Ciorba de cartofi
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postPunem apa la fiert. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt. Morcovul si pastarnacul le tăiem cubulete. Cartofii ii tăiem cuburi mai mari. Punem legumele la fiert, in...Citeste continuarea
Chiftelute din carne cu ceapa verde...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcFierbem cartofii. Amestecam carnea cu ouale, firele de ceapa verde tocate, mirodeniile, cartofii zdrobiti si cascavalul ras. Am folosit de la ceapa numai partea verde. Formam bilute si le...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu cascaval
Postat de: Cristina82 in Mancaruri de legumePentru inceput spalam foarte bine cartofii, nu ii decojim, cate un cartof il punem intre 2 linguri de lemn, apoi taiem felii cat sa ramana netaiat la fundul cartofului si sa nu se desprinda...Citeste continuarea
Colacei de post cu fulgi de cartofi
Postat de: Valclaudia in PiineIntr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: CristinaTudor67 in CiorbeSe spala fasolea, se oparește in 2 ape, se lasă sa fiarbă 50 minute, se adauga ceapa, ardeiul si morcovul. Între timp se caleste ceapa cu bulionul si se adauga in ciorbița . Se...Citeste continuarea
Canellonni din carne de pui
Postat de: momo121 in CannelloniIntr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, iar cand s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate marunt, amestecam usor cateva minute, dupa care punem si pieptul de pui tocat, (eu l-am...Citeste continuarea
Cocktail Vis de primavara
Postat de: Veronica22 in CocktailIn fiecare pahar vom pune cuburile de gheata peste care turnam romul, sucul de lamaie, siropul de menta si completam cu sampanie. Decoram cu frunzulite de menta. Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: CristinaTudor67 in PorcSe toaca carnea, se adaugă usturoiul pisat, condimentele si se amesteca bine pana ce se omogenizează compoziția. Se introduce compoziția pe intestine cu ajutorul mașinii de tocat, se...Citeste continuarea
Chiftele cu spanac si naut
Postat de: sufletista in Mancaruri de postScurgem nautul de zeama, il trecem pe sub un jet de apa rece. Il pisam cu blenderul, adaugam spanacul tocat (eu am avut de la congelator), patrunjelul tocat, usturoiul pisat, ceapa data prin...Citeste continuarea
Ciolan de porc afumat cu cartofi,...
Postat de: autodiag in PorcSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele. Intr-o tava se pun cartofii si...Citeste continuarea
Cod a la grec
Postat de: elucubratiiculinare in PesteBucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Se pregateste si sosul a la...Citeste continuarea
Chefal cu usturoi si rozmarin
Postat de: elucubratiiculinare in PestePestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala in cateva ape, dupa care se usuca. Se umplu pestii cu usturoi tocat marunt si rozmarin. Se ung pestii cu ulei de masline. Se...Citeste continuarea
Ciupercute la cuptor
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe unge tava cu ulei. Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt. Se taie in rondele mici carnatul si pe...Citeste continuarea
Chifle super pufoase
Postat de: diaconta in PiineIn apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina. Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati afumati
Postat de: eumimi in PorcCuratam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu ciolan afumat
Postat de: RODIMUR in CiorbeCiolanul se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Între timp, se curăță legumele, se spală și se...Citeste continuarea
Conopida cu broccoli si rosii cherry
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDesfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu...Citeste continuarea
Chifle umplute cu masline si parmezan
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea,...Citeste continuarea
Chiftele din carne de pui
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiCeapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Ceapa, usturoiul si painea...Citeste continuarea
Ciorba din sira de porc cu zeama de...
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai punem oasele de porc la fiert pentru 30 de minute. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam ceapa tocata marunt, impreuna cu telina tocata cuburi si morcovul tocat rondele....Citeste continuarea
Ciorba de oase cu zeama de varza
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeSe spala oasele de porc, in caz ca sunt mari se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand clocoteste, se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc mic ~ 1 ora. Se strecoara supa...Citeste continuarea
Ciorba cu fasole fideluta galbena
Postat de: Constelatialeu in CiorbePentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici. Am...Citeste continuarea
Chefal pe pat de lamaie
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea
Ciulama cu piept de pui
Postat de: UrsanMihaela in PuiSe spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite. Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele. Se taie usturoiul in feliute subtiri. Se pune...Citeste continuarea
Cartofi cu chiftelute la cuptor
Postat de: eumimi in PorcMai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat. Cartofii ii feliem rondele cat mai...Citeste continuarea
Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în...Citeste continuarea
Ciorba de linte cu spanac
Postat de: katty in CiorbeIn uleiul incins punem morcovul taiat cubulete si ceapa tocata fin. Amestecam ocazional si le lasam pana incep a se inmoaie. Stingem cu apa si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam pasta de ardei,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata, cu carnat...
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, în 2-3 litri de apă rece, cu o seară înainte. Dacă nu ați procedat așa, puneți fasolea aleasă și spălată...Citeste continuarea
Ciorba cu dovlecel si galuscute
Postat de: mihaelar63 in CiorbePentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului....Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu boia si oregano
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in sferturi. Ii punem intr-o oala la fiert in apa cu o lingurita de sare pentru 7-8 minute. Scurgem apa si punem cartofii intr-un singur strat in...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de smantana...
Postat de: RODIMUR in PorcCum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeSe spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari....Citeste continuarea
Chiftele cu ceapa marinata si maioneza
Postat de: UrsanMihaela in PorcMod de preparare chiftele Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde. Aceste chiftele se...Citeste continuarea
Cea mai buna reteta de musaca de...
Postat de: RODIMUR in PorcPreparare Cea mai buna reteta de musaca de cartofi felii si carne de porc Carnea se spală, se scurge bine de apă, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă. Cartofii se...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu varza
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea de porc se pune la fiert in apa cu sare si se lasa pana da un clocot bun [ 15 minute ]. Scurgeti carnea de zeama. Curatati si spalati legumele. Tocati marunt...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Geanina87 in Mancaruri de legumeAm spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja. Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari). Intre timp am maruntit sunca si ceapa. Dupa ce au...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele se curăță, se spală, se taie în formele dorite și se pun la fiert în apă suficientă, la foc iute. Se îndepărtează spuma care se formează. Între...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu dovlecel
Postat de: eumimi in CiorbePunem ceapa tocata marunt la calit impreuna cu morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica si le lasam 8-10 min. Adaugam carne ataiata cuburi si mai lasam cateva minute sa se patrunda...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDovleceii curățati, trecuți prin răzătoare și presărați cu sare îi lași 10 minute într-o strecurătoare, apoi îi storci bine de apă. Adaugi morcovul dat pe răzătoare...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: autodiag in PorcCeapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Se pun ceapa, usturoiul si...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde si spanac
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSpalati si curatati legumele. Spalati verdeturile. Taiati marunt ceapa. Cartofii se taie cuburi. Morcovii se taie jumatati/sferturi de rondele. Caliti usor ceapa si...Citeste continuarea
Crap ardelenesc
Postat de: AlexTeacher in Crap / CarasTaie cartofii felii groase de 5 mm; Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai; Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt; Amesteca apoi sarea,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: eumimi in CiorbeTaiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti la cuptor
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePunem cartofii la fiert în coajă. Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă...Citeste continuarea
Chiftele in sos de maioneza cu...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneTrebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare. Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi,...Citeste continuarea
Crema de branza cu hering afumat si...
Postat de: merisor67 in SalatePunem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are. Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie. Scurgem fileul de...Citeste continuarea
Crema de somon
Postat de: amalia01 in SomonSomonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si o adaugi in crema, apoi condimentezi cu piperul alb. Umpli...Citeste continuarea
Coaste gatite lent in bere
Postat de: panacris in PorcCoastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore. După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg...Citeste continuarea
Ciorba cu oase de porc si zeama de...
Postat de: Ina in CiorbeAm spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata. Am curatat legumele, le-am spalat si...Citeste continuarea