publicat la 21.10.2016
publicat la 18.10.2015
publicat la 18.10.2015
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftele de dovlecei cu parmezan
Dovleceii ii spalam si ii dam pe razatoarea cu gauri mari, apoi ii amestecam cu putina sare ca sa lase apa si ii stoarcem. Intr-un bol batem ouale si adaugam dovleceii, apoi restul ingredientelor. Faina punem cat sa obtinem o compozitie nu prea moale. Cu lingura luam din compozitie si...
Garnitura cartofi Hasselback
Spalam cartofii si ii curatam de coaja (daca sunt cartofi noi nu este nevoie), apoi ii taiem feliute, dar nu pana jos, iar ca sa obtinem rezultatul dorit punem cartofii intre 2 linguri, apoi taiem, astfel cutitul se opreste la timp. Punem in fiecare crestatura putina margarina si presaram apoi...
Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval
Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manevrat. Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 gr fiecare) si le rotunjim. Intindem fiecare biluta de...
Conopida pane
Rupem buchetele de conopida,le spalam si pe cele prea mari le taiem in 2. Punem pe foc o oala cu apa sarata si cand da in fiert punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 5-7 minute(cat sa inmoaie putin),apoi le scurgem si le lasam sa se raceasca. Intre timp pregati aluatul:...
Mozzarella pane.
Punem mozzarella sa se scurga 1-2 ore,apoi taiem felii cat degetul(daca sunt mozzarelle rotunde de 100 gr taiati-le in 2). Intr-o farfurie adanca batem ouale cu sare si piper dupa gust,iar la sfarsit adaugam parmezanul ras. Faina si pesmetul le punem in 2 farfurii separate. Luam cate o...
Crochete de pui si cartofi cu cascaval
Fierbem cartofii cu tot cu coaja,apoi ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Carnea de pui o tocam marunt si o punem intr-un vas cu cartofii rasi,parmezanul ras,2 galbenusuri si sare si piper dupa gust. Amestecam totul si lasam la rece 10-15 minute. Intre timp pregatim...
Mamaliguta cu branza (ca la bunica).
Am pus doar ingredientele fara cantitati,deorece eu am pus totul la ochi si dupa plac,asa cum facea bunica :D. Taiem slanina cubulete si carnatul feliute,apoi le punem intr-o tigaie sa se prajeasca. Intr-un tuci punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem malai in ploaie...
Tartine cu somon si crema de branza
Prajim feliile de paine si cand s-au racit le taiem pe jumatate(sau le puteti tai in 4). Branza o punem intr-un castronel si o mixam putin cu putin piper.Castravetele il taiem feliute. Ungem fiecare felie cu branza,punem deasupra o felie de castravete,apoi punem somon. Asezam tartinele...
Spirale cu parmezan si susan.
Batem oul cu putina sare si 1 lingura de lapte. Desfacem foaia de aluat si o ungem cu ou batut,apoi pe 1/2 din foaie presaram parmezan ras si inchidem ca pe o carte cu cealalta 1/2. Presaram putina faina si intindem putin cu sucitorul,apoi taiem fasii pe care le rulam dand forma unei...
Placinta cu spanac si stevie.
Tocam cepele,taiem bacon-ul fasiute si le punem impreuna intr-o tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca putin.Intre timp spalam spanacul si stevia si le rupem in 2. Cand bacon-ul si ceapa s-au colorat putin stingem cu putin vin alb,lasam sa se evapore apoi punem spanacul si stevia in...
Mozzarella in caleasca
Taiem mozzarlla felii de 1 cm si le asezam pe 4 felii de paine(fara a elimina coaja),dupa care acoperim cu celelalte 4 felii de paine,presam putin si taiem sandwich-urile pe diagonala,obtinand astfel 8 triunghiuri. Batem ouale cu laptele,sare si piper. Fiecare tiunghi il trecem prin...
Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana
De obicei, acasa, in Romania preparam aceasta reteta de " Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana "cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu cascaval nu prea imi place....asa ca am cumparat branza feta si smantana ca la noi...o bunatate de...
Clatite cu ciuperci si sos bechamel
Curatam ciupercile si le taiem cubulete. Curatam ceapa,o tocam marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie,apoi stingem cu putin vin.Lasam sa se evapore vinul,punem putina sare si un pahar cu supa de...
Placintele copilariei mele(cu branza)
Punem intr-un bol putina apa calduta,zaharul si drojdia.cu mana topim drojdia apoi acoperim si lasam pana vedem ca incepe sa creasca. Intre timp cernem faina si punem sarea,amestecam si cand plamadeala e gata punem si incepem sa framantam,adaugand treptat din apa calduta ramasa pana obtinem un...
Omleta cu ceapa verde
Tocam ceapa marunt si o punem intr-o tigaie cu putin ulei pe foc mic sa se inmoaie bine.amestecam din cand in cand si cand este aproape gata pregatim ouale. Batem ouale cu sare,piper,adaugam parmezanul ras si patrunjelul tocat marunt,apoi punem peste ceapa in tigaie. Cu o lingura de lemn...
Dovlecel pane cu parmezan
Spalam dovlecelul si il taiem felii subtiri. Amestecam pesmetul cu parmezan,sare,piper,patrunjelul tocat marunt si usturoiul dat pe razatoarea mica.batem ouale cu sare si piper. Luam cate o feliuta de dovlecel si o trecem prin faina ,prin ou apoi prin compozitia cu pesmet,asa pt...
Bilute de cartofi cu rozmarin
Punem cartofii la fiert(eu am folosit cartofi noi) pana intra usor furculita in ei fara sa se farame apoi ii scurgem bine de apa si ii curatam de coaja. Lasam cartofii sa se racoreasca putin apoi ii pasam ca pt piure si ii amestecam cu restul ingredientelor. Din compozitia obtinuta...
Omleta cu cartofi noi
Fierbem cartofii in coaja pana intra furculita usor in ei dar fara sa-i crapam,apoi ii lasam sa se racoreasca si ii curatam de coaja. Taiem cartofii felii de circa 1 cm.Batem ouale cu sare,piper,patrunjel verde tocat si parmezan ras. Punem putin ulei intr-o tigaie apoi asezam felii de...
Tarta cu dovlecei si flori de dovlecei
Curatam usturoiul si il taiem cubulete apoi il punem cu putin ulei la calit iar cand incepe sa se rumeneasca punem dovleceii taiati cubulete. Lasam 5-10 minute,apoi punem florile de dovlecel,sare si piper,amestecam apoi dam deoparte. Tapetam o tava cu foaia de aluat,gaurim pe fund cu o...
Bruschette cu ardei copti
Punem ardeii la copt pe plita impreuna cu rosiile si ii intoarcem pe toate partile pana sunt moi. Cand rosiile sunt coapte le punem intr-un prosop,le acoperim si lasam sa se raceasca.acelasi lucru facem cu ardeii. Cand s-au racit ii curatam de pielita(rosiile si ardeii) si facem ardeii...
Vinete umplute
Tocam marunt ceapa si o punem cu putin ulei la calit.Cand incepe sa se rumeneasca punem orezul si il calim cateva minute apoi stingem cu vinul. Lasam pana se evapora vinul apoi punem supa de legume si lasam sa fiarba la foc potrivit. Intre timp taiem vanata in 2 pe lungime apoi scobim...
Pilaf cu ciuperci si rosii cherry
Taiem ciupercile in 2 apoi le feliem,rosiile le taiem in 4. Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie apoi punem rosiile,amestecam si punem vinul. Lasam pana scade tot lichidul din...
Ciuperci umplute 2
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei. Intre timp luam coditele de la ciuperci,le curatam si le tocam marunt,iar cand ceapa si usturoiul incep sa se rumeneasca le punem impreuna cu carnea si le lasam pana cand carnea se albeste,apoi stingem cu 1/2 pahar vin alb....
Garnitura de ciuperci in vin
Curatam usturoiul si il punem intreg sa se rumeneasca putin apoi punem ciupercile feliate,le saltam putin si punem morcovul ras(sau taiat cubulete) si rosiile taiate in 4. Lasam 5 minute apoi punem vinul si apa si lasam la foc mic,cu capac15 -20 de minute,dupa care potrivim de sare si piper si...
Pilaf cu legume
Curatam ceapa si o tocam marunt apoi o punem la innabusit in ulei. curatam legumele si le tocam cubulete apoi le punem peste ceapa,le saltam putin apoi punem un pahar cu apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand a scazut apa punem orezul ,lasam putin si punem 4 pahare cu apa. Lasam sa...
Vinete pane
Curatam o parte din coaja vinetelor si le taiem felii groase cat degetul apoi le presaram cu putina sare. Batem ouale si amestecam pesmetul cu parmezanul,putina sare si piper. Luam cate o felie de vanata si o dam intai prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet.procedam asa cu...
Cartofi Duchesse
Punem cartofii cu coaja la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti ii curatam de coaja si ii zdrobim cu furculita sau ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam cartofii cu restul ingredientelor si punem compozitia obtinuta intr-un poche cu varful stelat. Formam...
Oua umplute cu ton
Fierbem ouale tari si cand sunt reci le taiem in jumatate pe lungime si scoatem galbenusul. Intr-un castronel punem tonul scurs de ulei,caperele,maioneza si galbenusurile si le facem ca o crema(potrivim de sare), apoi aceasta o punem in poche si umplem albusurile. Decoram cu capere si lasam...
Omleta cu ton si patrunjel
Scurgem tonul de ulei si tocam patrunjelul marunt. Batem ouale, adaugam restul ingredientelor si amestecam. Punem o tigaie unsa cu ulei sa se incinga apoi punem ouale si cand omleta e rumena pe o parte o intoarcem si pe cealalta. Scoatem pe o farfurie si servim.
Chiftelute de vinete
Curatam o parte din coaja vinetelor, le taiem cubulete,apoi le prajim in ulei dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare pana nu mai sunt asa uleioase(circa 1ora ). Facem o compozitie din vinete,painea inmuiata stoarsa si data pe razatoare,parmezan ras,cascavalul taiat...