morcovul spala-l, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici. Scurge ananasul din conserva...Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema si piersici

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blat : Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort  cu baza detasabila.Se unge cu ulei  (hartia de copt) si se preseaza cu lingura,...Citeste continuarea

Macrou cu legume la cuptor

Postat de: Bunica in Peste

Curata si spala legumele. Morcovul se taie rondele. Ardeiul taiat cubulete. Ciupercile taiate felii. Pestele se spala, eviscereaza si se taie capul. Lamaia se taie rondele. Se ia...Citeste continuarea

Desert briose cu mere si scortisoara

Postat de: alinutza2018 in Dulciuri

Merele se curata si se taie cubulete.  Cuptorul se incinge la 180 grade C si tava de briose se tapeteaza cu hartiute pentru briose. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina,...Citeste continuarea

Gem de afine cu indulcitor

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală delicat afinele. Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp. A...Citeste continuarea

Desert inghetata cu zmeura si cacao

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Înghețata: Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon, un praf de sare, îndulcitorul până se albesc ușor. Se...Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vitel la...

Postat de: mitinita in Slow Cooker

Ceapa si morcovii se curata si se dau pe razatoare. Orezul se spala. Patrunjelul si mararul se spala si se taie marunt. Carnea de vitel se da prin masina de tocat. Intr-un bol se pun...Citeste continuarea

Aripioare de pui la Crock Pot Slow...

Postat de: mitinita in Slow Cooker

Aripioarele de pui se curata, se spala si se sterg cu prosoape de bucatarie absorbante. Se amesteca impreuna cu ketchup-ul, uleiul, boiaua dulce, paprika afumata, usturoiul pudra, sarea si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu unt de arahide...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Spalati visinele, indepartati samburii. Le puneti intr-o sita, sa se mai scurga din suc. Intr-un bol mixati ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se maresc in volum. Adaugati untul de...Citeste continuarea

Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu aroma de menta

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam pe rand cate un ou si mixam pana incorporam cele 4 oua. Adaugam esenta de vanilie si de menta, mixam, dupa care incorporam cacaua si faina...Citeste continuarea

Desert tort inimioara, din...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se pregătește ciocolata, care se mărunțește. Gălbenușurile se mixează cu zahărul tos, vanilia și laptele, după care compoziția se dă la bain-marie, la foc...Citeste continuarea

Desert galuste cu caise si miez de...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Cartofii curatati, spalati, se taie in cuburi se pun la fiert cu un pic de sare. Spalam caisele si le scoatem samburii( atentie nu se rup in doua caisele ), adaugam peste ele 3 linguri de zahar...Citeste continuarea

Friptura marinata la cuptor

Postat de: Zamfira in Pui

Se amestecă cel două tipuri de ingrediente, uscate și lichide, se masează foarte bine bucățile de pui. Se lasă puiul la frigider pentru 8 ore. Așezăm bucățile de pui pe o tavă...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Spălăm burta și rasolul cu apă rece, apoi le punem la fiert. Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată. Lăsăm să fiarbă la foc mic 30 de minute(burta este...Citeste continuarea

Desert prajitura Trio cu zmeura

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Sosul de zmeură: se fierb pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi se pasează cu blenderul...Citeste continuarea

Desert chec pufos cu model

Postat de: Zamfira in Prajituri

Batem albușurile cu un praf de sare, după ce spuma este de o consistență mai tare adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat, trebuie să obținem o bezea fermă. Omogenizăm foarte...Citeste continuarea

Gulas de vita cu cartofi

Postat de: lucy2002 in Vita

Ceapa curatata si spalata o tocam marunt si o punem la calit in ulei (inmuiat); peste ceapa adaugam adeiul tocat marunt dupa ce a fost spalat si i s-a indepartat cotorul si semintele. Carnea...Citeste continuarea

Somon cu spanac si rosii cherry in...

Postat de: Bucataras in Somon

Pune fileurile de somon in ulei incins intr-o tigaie si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti, cateva minute. In functie de cat sunt de groase, ajusteaza timpul in plus sau in minus. ...Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...Citeste continuarea

Desert briose cu morcovi si nuci

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de...Citeste continuarea

Zmeurata

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Zmeura se spală cu grijă, să nu se strivească și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Într-un recipient curat, uscat și încăpător, se pun...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu chiftelute de...

Postat de: trifadalia in Somon

 Somonul se toaca prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu restul de ingrediente, se formeaza bilutele, apoi se pun pe o hartie de copt la cuptor la 180 de grade C, pana se rumenesc,...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu cotlet de porc...

Postat de: trifadalia in Porc

Cotletul de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se pune sare, piper si usturoi ( 1 catel), se lasa sa stea asa 2-3 ore. Spata de porc se toaca si se condimenteaza...Citeste continuarea

Friganele americane

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se taie în două fiecare felie de pâine toast. Ouăle se mixează cu zahărul brun, esența de vanilie și laptele cald. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și...Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Piine

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se lasă să se răcească bine, după care se decojesc și se pasează, sau se dau pe răzătoarea mică. Se frământă bine cartofii...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze rosii

Postat de: Ina in Dulceata / Gem

Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute. Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna...Citeste continuarea

Lichior de nuci verzi

Postat de: Ina in Bauturi

Nucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga.  Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas. Turnam...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, acrita cu moare...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina), se spală, se taie rondele și se pun la fiert, la foc iute, cu 3 litri de apă. Când se ridică spuma deasupra, se culege...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]